Kefas Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 W artykule jest napisane, że trafili na obserwację do szpitala. Skoro na obserwację to pewnie nic poważnego się nie stało 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ragavan Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 mieszkam w okolicy i pytałem ludzi to mówili że zmarła, w komentarzach do artykułu(nie pamiętam którego) o tym wypadku tez coś wspominali ze pasażerka zmarła w szpitalu😐 mieszkam w okolicy i pytałem ludzi to mówili że zmarła, w komentarzach do artykułu(nie pamiętam którego) o tym wypadku tez coś wspominali ze pasażerka zmarła w szpitalu😐 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 http://www.dzienniklodzki.pl/na-sygnale/wypadki/a/wypadek-na-skrzyzowaniu-tatrzanskiej-i-milionowej-w-lodzi-motocyklista-trafil-do-szpitala-zdjecia,10048924/ Niestety kolejny "klasyczny lewoskręt" 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 30 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 U mnie pod firmą. Byłem akurat się przewietrzyć. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paku Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 W niedzielę o 14 jechałem sobie spokojnie na OFFa i na orla przy wjeździe na parking facet zajechał mi drogę jadąc z naprzeciwka skręcił nagle w lewo na parking. Dobrze ze położyłem moto i lecialem w kierunku nastepnego auta za nim. Poza lekkim urazem kręgosłupa nic mi nie jest ale mogło być znacznie gorzej. LwG i czekam na odszkodowanie i na nowa CBF 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 na orla chyba na Orlej? Dobrze ze położyłem moto Dlaczego dobrze? 1 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Paku - grunt że jesteś cały 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu94 Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Dlaczego dobrze? Bo by przydzwonił w puchę gdyby tego nie zrobił 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 31 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2016 Bo by przydzwonił w puchę gdyby tego nie zrobił Dyskusja jest w innym wątku. http://motocykle-lodz.pl/topic/5233-wypadki-z-okolicy-dyskusja-o-technice-ruchu-drogowym-przyczynie-zapobieganiu/?p=232763 Zasadniczo fizyka funkcjonuje nieco inaczej. To jeden z powodów dla których ja i wiele innych osób zaznaczamy, jak ważne jest doszkalanie się z techniki jazdy. 2 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 (edytowane) duży gs na radwańskiej: http://www.expressilustrowany.pl/lodz/a/wypadek-na-ul-radwanskiej-mercedes-wjechal-w-motocykliste-zdjecia,10089904/ Edytowane 9 Czerwca 2016 przez jaszczomb (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu94 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Wygląda to nieciekawie. Oby kierownik cało z tego wyszedł 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 duży gs na radwańskiej: http://www.expressilustrowany.pl/lodz/a/wypadek-na-ul-radwanskiej-mercedes-wjechal-w-motocykliste-zdjecia,10089904/ Oby kierownik w miarę ok.. Ps. Dzięki Kosmat za troskę (tel. z zapytaniem czy to nie ja) 3 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewelina Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 (edytowane) Dziś miał miejsce wypadek na al. Jana Pawła II zaraz na przeciwko Auchana. Wypadek spowodowała kobieta jadąca Nissanem. Zmieniając pas wymusiła pierwszeństwo na motocykliście. Kolega wylądował wraz z motocyklem na przeciwny pas ruchu. Motocyklista został zabrany do WAM-u ze złamanym obojczykiem i chyba innymi obrażeniami ale przytomny... Edytowane 11 Czerwca 2016 przez Ewelina (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mark_Ka Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Dziś miał miejsce wypadek na al. Jana Pawła II zaraz na przeciwko Auchana. Wypadek spowodowała kobieta jadąca Nissanem. Zmieniając pas wymusiła pierwszeństwo na motocykliście. Kolega wylądował wraz z motocyklem na przeciwny pas ruchu. Motocyklista został zabrany do WAM-u ze złamanym obojczykiem i chyba innymi obrażeniami ale przytomny... Przejeżdżałem tam obok ale byl sam motocykl i pełno straży..oby szybko wracał do zdrowia 0 Cytuj ekowkuchni.pl - Już niedługo zjesz zdrowo i smacznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoTomasz Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Jakieś moto leży rozdupcone na Struga przy bodajże Pogonowskiego. Wygląda na efekt wbicia się w osobowkę. Policja na miejscu, kierownika nie widziałem. 0 Cytuj Stayin' AliveInstruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.plRatownik MotoPozytywni.plJeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OmLeT Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Na Struga jakaś biała Honda CBR F2 nie wygląda ciekawie ale więcej nie wiem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoMek999 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) No i niestety padło i na mnie....dzień jak co dzień jechałem na noc do pracy, wyjezdzalem spod bloku wzdłuż trawnika na którym biegal pies bez smyczy a ok 20 metrów dalej pijany właściciel... powoli miałem psa był kilka metrów ode mnie aż nagle wskoczył mi pod koło szczekają jak wiejski burek , gwałtownie zachamowalem no i niestety ślizg... :/ lezalem pod moto drac się do faceta ze psa się trzyma na smyczy i pilnuje... pobiegł do psa zapiol na smycz, wyzwal mnie i uciekł...cham...nawet nie pomógł mi się podnieść, moto 130 kg więc jakoś dałem radę ale szok był bo to pierwsza sytuacja... skończyło się zdartym kolanem, Udem, stluczonym kolanem, przytartym łokciem. .. a moto..porysowana kiera, dzwignia sprzęgła , lewy gmol i najbardziej mnie martwi że wycieklo paliwo...hmm z gaznika? Taki tak mu przestrodze Pozdrawiam :-) Edytowane 12 Czerwca 2016 przez RoMek999 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 O "psiarni" pisze nawet "Motocyklista doskonały" - ponoć po sposobie merdania ogonem możesz rozpoznać jego zamiary ;-) A tak serio, ważne, że jesteś cały. Faktycznie głupi powód (a raczej jego własciciel). Mnie dwukrotnie psiak przyczepił się do cholewki od buta ale skończyło się na awanturze z właścicielem (i oczywiście moja wina, bo "ten motor tak głosno chodzi, że się pies wystraszył i miał prawo zaatakować"). Ile paliwa wyleciało? Podejrzewam, że troszkę czyli pewnie przelew z gaźnika albo z baku. Nie wiem jaką masz konstrukcję. Wyczyściłbym benzyną, potem "wydmuchał" ją sprężonym powietrzem i latał, a martwił się jak będzie coś dalej ciekło (w co wątpię). Zdrowia! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Xrv Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Pies to taka franca, co potrafi wykminić w którym miejscu dogoni swój łup. Im dłużej się człowiek zastanawia nad psem tym gorzej. Dać w palnik i tyle. U mnie na wsi pełno się tego łatatajstwa pałęta. Jak do tej pory wygrywam z nimi. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalek_s Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 najbardziej mnie martwi że wycieklo paliwo...hmm z gaznika? moja Hania tak ma za każdym razem jak się wyglebię, ale później nic złego się nigdy nie działo 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Normalnie recydywista 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalek_s Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 To moto waży ponad 250 kg a ja niecałe 75, i to jest główny powód. Manewrowanie, jazda do tyłu, po piachu i żwirze itp... Na drodze tylko jedną glebę miałem do tej pory 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Dlatego najpierw masa - potem masa! I dopiero brać się za ciężkie motury 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu94 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Wczoraj na Kolummy podobno bus zderzył się z motocyklistą. Ktoś coś wie na ten temat? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Xrv Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Dlatego najpierw masa - potem masa! I dopiero brać się za ciężkie motury Brak masy nadrobic można techniką, odwrotnie to już ch*****a i patatajnia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi