Sikora Opublikowano 4 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2015 (edytowane) Wiem, że znajdą się tutaj osoby, które chcą pomagać. Zachęcam do odwiedzenia Poczty Marzycielskiej i wysłania motywującego listu lub jakiegoś drobiazgu do chorego dziecka. Na stronie znajdziecie informacje (zainteresowania itd.) o wybranym dziecku... Edytowane 4 Stycznia 2015 przez Sikora (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Nie wiem jak inni forumowicze, ale np ja uważam, że skoro forum już patronuje Dom Dziecka nr II (i okazjonalnie 2 inne ośrodki) to przy tym powinniśmy pozostać. Nie można pomóc całemu światu - choćby nie wiem jak się człowiek starał to nie da rady. W moim odczuciu poświęcanie czasu na taką właśnie akcję jak, zaproponowana przez Ciebie, Poczta Marzycielska odbiera możliwość zrobienia tego samego, czy tez poświęcenia czasu dla naszych podopiecznych tutaj w Łodzi. Nie zrozum mnie źle, zawsze mówię że trzeba pomagać i sam zawsze pomagam ale nie każdemu. Wolę skupiać się na pomocy jednemu ośrodkowi, jednej grupie dzieciaków i robić to z rozmachem niż, jak to jeden z nas powiedział: dać każdemu potrzebującemu po cukierku. Niech każdy robi jak uważa - nikogo nie zniechęcam, ale moim zdaniem można zamiast pisać taki list i wciągać się w listowną dyskusję z jednym z tych dzieci choćby pomyśleć nad pomysłami na atrakcje dla naszych forumowych akcji 1 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikora Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Każdy ma inne zdanie na ten temat. Osobiście uważam, że jeden list nikogo nie zbawi. Tu nie chodzi o to, żeby co chwilę wysyłać listy... Wystarczy jeden, sensowny. Zrobicie z tym co chcecie. Ja tylko zaproponowałam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi