Skocz do zawartości

Wypadki z okolicy

krzysiek

Rekomendowane odpowiedzi

https://dzienniklodzki.pl/wypadek-szambiarki-i-motocykla-kolo-w-lodzi-kierowca-jednosladu-trafil-do-szpitala-ale-jego-zyciu-nie-zagraza-niebezpieczenstwo/ar/c16-15600175

sierż. sztab. Jadwiga Czyż tłumaczy też, że:

Cytat

Kierujący motocyklem chciał uniknąć zdarzenia i "położył" pojazd na jezdni.

Po co powtarzać takie bzdury? Skąd wiadomo, że położenie było celowe, a nie w wyniku gwałtownego hamowania? :o

GS500 icon3.png

Tu akurat - co prawda - wygląda na to, że nie do końca on był winien, ale zgadzam się, że jazda na podwójnym gazie to czysty idiotyzm i proszenie się o nieszczęście. Mam nadzieję, że wyciągnie wnioski z tej lekcji.
Nie, nie, nie wsiadasz pijany za kierownicę czegokolwiek, jesteś winien.

Wysłane z mojego ELE-L29 przy użyciu Tapatalka

Na FB piszą nieoficjalnie, że podobno kobieta, pasażerka moto też zmarła w szpitalu

oby chociaż to nie była prawda

To jest w ogóle nieprawdopodobne... jak można nie zauważyć dwóch moto z naprzeciwka...?
No chyba, że telefonik był w trakcie jazdy używany...

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

8 godzin temu, Mr.B napisał:

No chyba, że telefonik był w trakcie jazdy używany...

Nie wyobrażam sobie wyprzedzać i jednocześnie obsługiwać telefon. Co nie znaczy, że nie mogło tak być.

Jeśli info jest prawdziwe i kierująca ma 22 lata, to można to określić jako brak doświadczenia. Na kursach mówi się często, że wyprzedzanie to najtrudniejszy manewr. Tutaj mamy tragiczny przykład.

GS500 icon3.png

Podejrzewam że będzie się tłumaczyć tym że była pewna że zdąży.
Czasem kierujący nie potrafią określić drogi wyprzedania oraz odpuścić jak się nie da.

Tragedia, po prostu ich zabiła.

Nie wyobrażam sobie wyprzedzać i jednocześnie obsługiwać telefon.

Zrób sobie taki socjologiczny eksperyment. Pojedź spokojnie Włókniarzy, Jana Pawła lub Aleksandrkwską i popatrz na boki na ludzi....
Moje eksperymenty pokazują, że co trzeci siedzi w telefonie. Właściwie to co trzecia, bo tu Panie zdecydowanie przodują, chyba ufając bezgranicznie swojej podzielności uwagi...

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Przejeżdżałem tamtędy dzisiaj i przyznaje ze miejsca do wyprzedzania to tam nie jest za dużo. Jezdnia jest wąska pełno drzew na poboczu teren bardzo zdradliwy asfalt dziurawy i działki dookoła . W takim aucie jak jeep przecież jest dobra widoczność, nie mam pojęcia jak ona mogła podjąć się takiego manewru w takim miejscu. Totalny brak doświadczenia . Wszędzie mówią, że to wina motocyklistów ale nie wiadomo ile ona miała na blacie. Niestety pozbawiła życia trojga osób prawidłowo jadących swoim pasem ruchu. 😞

Mokro a tutaj widze P R O F E S J O N A L N Y. tjuning motocykla na ulice, Klata do stuntu, lysa opona na tyle a pogoda nie sprzyja, ulica swieci od wilgoci.

Wstrzymaj się z oceną po wyglądzie motocykla. Poprzednio miałem sporta i dołożyłem do niego kratki stuntowe tylko po to żeby w razie gleby nie zniszczyć motocykla i dla własnego bezpieczeństwa. Ze stuntem nie mam nic wspólnego, poza tą kratką :)

Nie macie się o co kłócić?!
Zostawmy temat w spokoju wykażmy się odrobina szacunku.

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Dzięki @Piuriel.

Posprzątane. Uprasza się o nie wypisywanie farmazonów w tym wątku. Dzięki za zrozumienie.

Peace.

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

10 godzin temu, karwoj25 napisał:

Mijaliśmy się w niedziele z tą parą . Tzn ja i mój brat jak wracaliśmy już do domu. Chłopak miał bluzę na sobie z kapturem zwróciłem na to uwagę bo od wiatru wszędzie mu latał. Ciekawe czy chociaż miała jakieś protektory. Pasażerka chyba podobnie dżinsy i bluza. Chwała chłopakowi ze zachował zimną krew i położył Moto. 

motor.gif"Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie"

yamaha-stars.pl

Ten sam filmik masz powyżej w linku w artykule. Kolorowy ;)

motor.gif"Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie"

2 minuty temu, Wojtas napisał:

Ten sam filmik masz powyżej w linku w artykule. Kolorowy ;)

Moje niedopatrzenie :) już nie mogę usunąć swojego wpisu  ;)

yamaha-stars.pl

@jaquzie przeniesiemy dyskusję do:

Panowie donoszę, bo nie lubię bałaganu zwłaszcza, że mamy dedykowany temat parę linijek niżej. Dawałem już linka.

Edytowane przez Piuriel (wyświetl historię edycji)

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Przed chwilą na ul. Złotno mniej więcej na wprost ul. Kwiatowej widziałem rozbity czerwony motocykl (chyba naked), policja zastawiła część pasa ruchu, była karetka, ale odjechała wolno i bez sygnałów... Mam nadzieję, że nie wróży to nic złego dla motonity, ale cholera wie. Nie zdążyłem zanotować tablicy rej.

Bądźmy ostrożni!

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting