Skocz do zawartości

Buty Alpinestars Jaki Rozmiar?

Dominiknov

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki rozmiar butów alpinestars wybrac? Taki sam jak obuwie do chodzenia czy lepiej wziac 0,5cm wieksze? Zdania na forum sa podzielone, ale moze wy cos polecicie z wlasnego doswiadczenia?
Pozdrawiam!:biggrin:

Z mojego doświadczenia normalnie mam 43 przymierzałem (Alpinestars SMX-5) 43 i były ciasne.

Bardziej mi pasowały 44 mimo, że też były ciasne i na początku mnie trochę uwierały ale po kilkuset kilometrach się ułożyły i jest idealnie.

Zawsze można na początku grubszą skarpetę założyć, żeby trochę rozepchnąć skórę i potem szybciej w zwykłej skarpecie będzie komfortowo. 

Edytowane przez PIT (wyświetl historię edycji)

Taki sam jak obuwie do chodzenia czy lepiej wziac 0,5cm wieksze?

Takim sposobem, to możemy wróżyć z fusów... But do codziennego użytku ma przeważnie dużo elastyczniejszą powłokę, co w przypadku buta motocyklowego (w długiej wersji za kostki) nie ma miejsca, więc i większe jest wrażenie "ciasnoty". Analogicznie: pójdź do sklepu Nike i później do Adidasa czy innego podobnego i zobaczysz, że rozmiar, rozmiarowi nie równy... 

Wniosek: Rusz zwłoki do Łodzi lub dużego miasta bliżej Ciebie (nie podałeś Swojej lokalizacji więc nie wiemy co Ci doradzić) lub zamów przez neta i przymierz. Jak nie będzie pasował, odeślij - jaki kurna problem?

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Zakupilem Alpinestars s-mx6 rozmiar identyczny jak butow do chodzenia (32cm wkladka). Dzisiaj przyszly i sa idealne. Bardzo wygodne, świetnie dolegaja do stopy oraz lydki na gołą noge, jak i z wpuszczonymi spodniami (regulacja na rzepach). Wykonanie jak dla mnie super. Narazie tyle moich opinii, jak pojezdze to napisze wiecej o moich wrazeniach.
Jakby ktoś miał pytania to pisać śmiało.
Pozdro