Skocz do zawartości

Poczta Marzycielska

Sikora

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem, że znajdą się tutaj osoby, które chcą pomagać.

Zachęcam do odwiedzenia Poczty Marzycielskiej i wysłania motywującego listu lub jakiegoś drobiazgu do chorego dziecka.:smile:

Na stronie znajdziecie informacje (zainteresowania itd.) o wybranym dziecku...

Edytowane przez Sikora (wyświetl historię edycji)

Nie wiem jak inni forumowicze, ale np ja uważam, że skoro forum już patronuje Dom Dziecka nr II (i okazjonalnie 2 inne ośrodki) to przy tym powinniśmy pozostać. Nie można pomóc całemu światu - choćby nie wiem jak się człowiek starał to nie da rady. W moim odczuciu poświęcanie czasu na taką właśnie akcję jak, zaproponowana przez Ciebie, Poczta Marzycielska odbiera możliwość zrobienia tego samego, czy tez poświęcenia czasu dla naszych podopiecznych tutaj w Łodzi.

Nie zrozum mnie źle, zawsze mówię że trzeba pomagać i sam zawsze pomagam ale nie każdemu. Wolę skupiać się na pomocy jednemu ośrodkowi, jednej grupie dzieciaków i robić to z rozmachem niż, jak to jeden z nas powiedział: dać każdemu potrzebującemu po cukierku.

Niech każdy robi jak uważa - nikogo nie zniechęcam, ale moim zdaniem można zamiast pisać taki list i wciągać się w listowną dyskusję z jednym z tych dzieci choćby pomyśleć nad pomysłami na atrakcje dla naszych forumowych akcji  :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Każdy ma inne zdanie na ten temat. Osobiście uważam, że jeden list nikogo nie zbawi. Tu nie chodzi o to, żeby co chwilę wysyłać listy... Wystarczy jeden, sensowny. Zrobicie z tym co chcecie. Ja tylko zaproponowałam. :biggrin: