Arpe Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 czasem człowiek jak się wygada, to mu lżej, więc wybaczciemiesiąc temu, jadę Zachodnią skręcam w Narutowicza, żadnego znaku, że zaraz będzie zakaz, dojeżdżam do Piotrkowskiej: wiadomo w prawo w lewo nie wolno, a w stronę Kilińskiego zakaz, bo budowagodzina 22:00 wszędzie pusto, jadę z dzieckiem, widzę w lusterku za mną Cieci z tzw. straży miejskiej, ale jadę kawałek dalej żeby bezpiecznie zawrócić. Przede mną kilka samochodów też jedzie na wprost. No i te mendy mi dały 100 zeta za wjazd na B1 (i jeszcze jednemu, reszcie sie upiekło, jakieś 20 samochodów tam zawracało podczas mojej kontroli)Jak zapytałem co miałem zrobić, to powiedział, że w Piotrkowską w lewo i zawrócić, mówię, że wtedy by mi dał 200 za wjazd na PIotrkowską itd...Przyjąłem w chwili słabości (dzieciak się popłakał) ten madnat (pierwszy raz od głąbów do pilnowania psich kup), ale nawet Policjanci, którym się tuż po zdarzeniu poskarżyłem mnie wyśmiali (" i dali Panu mandat ?! I przyjał Pan ?! przecież nie wolno Panu skrzyżowaniu zawracać, kilka razy już prosiliśmy żeby na Zachodniej było oznaczenie o ślepej drodze") tak mnie pocieszali. W sumie wyszło na to , ze jak dojechałem do Piotrkowskiej to powinienem się zatrzymać i czekać na wiosnę. Ogromna też różnica w kulturze rozmowy i kompetencji na korzyść Policji.tez strażnik to przyznał, że ich rozliczają z ilości mandatówbiedne, upadające miasto ściga, przy pomocy cieci, własnych obywateli, żeby jeszcze trochę przetrwaćgdzieś tu na forum ktoś postulował likwidację straży miejskiej, to ja się przyłączam aha, ja nie przeczę, że złamałem "literę prawa", mandat zapłacę, niech będzie cegiełka do 101 kamienicy... 0 Cytuj Lepiej na bitumice niż w botanice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafcio Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 widocznie staruszki z pietruszką zaopatrzyły się w gaz pieprzowy i paralizatory to do nich już nie podchodzą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arpe Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 (edytowane) do Adminów: mój post nie był raczej w temacie do którego został przeniesiony, to raczej temat o "pracy" dziadów ze SM dzisiaj pod M1 taki widok: na czerwono Łodzianie szykanowani przez instytucję publiczną (podobno za to, że przeszli nie tam gdzie trzeba na parkingu pod marketem) Edytowane 14 Stycznia 2015 przez Arpe (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Lepiej na bitumice niż w botanice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi