Skocz do zawartości

Pachołki Drogowe Poszukiwane

Jaro1975

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję do pożyczenia na najbliższy weekend 10 sztuk pachołków drogowych (wysokość 50 cm, ale mogą być te 30cm).

Ktoś coś? :smile:

Obiecuję oddać w stanie nienaruszonym :smile:

Pachołki będą użyte do ćwiczeń manewrów na "własnoręcznie przygotowanym placu manewrowym" :smile:

Widziałem :smile: Ale na jeden weekend wydawać 200 pln (z przesyłką) to troszkę za dużo :smile: Dlatego łudzę się, że ktoś ma i może pożyczyć :smile:

Widziałem :smile: Ale na jeden weekend wydawać 200 pln (z przesyłką) to troszkę za dużo :smile: Dlatego łudzę się, że ktoś ma i może pożyczyć :smile:

rozumiem, dlatego napisałam w razie czego ;)

PS te 30 cm za 11 zł :P 

Zadzwoń do mnie w tygodniu dowolnego dnia miedzy 10 a 15 to się zapytam czy LOK by nie pożyczył oczywiście musiałbyś przyjechać po nie w piątek i oddać w poniedziałek

Jarek cała łódź w remontach, przejdź się po mieście wieczorkiem a uzbierasz te 10 pacholkow ;)

Na kaloryferze patyki spełniały funkcje

tu się nie dało ich wbić - próbowałem.

Wielebny, w Juli pachołków już nie ma niestety, dzwoniłem przed chwilą do nich.

Szerszung, a co to są za pachołki od kręgli? Tak samo wywrotne jak butelki PET z piaskiem, gdzie przy małym wiaterku już leżą? :smile:

Wielebny, to nie spełnia podstawowej roli - już spieszę z tłumaczeniem dlaczego.

Ja "buduję" sobie plac manewrowy, który jest odzwierciedleniem placu na egzaminie. Pachołki na egzaminie mają duże znaczenie z tego względu, że w przypadku ich dotknięcia jest możliwość powtórzenia manewru, a w przypadku ich wywrócenia egzamin zostaje zakończony ze skutkiem negatywnym. Same rzutki, kamienie, kapsle itp itd nie oddają wysokości pachołka, przy którym chociażby podczas slalomu wolnego jeździ się blisko nich. Dlatego też poszukuję niestety pachołków.

W przypadku ćwiczeń na ósemce pachołki były zbędne ze względu na fakt, że przy tym manewrze nawet nie zbliżam się do pachołków :smile:

Przy okazji małe ogłoszenie parafialne, mianowicie pachołki w ilości sztuk 10 będą do wypozyczenia dla każdego forumowicza.

Przy okazji małe ogłoszenie parafialne, mianowicie pachołki w ilości sztuk 10 będą do wypozyczenia dla każdego forumowicza.

A ja dodam tylko od siebie, że w najbliższą sobotę będzie ćwiczony slalom wolny o ile oczywiście pogoda pozwoli - chętnych zapraszam :smile:

Odnośnie egzaminu: dotknięcie pachołka - nawet jeśli się nie przewrócił to automatycznie wynik negatywny. Najechanie na linie to błąd,który daje szansę poprawy w drugiej próbie.

Edytowane przez fincher (wyświetl historię edycji)

Kupię "użytkowe sm"

dotknięcie pachołka - nawet jeśli się nie przewrócił to automatycznie wynik negatywny

wiemy wiemy, ale dzięki za przypomnienie :smile:

Właśnie dlatego szukałem pachołków, kamienie ciężko nogą potrącić :smile: