Suchy-wolk Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Macie czas jutro (4 grudnia) między godziną 17.00 a 19.00? Prezydent Miasta Łodzi serdecznie zaprasza na otwarte spotkanie warsztatowe z mieszkańcami Łodzi, w ramach konsultacji społecznych przyszłorocznego budżetu. Można wyrażać opinie, składać propozycje. Miejsce: Urząd Miasta Łodzi, ul. Piotrkowska 104, Duża Sala Obrad. Więcej o konsultacjach społecznych projektu budżetu miasta Łodzi na rok 2015 na: http://www.uml.lodz.pl/…/projektu_budzetu_miasta_lodzi_na_…/ 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Byłem raz i pójdę drugi! Lepiej iść niż dać moherom i terrowerorystom decydować za nas! Do zobaczenia na miejscu Suchy 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Można zagłosować online na już istniejące propozycje. Co należy zrobić?1. Wejdź na http://budzet-ludzki.binarapps.com/2. Zaznacz punkty dotyczące tego JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ BUDŻET MIASTA, z którymi się zgadzasz3. Wyślij uwagi do Urzędu Miasta Łodzi bez wychodzenia z domu!Zwróćcie tylko uwagę na podpunkt nazwany: Likwidacja Masy KrytycznejZaznaczyłem z uśmiechem na twarzy, po czym coś mnie natchnęło, aby zapoznać się dokładnie krok po kroku z zaznaczonymi wyborami i jest to niezły k**wa haczyk. Zadanie "Budowa układu dróg rowerowych na terenie miasta": obecnie nakłady planowane w 2015, 2016 i 2017 po 5 mln zł. Wnioskuję o zmianę kwoty nakładów w roku 2015 na 40 mln złotych w roku 2015, 2016, 2017, 2018 i 2019 (łącznie 200 mln zł) i zmianę nazwy zadania na "Likwidacja Masy Krytycznej poprzez budowę spójnego, kompletnego systemu tras rowerowych na obszarze całego miasta".UzasadnieniePoruszanie się rowerem jest szybkie, praktycznie darmowe, zdrowe i ekologiczne. Jeżeli system tras będzie umożliwiał bezpieczne i wygodne jeżdżenie po całym mieście, ruch rowerowy stanie się naprawdę masowy! Nie ma bardziej skutecznego sposobu na likwidację korków, poprawę możliwości przemieszczania się, poprawę stanu powietrza środowiska i zdrowia mieszkańców niż system tras rowerowych obejmującego całe miasto. Warto też zwrócić uwagę, że zaprezentowany projekt budżetu nie uwzględnia, że Łódź jest miastem-sygnatariuszem Karty Brukselskiej, która mówi, że do roku 2020 co najmniej 15% ruchu miejskiego powinno odbywać się na rowerach. Stąd konieczność przeznaczenia dodatkowych środków na infrastrukturę rowerową. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Można zagłosować online na już istniejące propozycje. Co należy zrobić? 1. Wejdź na http://budzet-ludzki.binarapps.com/2. Zaznacz punkty dotyczące tego JAK BĘDZIE WYGLĄDAŁ BUDŻET MIASTA, z którymi się zgadzasz 3. Wyślij uwagi do Urzędu Miasta Łodzi bez wychodzenia z domu! I to rozumiem... w cieple z domku głosuję Właśnie przeglądam i może coś się uda wybrać... bo pierwsze 2 imho marnowanie kasy... Głosuję na likwidację masy krytycznej i poprawę stanu dróg EDIT: Na szczęście nie zagłosowałem na Likwidację masy krytycznej! Czytajcie: http://motocykle-lodz.pl/topic/6998-stop-masie-krytycznej/?p=185313 Łatwo się naciąć 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaras Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 (edytowane) Maciek, jak skończyła się konfrontacja z panem Hubertem Barańskim ? Przepraszam ale szybciutko musiałem wracać.... Edytowane 4 Grudnia 2014 przez kamaras (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj kamaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Maciek, jak skończyła się jonfrontacha z panem Hubertem Barańskim ? Przepraszam ale szybciutko musiałem wracać.... Nie ma problemu. Sam Marku słyszałeś, że gość dyskutuje wyrywają 2 słowa z całego zdania i daje absurdalne przykłady. Zabrakło mu chyba IQ żeby ze mną porozmawiać na poziomie. Fakt, że niektórymi stwierdzeniami go podpuszczałem... sam słyszałeś co mówił. Wartość merytoryczna zerowa... nie miał logicznych argumentów i np pomysł "likwidacji SM i zatrudnienia na ich miejsce policjantów" porównywał do "zamknięcia lotniska... i ch**, tak po prostu bez zamiennika". Co tu dyskutować z kims takim? On musi mieć rację, a jak nie ma to robi się z gościa chłopski filozof. Na koniec zabawna anegdotka - p. Barański stwierdził: "A wiesz że dla mnie wszyscy motocykliści do dawcy organów. Słyszałeś powiedzenie dawca nerek?" Na co odpowiedziałem mu: A co mnie obchodzi pana zdanie? A za to gimnazjalistki mówią na nas "Dawcy orgazmów". Co pan na to? 1 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaras Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Tak mi na poczatku wygladal na Huberta. Gdyby sie od razu przedstawił a nie na koniec to by inna gadka była od razu... 0 Cytuj kamaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 A za to gimnazjalistki mówią na nas "Dawcy orgazmów" Uważaj żebyś za te gimnazjalistki nie spędził wakacji w Sztumie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Uważaj żebyś za te gimnazjalistki nie spędził wakacji w Sztumie Za użycie słowa? Czy insynuowanie, że Polki wcześnie zaczynają życie seksualne? Gdyby sie od razu przedstawił a nie na koniec to by inna gadka była od razu... On się nie przedstawił do końca! To jeden z jego pomagierów powiedział "Panie Barański, chodźmy" 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Za użycie słowa? Czy insynuowanie, że Polki wcześnie zaczynają życie seksualne? Za niewinność 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaras Opublikowano 4 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Aaa fakt. Ale przytył ostatnio to go nie poznałem albo fotoszopuje zdjęcia... BTW zamiast na pedalistach za bardzo skupiliśmy się na SM... 0 Cytuj kamaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 BTW zamiast na pedalistach za bardzo skupiliśmy się na SM... Temat masy był jak już poszedłeś. Szybko się zmyłem, bo tej dyskusji nie było końca. Z kimś kto nie przyjmuje argumentów i przekręca Twoje słowa nie porozmawiasz. Nie ma sensu... 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaras Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 To jak granie z gołębiem w szachy 0 Cytuj kamaras Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 5 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 czasem i gołębie grają... https://www.youtube.com/watch?v=9sATJ59DcyI 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frager Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Jeśli nie wiecie na co zagłosować a chcielibyście zagłosować z " duchem motocyklizmu " To może warto się zastanowić by oddać swój głos na budowę toru motocrossowego w Łodzi Uważam, że inicjatywa jak najbardziej godna zrealizowania! 0 Cytuj you will never know me, you can only follow me. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 9 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Umieściłem krótki przegląd swoich pomysłów przedstawionych na konsultacjach społecznych 4 grudnia tutaj: http://motocykle-lodz.pl/topic/4187-buspasy-w-łodzi/?p=185852 Niestety jak się dowiedziałem, pani Katarzyna M. która opracowała i przesłała mi ten dokument jest z Fundacji Fenomen - a więc z Kasy Krytycznej. Pytanie ile masa ma jeszcze swoich ludzi w Urzędzie... bo obawiam się, że więcej 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 A tymczasem w Krakowie: Budżet obywatelski. Wygrał tor wyścigowy, zyskają też kąpieliska Wizualizacja toru, który ma powstać z budżetu obywatelskiego Znamy wyniki głosowania krakowian w tegorocznej edycji budżetu obywatelsiego. Największe poparcie uzyskał projekt budowy toru motocyklowo-samochodowego na Rybitwach za 3 mln zł. Kolejne projekty ogólnomiejskie, które będą realizowane to: bezpłatne lekcje języka angielskiego dla uczniów krakowskich szkół, zagospodarowanie zalewu Bagry, budowa kąpieliska na zalewie na Zakrzówku. Inwestycje te pochłoną prawie 10 mln zł. Z kolei ponad 4 mln zł zostaną przeznaczone na mniejsze projekty, które wygrały w poszczególnych dzielnicach. Ich lista znajduje się na końcu tekstu. Miejsce do nauki jazdy Pomysł budowy toru uzyskał aż 22,4 tys. głosów ze wszystkich, które oddali mieszkańcy. A było ich ponad 50 tys. Inwestycja ma zostać zrealizowana na Rybitwach w sąsiedztwie oczyszczalni ścieków, na gminnych działkach.- To ma być miejsce dostępne dla wszystkich mieszkańców, gdzie kierowcy samochodów i motocykliści będą mogli podnosić swoje umiejętności. Przyczyni się to do zmniejszenia liczby wypadków na drogach - mówi Łukasz Filipiak, autor wniosku do budżetu o budowę toru. Składać ma się on z kilometrowego odcinka jezdni i parkingu. Możliwe jednak, że gmina dołoży więcej pieniędzy i zbuduje jeszcze plac manewrowy oraz niewielką trybunę. Tor ma służyć również do organizacji imprez motoryzacyjnych. Inwestycja powinna powstać już w przyszłym roku, ale budowa może jednak przesunąć się na rok 2017. http://www.strefabiznesu.gazetakrakowska.pl/artykul/budzet-obywatelski-wygral-tor-wyscigowy-zyskaja-tez-kapieliska źródło: www.strefabiznesu.gazetakrakowska.pl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chylon Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 No to fajnie będziemy śmigać do Krakowa na tor 0 Cytuj Auto Szkoła - Girls School - Łódź - Nauka jazdy dla kobiet biuro@girlsschool.pl tel.: 666-033-039 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusia Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Radom masz bliżej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 No to fajnie będziemy śmigać do Krakowa na tor Trochę daleko ale pewnie będzie większy niż Radom. Ogólnie i tak coś drgnęło u nas też Word planuje budowę czegoś zbliżonego. Miło że ktoś zauważył takie potrzeby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 3 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Ogólnie i tak coś drgnęło u nas też Word planuje budowę czegoś zbliżonego. Miło że ktoś zauważył takie potrzeby. Nikt na nas nie patrzy w Łodzi, to nie dla nas tor. Jeśli pozwolą wjeżdżać, to módlmy się aby cena nie była zabójcza. 1 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spons78 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 W Łodzi może powstać nawet kilka torów - tyle ze komercyjnych. Jeden z nich (planowany WORD Lodz) cen nie będzie mieć zabójczych, bo inaczej nikt nie wjedzie. A zarobić trzeba na innych szkoleniach Nie napisze jakich - tajemnica, hehe... Byleby tylko powstał... Marcin, może ktoś zacznie "patrzeć", m.in. jak ruszy teraz w styczniu Miejska Rada Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego, w której pracach weźmiesz udział ... 1 Cytuj Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/ Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mur67 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 No to chyba koniec wielkich projektów w ramach projektu, z drugiej strony chyba lepiej - więcej do powiedzenia będą mieli ludzie z mniejszych zaniedbanych osiedli: Zamiast projektów dzielnicowych łodzianie będą typować zadania osiedlowe.BAŁUTY: Bałuty Centrum - 1,850 mln zł; Bałuty Doły - 1,680 mln zł; Bałuty Zachodnie - 440 tys. zł ; Julianów-Marysin-Rogi - 600 tys. zł; Łagiewniki - 260 tys. zł ; Radogoszcz - 1,280 mln zł; Teofilów Wielkopolska - 1,790 mln zł; Wzniesień Łódzkich - 250 tys. zł GÓRNA: Chojny - 1,330 mln zł; Chojny Dąbrowa - 1,920 mln zł; Górniak - 870 tys. zł ; Nad Nerem - 240 tys. zł; Piastów-Kurak - 910 tys. zł; Rokicie - 800 tys. zł;Ruda - 600 tys. zł; Wiskitno - 310 tys. zł POLESIE: Karolew-Retkinia Wschód - 1,520 mln zł; Koziny - 570 tys. zł; Lublinek Pienista - 370 tys. zł; Montwiłła Mireckiego - 260 tys. zł; Retkinia Zachód Smulsko - 1,140 mln zł Stare Polesie - 1,430 mln zł; Zdrowie-Mania - 310 tys. zł; Złotno - 460 tys. zł ŚRÓDMIEŚCIE: Katedralna - 1,570 tys. zł; Śródmieście-Wschód - 860 tys. zł; WIDZEW:Andrzejów - 390 tys. zł; Dolina Łódki - 270 tys. zł; Mileszki - 260 tys. zł; Nowosolna - 330 tys. zł; Nr 33 - 230 tys. zł; Olechów Janów - 920 tys. zł; Stary Widzew - 1 mln zł Stoki - 570 tys. zł; Widzew-Wschód - 1,550 mln zł; Zarzew - 910 tys. zł 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi