Skocz do zawartości

Kombinezon Skórzany Alpinestars Atem Vs. Gp Pro 2Pc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie bo szukam i nie znalazłem w dalszym ciągu informacji na temat kombinezonu alpinestars. Czym się różni wersja Kombinezon Alpinestars ATEM dwuczęściowy od 

Kombinezon Alpinestars GP PRO 2PC ? Czy jest jakaś mocno różnica? Który bardziej polecacie? Albo jakiś inny kombinezon 2- częściowy za podobną cenę ??? Zamierzam kupić na ten sezon, dlatego potrzebuje opinii bardziej doświadczonych osób :-)

"...a żyć możesz tylko dzięki temu za co mógłbyś umrzeć..."

Zacznijmy od tego co mówi producent:

Kombinezon dwuczęściowy Alpinestars ATEM                                                                                                                                        Kombinezon dwuczęściowy Alpinestars GP PRO

Wersja dwuczęściowa kombinezonu Alpinestars ATEM przeznaczona                                                                               Dwuczęściowa wersja kombinezonu Alpinestars GP PRO 2PC stworzona

do jazdy drogowej oraz torowej. Kombinezon jest bardzo bezpieczny,                                                                                                                 została do jazdy sportowej oraz sportowo-turystycznej.

dzięki specjalistom z Alpinestars - otrzymał certyfikat bezpieczeństwa                                                                                                                         Zachowując wygląd profesjonalnego kombinezonu

CE EN 13595-1. Wykonanie z najlepszej skóry oraz wytrzymałych                                                                                                                               wyścigowego, dzięki dwóm niezależnym częściom

materiałów zapewnia komfort oraz pewność w ekstremalnych sytuacjach.                                                                                                  pozwala być bardziej praktycznym do użytku codziennego.

Poziom bezpieczeństwa zapewniają identyczne,

certyfikowane ochraniacze oraz najwyższej jakości skóra.

Obydwa są wykonane z tej samej skóry o grubości 1,3mm z Bardzo Dobrej jakości. Mają wstawki z siatki 3D-mesh(Można prać, latem ci się przyda :biggrin:) Wentylacja prawie się nie różni ;) Obydwa mają garby wzorowane na MOTOGP. Obydwa mają zamki 360 stopni więc wyglądają jak jednoczęściowe. Obydwa są certyfikowane i bezpieczne ;)

Kombinezon ATEM ma parę zalet(ochraniacze klatki piersiowej z PE (możliwość zastosowania ochraniaczy Alpinestars Chest Pads), możliwość wpięcia certyfikowanego II stopniem ochraniacza pleców Alpinestars Bionic Race Back Protector, zewnętrzne ekskluzywne ochraniacze Alpinestars DFS (Dynamic Friction Shield) wykorzystywane w MotoGP umieszczono na ramionach i łokciach) ma więcej regulacji np. nadgarstki,kołnierz(neoprenowy czyli nie bd ci się skóra ocierać) !Jak dla mnie! jest wygodniejszy bo ma dużo paneli stretchowych więc dopasuje sie do ciała

Kombinezon GP PRO ma w oryginale wkładki piankowe na klatce piersiowej, można je wymienić!RADZE!, w kroku inny materiał który pozwala na to aby siedzenie się nie ześlizgiwało i tutaj moje doświadczenie sie kończy bo ten kombinezon testowałem tylko 1 dzień, właśnie z powodu tych wkładek piankowych

Reasumując chcesz jeździć torowo i drogowo polecam ci ATEM jeśli jednak bardziej turystycznie to GP PRO.

Mogą pojawić się błędy jak coś poprawcie mnie lecz sądzę że ATEM jest lepszym kombinezonem ale to jest moje skromne zdanie 

Edytowane przez Nico (wyświetl historię edycji)

Hmmm... no to chyba dopłacę troszkę i jednak wezmę ten lepszy ATEM. Dzięki za pomoc Nico. Nie wiesz gdzie w Łódzi lub okolic można kupić za rozsądne pieniądze taki kombinezon? Czy będę jednak skazany na kupno z internetu ? Wolałbym jednak pojechać i zrobić chociaż przymiarkę i czy byłby dobry na mnie :-) Z góry dzięki za pomoc.

Tak jak koperta powiada. Wolf/Liberty Moto chyba najprędzej bd mieli modele do przymiarki :smile: Służę pomocą :P Jak już zakupisz mam nadzieje że moja opinia bd adekwatna i potwierdzisz moje wypociny :P

Ja wczoraj robiłem zakupy u Wolfa :smile: Powiem tylko, że wybór padł na Gp Pro. Kombi fajnie leży ale i tak się musi dopasować ;) Co do jazdy w nim, jeszcze się nie wypowiem :biggrin:

Edytowane przez Lesiu94 (wyświetl historię edycji)

Oj Nico... przykro mi bardzo, że się tak napociłeś z wypisywaniem tego wszystkiego.. ale... Byłem w sklepie i mi doradzili firmę RST, wygląda ładnie fajnie i przymierzałem też dobrze leży. Także mój wybór padł jednak na tańszy zakup bo 2000zł mnie kosztował cały kombinezon. Będzie ciepło to będę miał okazje bo przetestować podczas jazdy ;-) Podjadę, któregoś dnia na te czwartkowe spotkania pod halą, gdy już będzie trochę cieplej to będziesz mógł sam też ocenić ;P Dzięki, za opinie i pomoc w doborze kombinezonu- Nico :-)

Mierzyłeś już kombinezon Arlen Ness i Alpinestars? Jeśli nie to przejedź się i zrób przymiarkę, bo może się okazać że do twojej budowy ciała bardziej będzie pasować np. Arlen Ness niż Alpinestars i wtedy lepiej będzie kupić Arlen Ness niż kombi alpiny ;)

Z tego co ma wystawiony Wolfmot na ich stronie oraz na allegro, to kombinezony Alpinestars mają w takich kolorach:

Motegi: cały czarny

GP Pro: cały czarny

Ateam: cały czarny / czarno-biały / czarno-biały-czerwony

GP Pro występuje także w takich kolorach: czarny/biały/szary, czarny/biały/żółty fluo, czarny/biały/czerwony - GP Pro którą mają na stanie jest wersją odświeżoną na 2015r, wiec myślę że jak poprosić ich to powinna być opcja sprowadzenia innego koloru kombinezonu.

Edit:

Drobna pomyłka z mojej strony: GP Pro jest z 2014, zaś Motegi jest z 2015 :smile:

Edytowane przez koperta4512 (wyświetl historię edycji)

• 3 miesiące temu...

Cześć, jestem posiadaczem Alpinestars GP Pro może od dwóch miesięcy. Zauważyłem, że napisy zaczynają się odklejać :sad2: gównie na spodniach.. chyba trochę szybko jak na nowy kombi, Czy ktoś spotkał się z takim problemem... reklamował... coś z tym robił. Dzięki za odpowiedź.

Wolfmoto jest jednym z certyfikowanych dillerów Alpinestars, wiec nie powinieneś mieć podrobionego kombinezonu. Przejdź się do sklepu i zapytaj czy tak powinno być ale możliwe że alpinestrs po prostu się nie przyłożył do wykonania tego.

PS: Zapraszamy do powitali :smile:

Cześć, jestem posiadaczem Alpinestars GP Pro może od dwóch miesięcy. Zauważyłem, że napisy zaczynają się odklejać :sad2: gównie na spodniach.. chyba trochę szybko jak na nowy kombi, Czy ktoś spotkał się z takim problemem... reklamował... coś z tym robił. Dzięki za odpowiedź.

Mam GP od początku roku, kupione w wolfie i nic takiego się nie dzieje;) Wszystko jest w jak najlepszym porządku

• 5 miesięcy temu...

Siemanko te Alpiny Gp pro maja z tym problem bo mam dokładnie to samo ja właśnie oddałem na reklamację i czekam co będzie ponieważ moje kombi miało już lekkie rozdarcie na ręce po zachaczeniu o gwodzia w garażu :/.

Liczę ze firma Alpina stanie na wysokości zadania i dostanę nowego kombika.

Jak się coś rozwinie w temacie napiszę

Miałem to samo, w liberty motors na Dąbrowskiego odrzucili mi reklamacje. Na szczęście po ciężkich bojach i interwencji rzecznika praw konsumenta, dostałem kasę z powrotem. Ale co musiałem sie nawk...ać to szkoda gadać :/ Mam nadzieję że poszli po rozum do głowy i będziecie mieli więcej szczęścia

Edytowane przez kwinto (wyświetl historię edycji)

Wolfmoto jest jednym z certyfikowanych dillerów Alpinestars, wiec nie powinieneś mieć podrobionego kombinezonu.

nie ma czegoś takiego, wolfmoto jest po prostu sprzedawcą alpinestara jak wiele innych salonów w łodzi, "certyfikowany" by był gdyby miał wyłączność......a nie ma. Jak Jan Kowalski otworzy sobie sklepik to też może sobie alpinestarsem handlować. Fakt jest taki że w tym modelu pojawiał się problem z napisami na spodniach

Liczę ze firma Alpina stanie na wysokości zadania i dostanę nowego kombika

Taa, jasne... zejdź na ziemię. 

Niedawno reklamowałem produkt A'starsa, jeżeli puścił szew lub się rozkleiło to naprawiają (zaszyją/zakleją z powrotem), wymiana jest w przypadku pęknięcia skóry/materiału nie z Twojej winy. 

A wiesz że zawsze można powiedzieć że przerzucałeś w nim węgiel lub pływałeś w basenie - użytkowanie niezgodne z przeznaczeniem  :decayed:

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

nie ma czegoś takiego, wolfmoto jest po prostu sprzedawcą alpinestara jak wiele innych salonów w łodzi, "certyfikowany" by był gdyby miał wyłączność......a nie ma. Jak Jan Kowalski otworzy sobie sklepik to też może sobie alpinestarsem handlować.

http://intermotors.pl/Alpinestars-u-certyfikowanych-dilerow-news-pol-1369123237.html

Ja pod pojęciem certyfikowany diler widzę sklep w którym mam pewność że nie kupie podróbki danego producenta.

Taa, jasne... zejdź na ziemię. 

Niedawno reklamowałem produkt A'starsa, jeżeli puścił szew lub się rozkleiło to naprawiają (zaszyją/zakleją z powrotem), wymiana jest w przypadku pęknięcia skóry/materiału nie z Twojej winy. 

A wiesz że zawsze można powiedzieć że przerzucałeś w nim węgiel lub pływałeś w basenie - użytkowanie niezgodne z przeznaczeniem  :decayed:

Nie wiem oddałem po sezonie a sklep odesłał do producenta, zobaczymy co będzie, mi się nie spieszy.

Jak nie wymienią to uj... będę miał bez napisów a jak wymienią to będę miał nówkę.