Skocz do zawartości

Rozpoczęcie Sezonu W Licheniu 25.04.2015

pistolero85

Rekomendowane odpowiedzi

Nie spojrzałem na ten zapas czasowy 2h tam spacerować to mi się nie chce.

Faktycznie wylećmy mniejszą grupą o 9 tej może w takim razie tą krajobrazową trasą i akurat będziemy.

To pozostaje pytanie jedynie czy wylatujemy o tej 9 spod Orlenu(Aleksandrowska/Szczecińska), który zaznaczyłem na proponowanej trasie lub tej Castoramy na Zgierskiej. Samolot odpada raczej bo mają być XI Targi Medycyny Weterynaryjnej Vetmedica 2015 także od 9:00 może tam być już lekki tłok.

To organizujemy mniejszą grupę na Orleanie tak jak podał MaddogY i lećmy krajoznawczo. Mamy wtedy i fajną przejażdżkę i czas spoko i mniejszą grupę we własnym gronie. Dla mnie bomba:-)

Edytowane przez Michallica (wyświetl historię edycji)

Dopisuję się do listy. Jeżeli to dla Was nie problem jechać 120 to proszę o przygarnięcie. Przy większej prędkości robię za żagiel i mam głośno w baniaku.

"Try not to become a man of success but rather to become a man of value."
-- Albert Einstein

ja wyjezdzam o 9 z Andrespola moze ktos dolączy?

Kaczy może dobij do nas ?

Myślę, że Orlen jest Ok jakby coś można uzupełnić paliwo i wyrównać poziom płynów ustrojowych  :biggrin: , poza tym szeroki dojazd nie przez centrum.

Dopisuję się do listy. Jeżeli to dla Was nie problem jechać 120 to proszę o przygarnięcie. Przy większej prędkości robię za żagiel i mam głośno w baniaku.

No co Ty od kumpla pożyczałem XJte (jak jeszcze swego nie miałem)  160 to dało się jechać. Myślę że zrobimy jakieś punkt przystankowy po zjeździe z A2 żeby wszyscy się odliczyli. 

No co Ty od kumpla pożyczałem XJte (jak jeszcze swego nie miałem)  160 to dało się jechać. Myślę że zrobimy jakieś punkt przystankowy po zjeździe z A2 żeby wszyscy się odliczyli. 

da się i 180, ale ja mam 190 cm wzrostu i mimo wyższej szyby mam ciężko. Kask LS2 też nie należy do najbardziej wyciszonych, a w stoperach raczej się nie jeździ. 

Ja jestem początkującym motocyklistą i jeszcze się uczę (prawko od czerwca, moto od sierpnia), dlatego u mnie wszstko jest w granicach rozsądku.

Edytowane przez boodgee (wyświetl historię edycji)

-- Albert Einstein

Realia są takie, że tylko na A2 może być trochę 120+ ale na szosach nie będziemy szaleć jadąc grupą więc bez stresu z tą przelotową.

Ważne żeby wszyscy znali trasę i nawet jeśli się rozciągniemy to zwolnimy gdzieś żeby się skumulować. 

Jeździłeś już w grupie robiłeś jakieś traski ?

Edytowane przez PIT (wyświetl historię edycji)

I z mojej perspektywy warto wymienić się jakimiś namiarami bo później szukać wiatru w polu :smile: Można też, tak jak PIT napisał, po zjechaniu z A2 poczekać w jakimś umówionym miejscu i wszyscy będą zadowoleni ;) Co do prędkości to pewnie okolic przepisowych 140 +/- 10 nie da się uniknąć, choć i ja jeżdżę emeryckim tempem i myślę że będzie dobrze;) Wszystko będzie można na spokojnie jeszcze ustalić na Orlenie jak się rano spotkamy.

Proponowana obecnie trasa:

https://goo.gl/maps/GKkfu

Edytowane przez MaDDoggY (wyświetl historię edycji)

Realia są takie, że tylko na A2 może być trochę 120+ ale na szosach nie będziemy szaleć jadąc grupą więc bez stresu z tą przelotową.

Ważne żeby wszyscy znali trasę i nawet jeśli się rozciągniemy to zwolnimy gdzieś żeby się skumulować. 

Jeździłeś już w grupie robiłeś jakieś traski ?

Trasę przejrzę w mapsach. Która jest w końcu obowiązująca? Tam: A2, powrót: przez Kłodawę?

Nigdy nie jeździłem w dużej grupie, max 2-3 motocykle, trasa Łdz-Sieradz przez Szadek i S8, parę razy. Głównie jeżdżę po mieście i przeciskam się w korkach. W trasy nie mam z kim śmigać.

-- Albert Einstein

Można też, tak jak PIT napisał, po zjechaniu z A2 poczekać w jakimś umówionym miejscu i wszyscy będą zadowoleni

Np. tu

https://www.google.pl/maps/@52.0698,18.822891,3a,90y,107.13h,67.09t/data=!3m4!1e1!3m2!1s0ZWVo8DJ_UZLi2zcHg6zuw!2e0?hl=pl

Bez stresu to nie jest jakaś wyprawa na Kamczatkę  :biggrin:

Trochę nabałaganiliśmy  :whistling:

Podsumowując tworzą się trzy grupy 

I GRUPA 

Wyjazd o 8mej z parkingu Castoramy na Zgierskiej pod patronem Knight Riders trasa przez A2

II GRUPA

Wyjazd ~8mej ze Szczecińskiej jadą zabytkami trasa przez Turek wspomniał o nich Pistolero85 http://motocykle-lodz.pl/topic/8763-rozpoczęcie-sezonu-w-licheniu-25042015/?p=198832 

III GRUPA

Wyjazd o 9tej z Orlenu Aleksandrowska/Szczecińska samowolka z FŁM trasa pomysłu MaDDoggY  https://goo.gl/maps/GKkfu

Edytowane przez PIT (wyświetl historię edycji)

Widzę, że robi się spora ekipa :riding:  I tak dla formalności ja też pod III grupę się podłączam ;) 
Tak mi przyszło do głowy, że chyba musimy pamiętać o Art 32 jak się okaże, że będzie nas naprawdę sporo:) 

Art. 32.

1. Liczba pojazdów jadących w zorganizowanej kolumnie nie może przekraczać:

1. samochodów osobowych, motorowerów lub motocykli - 10;
  2. rowerów jednośladowych - 15;
  3. pozostałych pojazdów - 5.

2. Odległość między jadącymi kolumnami nie może być mniejsza niż 500 m dla kolumn pojazdów samochodowych oraz 200 m dla kolumn pozostałych pojazdów.

No generalnie warto o tym wiedzieć ale co z tym sie zrobi to już 2 sprawa ;)  Najczęściej teoria i praktyka rządzą się osobnymi prawami 

dopisuję się do III grupy. Może ze mną będą jeszcze dwie inne maszyny.

-- Albert Einstein

Moi chłopcy startuja z Orlena Aleksandrowska/Szczecińska o 10.00, trasa Poddębice, Uniejów, Koło, Licheń, prędkość spokojna :smile:, czyli do 100km/h. Ja nie jadę, mam inne ważne spotkanie, ale mam propozycję/pytanie, może zrobilibyście zbiórke przed Licheniem i wjechali razem w duuużej grupie jako motocykliści z Łodzi, do przemyslenia, udanej wyprawy dla wszystkich, pogoda ma być :smile:

Ja na razie pod znakiem zapytania bo podczas wczorajszego wypadu do Bełchatowa/Kamieńsk jakieś niepokojące dźwięki i drgania się pojawiły.

Dzisiaj podjadę do mechanika i zobaczymy czy da się to zdiagnozować i usprawnić. Mam nadzieję, że to jakaś pierdoła bo wróciłem z Bełchatowa na kołach bez problemu.