Skocz do zawartości

Prawko Bez Kursu

Krciczek

Rekomendowane odpowiedzi

a tak poważnie to jasne jest ze moto szkoły będą broniły swoich racji bo z tego mają chleb ale z drugiej strony to kurde przecież to word ostatecznie weryfikuje umiejętności

Otóż to. Ja nie winię nikogo, że chce zarobić. Ale sianie doktryny i propagandy w imię zarobku to coś co mi się nie podoba. Tak samo jak mało kto lubi świadków Jehovy... po prostu są nachalni i na siłę chcą Ci coś wmówić. No i poziom dyskusji motoTomasza widać jak na dłoni: oszczerstwa, inwektywy, oskarżenia. I na kolejne pytanie odpowiadam: "tak, tez zniżyłem się do tego poziomu".

Ja z Aidkiem dogadałęm się na PRIV żeby nie śmiecić tu, myślę że będziemy szanować swoje odrębne zdania bo mamy różne doświadczenia w różnych tematach. NIe róbmy przypałów bo ciężko się będzie spotkać np pod halą...

Różne zdania nie oznaczają, że trzeba obrzucać się mięsem. Przynajmniej dla większości ludzi cywilizowanych. Zawsze można podyskutować.

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Guys,

Temat moderuję, pisać na temat, albo wyjaśnić sobie na spotkaniu 1:1.

Pzdr.

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Rozbawił mnie natomiast tekst autora tematu, gdzie stwierdził iż jeździ już 2 lata i jeździć przecież potrafi. Będę okrutny, ale szanowny kolego (to do autora tematu oczywiście) - wielu takich "kozaków" wącha kwiatki od strony korzeni. Ty po 2 latach umiesz niewiele więcej niż ja, z tą tylko różnicą, że ja mam tego świadomość, a ty jesteś przekonany o swoich wybitnych umiejętnościach. Właśnie to przekonanie może Cię zgubić.

W którym momencie powiedziałem, że jestem świetnym kierowcą i jestem przekonany o swoich umiejętnościach? Za każdym razem jak wyjeżdżam to podchodzę do tego z respektem i nigdy nie wyprzedzam na trzeciego, nie jeżdżę na granicy. Ale z tego co widzę to wszyscy mnie tutaj bardzo dobrze znają. Trochę śmieszą mnie Wasze wypowiedzi, bo jak się okazuje to wszyscy na tym forum są prawi i uczciwi i nigdy nie łamią przepisów na drodze. Jeśli chodzi o wypowiedzi instruktorów, czy auto-szkół to jestem w stanie ich zrozumieć, ale zwykli użytkownicy chyba doskonale wiedzą, że umiejętności i doświadczenie zdobywa się na drodze, a nie na kursie z 30h jazdy, bo tyle to ja przez weekend jestem wyjeździć. Wydawało mi się, że celem takich miejsc jak to forum jest udzielania pomocy i wskazówek, a w rzeczywistości większość tutaj jest najmądrzejsza i najlepsza w krytykowaniu. Zgadzam się z opiniami, że na kursie można się dowiedzieć wielu rzeczy, ale też nie widzę nic złego w tym, że szukam tańszego sposobu na zdobycie uprawnień, bo jak ktoś wcześniej zauważył to i tak na egzaminie zostaną zweryfikowane moje umiejętności, a według mnie są ona na wystarczającym poziomie, żeby pójść na egzamin i go zdać. Ale niech będzie, lepszym kierowcą będzie osoba która zdała prawko 4 lata temu, a dopiero teraz zaczyna przygodę z moto, od tej co jeździ od jakiegoś czasu a tego prawka nie ma. Pozdro!

Edytowane przez Krciczek (wyświetl historię edycji)

W którym momencie powiedziałem, że jestem świetnym kierowcą i jestem przekonany o swoich umiejętnościach? Za każdym razem jak wyjeżdżam to podchodzę do tego z respektem i nigdy nie wyprzedzam na trzeciego, nie jeżdżę na granicy. Ale z tego co widzę to wszyscy mnie tutaj bardzo dobrze znają.

Nikt Cię nie zna, ale moralizatorów tutaj jest tylu, że szkoda gadać. Zostaw temat w spokoju i nie odpowiadaj, może ktoś się zgłosi na PW a jak nie to proponuję szukać tam jak napisał kolega salat chyba kursu na grouponie/gruperze/citeam/kupbon i innych tego typu stronkach.

Pozdrawiam i Lwg!

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

W którym momencie powiedziałem, że jestem świetnym kierowcą i jestem przekonany o swoich umiejętnościach? Za każdym razem jak wyjeżdżam to podchodzę do tego z respektem i nigdy nie wyprzedzam na trzeciego, nie jeżdżę na granicy. Ale z tego co widzę to wszyscy mnie tutaj bardzo dobrze znają. Trochę śmieszą mnie Wasze wypowiedzi, bo jak się okazuje to wszyscy na tym forum są prawi i uczciwi i nigdy nie łamią przepisów na drodze. Jeśli chodzi o wypowiedzi instruktorów, czy auto-szkół to jestem w stanie ich zrozumieć, ale zwykli użytkownicy chyba doskonale wiedzą, że umiejętności i doświadczenie zdobywa się na drodze, a nie na kursie z 30h jazdy, bo tyle to ja przez weekend jestem wyjeździć. Wydawało mi się, że celem takich miejsc jak to forum jest udzielania pomocy i wskazówek, a w rzeczywistości większość tutaj jest najmądrzejsza i najlepsza w krytykowaniu. Zgadzam się z opiniami, że na kursie można się dowiedzieć wielu rzeczy, ale też nie widzę nic złego w tym, że szukam tańszego sposobu na zdobycie uprawnień, bo jak ktoś wcześniej zauważył to i tak na egzaminie zostaną zweryfikowane moje umiejętności, a według mnie są ona na wystarczającym poziomie, żeby pójść na egzamin i go zdać. Ale niech będzie, lepszym kierowcą będzie osoba która zdała prawko 4 lata temu, a dopiero teraz zaczyna przygodę z moto, od tej co jeździ od jakiegoś czasu a tego prawka nie ma. Pozdro!

Tja.... szanowny kolego moje złamanie przepisów na drodze (najczęstsze) naraża mnie (prócz wypadku) na max 10 pkt i jakieś 600PLN - to co Ty proponujesz nazywa się fachowo "wyłudzeniem poświadczenia nieprawdy" i zgodnie z KK podlega karze do lat 3. Dla Ciebie i osoby wydającej lewe zaświadczenia. Widzisz teraz bezsens swojego prównania?

Masz racje  - celem forum jest udzielanie wskazówek i pomocy - w pierwszej kolejności dotyczących tego jak sobie i innym nie zrobić kuku na drodze i poza nią.

Umiejętności i doświadczenie zdobywa się na drodze - masz racje ale jak Ci ktoś nie pokaże na początku jak coś robić dobrze - utrwalasz w sobie tylko złe nawyki. Przykłady? prawko robiłem w czasach LOKu, malucha i 126p. I na nich utrwalałem swoje doświadczenie - jak po latach trafiłem z firmy na szkolenia z jazdy defensywnej - po trzech dniach na torze w słomczynie - powiedziałem sobie - "teraz jeśli będe się roz..dalał na drzewie to choć będe wiedział co spieprzyłem" bo jeździć wcale lepiej po tych trzech dnia nie jezdziłem. Oduczenie się złych nawyków trwało dluuugo.

Ceny są jakie są - jak Ci ktoś napisał szukaj ofert w sieci - jak jesteś tak dobry za jakiego się masz - wystarczy Ci kurs "po taniości" gdzie poziom przekazanej wiedzy jest bliski zera leżącego ale masz oficjalny i legalny papier.

i życzę wpisu - "za pierwszym w temacie" - "za którym razem zdałeś prawko".

Edytowane przez Mur67 (wyświetl historię edycji)

Jeszcze dorzucę ostatnie słowo.
Niestety w chwili obecnej wszystko jest coraz droższe tak jak badania, które wzrosły niemal o 200% (może się mylę) jak i sam kurs.
W tym temacie niestety nic nie poradzimy bo chyba tak jak było wspomniane wcześniej nikt nie będzie ryzykował dla kilku stówek ciężko wypracowanych lat żeby położyć swoją firmę.

Natomiast dziwi mnie bardzo zachowanie niektórych użytkowników a raczej forma ich wpisów.
MotoTomasz pamiętam dokładnie jak niedawno mówiłeś jak to jeździsz bezpiecznie i zgodnie z przepisami (w temacie pisania pracy).
Powoływałeś się nawet na "Boga" winnych kolegów z, którymi jeździsz, że takie sytuacje nie mają miejsca.
Zamiast przyznać się jak prawdziwy chłop z jajami, że lubisz zapier**** (chyba jak każdy z nas) to brnąłeś w temat głębiej.
I jak widać w postach powyżej nie jesteś takim "świętoszkiem" i ja nie mam nic przeciwko temu tylko denerwuje mnie takie głupie gadanie.

Nie rozumiem tej zawiści w ludziach, każdy w swoim mniemaniu jest idealny a całej reszcie dokopmy może się poczujemy lepiej.
Rozumiem, że każdy ma swoje zdanie i fajnie, że możemy je tutaj przedstawić ale uświadamianie innych na siłę i przy okazji obrażanie jest już nie na miejscu.
Czytając nie raz Twoją wypowiedź odnoszę wrażenie, że jeśli kogoś nie urazisz to dzień będzie stracony.

Przepraszam jeśli się mylę nie znam Cię, ale po przeczytaniu wielu Twoich wpisów tych dobrych i tych gorszych odniosłem takie wrażenie...

Reasumując chyba celem tego forum jest wypowiadanie swoich racji podpowiadanie "młodym" użytkownikom na co zwracać szczególną uwagę w danej sytuacji.
SUPER, że tak to funkcjonuje ale czy musimy się przy okazji obrażać? Wystarczy, że w codziennym życiu, pracy, na drodze mamy do czynienia z chamstwem więc fajnie by było gdyby tutaj tego nie było.
Tak wiem jest to nierealne bo ilu ludzi tyle "charakterków" ...
LWG :cheers:

Ja powiem tak... są takie szkoły. Ba, nawet kiedyś widziałem jak reprezentant takiej szkoły pisał tutaj na forum :smile: Ogólnie bardzo często są takie układy. Na forum nikt ci takiej szkoły nie przedstawi. Najlepiej wybierz z 5 szkół i udaj się do nich osobiśie od razu rozmawiając z kimś decyzyjnym... przez tel też niczego nie załatwisz. A uwierz mi, że znajdziesz :smile: Nie ty jeden miałeś taki pomysł... wielu takie szkoły znalazło.  

Ja powiem tak... są takie szkoły. Ba, nawet kiedyś widziałem jak reprezentant takiej szkoły pisał tutaj na forum :smile: Ogólnie bardzo często są takie układy. Na forum nikt ci takiej szkoły nie przedstawi. Najlepiej wybierz z 5 szkół i udaj się do nich osobiśie od razu rozmawiając z kimś decyzyjnym... przez tel też niczego nie załatwisz. A uwierz mi, że znajdziesz :smile: Nie ty jeden miałeś taki pomysł... wielu takie szkoły znalazło.  

Dokładnie, ale wątpię żebyś dużo na tym zaoszczędził. 

Jestem mila i uprzejma :laugh2:

okładnie, ale wątpię żebyś dużo na tym zaoszczędził. 

Połowa ceny najczeście. Ale czas oczekiwania na papierek jest najczęściej taki sam. Muszą sobie to wszystko dobrze rozpisać.