KACZY Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 ja wyjezdzam o 9 z Andrespola moze ktos dolączy? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ufasa Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Jezeli pogoda by dopisala to ja chetnie w mniejszej grupie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Nie spojrzałem na ten zapas czasowy 2h tam spacerować to mi się nie chce. Faktycznie wylećmy mniejszą grupą o 9 tej może w takim razie tą krajobrazową trasą i akurat będziemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDDoggY Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 To pozostaje pytanie jedynie czy wylatujemy o tej 9 spod Orlenu(Aleksandrowska/Szczecińska), który zaznaczyłem na proponowanej trasie lub tej Castoramy na Zgierskiej. Samolot odpada raczej bo mają być XI Targi Medycyny Weterynaryjnej Vetmedica 2015 także od 9:00 może tam być już lekki tłok. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michallica Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) To organizujemy mniejszą grupę na Orleanie tak jak podał MaddogY i lećmy krajoznawczo. Mamy wtedy i fajną przejażdżkę i czas spoko i mniejszą grupę we własnym gronie. Dla mnie bomba:-) Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez Michallica (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Dopisuję się do listy. Jeżeli to dla Was nie problem jechać 120 to proszę o przygarnięcie. Przy większej prędkości robię za żagiel i mam głośno w baniaku. 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 ja wyjezdzam o 9 z Andrespola moze ktos dolączy? Kaczy może dobij do nas ? Myślę, że Orlen jest Ok jakby coś można uzupełnić paliwo i wyrównać poziom płynów ustrojowych , poza tym szeroki dojazd nie przez centrum. Dopisuję się do listy. Jeżeli to dla Was nie problem jechać 120 to proszę o przygarnięcie. Przy większej prędkości robię za żagiel i mam głośno w baniaku. No co Ty od kumpla pożyczałem XJte (jak jeszcze swego nie miałem) 160 to dało się jechać. Myślę że zrobimy jakieś punkt przystankowy po zjeździe z A2 żeby wszyscy się odliczyli. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) No co Ty od kumpla pożyczałem XJte (jak jeszcze swego nie miałem) 160 to dało się jechać. Myślę że zrobimy jakieś punkt przystankowy po zjeździe z A2 żeby wszyscy się odliczyli. da się i 180, ale ja mam 190 cm wzrostu i mimo wyższej szyby mam ciężko. Kask LS2 też nie należy do najbardziej wyciszonych, a w stoperach raczej się nie jeździ. Ja jestem początkującym motocyklistą i jeszcze się uczę (prawko od czerwca, moto od sierpnia), dlatego u mnie wszstko jest w granicach rozsądku. Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez boodgee (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Realia są takie, że tylko na A2 może być trochę 120+ ale na szosach nie będziemy szaleć jadąc grupą więc bez stresu z tą przelotową. Ważne żeby wszyscy znali trasę i nawet jeśli się rozciągniemy to zwolnimy gdzieś żeby się skumulować. Jeździłeś już w grupie robiłeś jakieś traski ? Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez PIT (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDDoggY Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) I z mojej perspektywy warto wymienić się jakimiś namiarami bo później szukać wiatru w polu Można też, tak jak PIT napisał, po zjechaniu z A2 poczekać w jakimś umówionym miejscu i wszyscy będą zadowoleni Co do prędkości to pewnie okolic przepisowych 140 +/- 10 nie da się uniknąć, choć i ja jeżdżę emeryckim tempem i myślę że będzie dobrze;) Wszystko będzie można na spokojnie jeszcze ustalić na Orlenie jak się rano spotkamy. Proponowana obecnie trasa:https://goo.gl/maps/GKkfu Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez MaDDoggY (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Realia są takie, że tylko na A2 może być trochę 120+ ale na szosach nie będziemy szaleć jadąc grupą więc bez stresu z tą przelotową. Ważne żeby wszyscy znali trasę i nawet jeśli się rozciągniemy to zwolnimy gdzieś żeby się skumulować. Jeździłeś już w grupie robiłeś jakieś traski ? Trasę przejrzę w mapsach. Która jest w końcu obowiązująca? Tam: A2, powrót: przez Kłodawę? Nigdy nie jeździłem w dużej grupie, max 2-3 motocykle, trasa Łdz-Sieradz przez Szadek i S8, parę razy. Głównie jeżdżę po mieście i przeciskam się w korkach. W trasy nie mam z kim śmigać. 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Można też, tak jak PIT napisał, po zjechaniu z A2 poczekać w jakimś umówionym miejscu i wszyscy będą zadowoleni Np. tu https://www.google.pl/maps/@52.0698,18.822891,3a,90y,107.13h,67.09t/data=!3m4!1e1!3m2!1s0ZWVo8DJ_UZLi2zcHg6zuw!2e0?hl=pl Bez stresu to nie jest jakaś wyprawa na Kamczatkę Trochę nabałaganiliśmy Podsumowując tworzą się trzy grupy I GRUPA Wyjazd o 8mej z parkingu Castoramy na Zgierskiej pod patronem Knight Riders trasa przez A2 II GRUPA Wyjazd ~8mej ze Szczecińskiej jadą zabytkami trasa przez Turek wspomniał o nich Pistolero85 http://motocykle-lodz.pl/topic/8763-rozpoczęcie-sezonu-w-licheniu-25042015/?p=198832 III GRUPA Wyjazd o 9tej z Orlenu Aleksandrowska/Szczecińska samowolka z FŁM trasa pomysłu MaDDoggY https://goo.gl/maps/GKkfu Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez PIT (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michallica Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Super Zapisuje się do grupy III wraz z plecakiem:-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomala SV Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 też biorę grupę III 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad - Michał Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Wracając zapraszamy na grill'a 1 Cytuj "Zaciśniętą mam pięść dla tych, co w ciągłej walce, dla tych, którzy odeszli w górze dwa palce..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Na grilla to wracamy obowiązkowo, jedziemy tylko pomodlić się o pogodę na grilla . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KACZY Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) 3 grupa Ja i +/- 5 motocykli ze mna;) 'jutro pod samolotem dogadamy sie na tip-top ' Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez KACZY (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDDoggY Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Widzę, że robi się spora ekipa I tak dla formalności ja też pod III grupę się podłączam Tak mi przyszło do głowy, że chyba musimy pamiętać o Art 32 jak się okaże, że będzie nas naprawdę sporo:) Art. 32. 1. Liczba pojazdów jadących w zorganizowanej kolumnie nie może przekraczać: samochodów osobowych, motorowerów lub motocykli - 10; rowerów jednośladowych - 15; pozostałych pojazdów - 5. 2. Odległość między jadącymi kolumnami nie może być mniejsza niż 500 m dla kolumn pojazdów samochodowych oraz 200 m dla kolumn pozostałych pojazdów. Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez MaDDoggY (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Taaak szczególnie w czwartki można to zaobserwować . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDDoggY Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) No generalnie warto o tym wiedzieć ale co z tym sie zrobi to już 2 sprawa Najczęściej teoria i praktyka rządzą się osobnymi prawami Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez MaDDoggY (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 dopisuję się do III grupy. Może ze mną będą jeszcze dwie inne maszyny. 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek954 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 A nie ma ktoś ochoty jechać 4 gr ok 10 - 10:30 ? Do Lichenia 120km czyli godz jazdy..... i poranki są zimne więc było by troszkę cieplej:) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czupryn Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Z Łęczycy wyjeżdżamy o 11:00 spod zegara. Jeśli chcesz to mozesz z nami skoczyć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaron1 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Moi chłopcy startuja z Orlena Aleksandrowska/Szczecińska o 10.00, trasa Poddębice, Uniejów, Koło, Licheń, prędkość spokojna , czyli do 100km/h. Ja nie jadę, mam inne ważne spotkanie, ale mam propozycję/pytanie, może zrobilibyście zbiórke przed Licheniem i wjechali razem w duuużej grupie jako motocykliści z Łodzi, do przemyslenia, udanej wyprawy dla wszystkich, pogoda ma być 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Ja na razie pod znakiem zapytania bo podczas wczorajszego wypadu do Bełchatowa/Kamieńsk jakieś niepokojące dźwięki i drgania się pojawiły. Dzisiaj podjadę do mechanika i zobaczymy czy da się to zdiagnozować i usprawnić. Mam nadzieję, że to jakaś pierdoła bo wróciłem z Bełchatowa na kołach bez problemu. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi