Skocz do zawartości

Wyciąganie Wgnieceń Z Baku.

Jeżol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jako że sezon można uznać za zakończony biore się za doprowadzenie moto do eleganckiego stanu. Mam do usunięcia 2 wgniecenia na baku: czy polecacie jakieś miejsce w Łodzi gdzie się tym profesjonalnie i za rozsądną cenę zajmą?

Z góry dzięki za info.

• 4 miesiące temu...

Witam, na Wileńskiej drożyzna i terminy odległe. Zaproponowano mi 2 tygodnie i 100 za jedno lekkie wgniecenie. Załatwiłem to inaczej, jakby co to moge pomóc.

Jeżol miałem zaproponować zakup innego zbiornika bez wgniotek bo czesto się to lepiej opłaca od zabawy z wgniotkami ale widzę że masz mało popularne moto i pewnie z całymi zbiornikami to jak na lekarstwo ?? :smile:

• 1 rok później...

Załatwiłem to inaczej, jakby co to moge pomóc.

Temacik trochę stary, ale jak możesz podzielić się wiedzą to podpowiedz.

Nie spieszy mi się, ale lubię jeździć :smile:

Podobno wgniotki na baku idealnie wychodzą kompresorem. Piszę podobno, bo nie testowałem osobiście, jest to info jedynie zasłyszane.

no fakt, poczekam na koniec sezonu i chyba się pobawię, jakby co to będę miał trochę czasu na szukanie zamiennika (oby nie)  ;)

Jest sposób, taki jak przy wyciganiu wgniotek w trąbkach, saksofonach, itp. 20 minut pracy.

Od strony wgniecenia oklejasz bak jakąś mocną folią, żeby szybko się nie przedarła. Do baku wkładasz metalową kulę, a na zew. przykładasz mamocny magnes, kula jest przyciągana do wew. baku. Tu zaczyna się zabawa. jeździsz magnesem góra, dół, prawo, lewo, skosy i wgniota ginie.

Od 00:35

"Try not to become a man of success but rather to become a man of value."
-- Albert Einstein

tyle że instrument jest mosiężny i nie reaguje na magnes

jest mosiężny i nie reaguje na magnes

Jeśli martwisz się o otarcia to po to chyba jest ta folia, natomiast sam sposób rewelacja.

ciekawe tylko jak lakier zniesie taki zabieg, jest tu wypychanie wgniecenia małymi kroczkami, ale metoda mi się podoba.

Temacik trochę stary, ale jak możesz podzielić się wiedzą to podpowiedz.

Witam, mam taki przyrządzik, profesjonalny, podstawa to dobry klej.

• 2 lata później...

Cześć, temat fajny więc chciałbym go odświerzyć...

Sam nabawiłem się średniej wgniotki i teraz szukam firmy która by to wyprostowała lub dobrej rady jak sobie z tym poradzić.

Jeżeli uda mi się usunąć wgniotkę napewno opiszę to w tym wątku...

Mój bak obejżał koleś z msmart i powiedział że nie jest w stanie zrobić to dobrze i że się nie podejmuje... Więc postanowiłem zamówic parę żeczy z allegro i zrobić to samemu... Dam znać co z tego wyjdzie.

Edytowane przez Rastaf (wyświetl historię edycji)

Słyszałem że z wyciągnięciem wgniotki na baku mogą być problemy. Są robione z dość grubej blachy. (podkreślam, że to opinia zasłyszana) Ale jeśli Ci się uda to daj znać, też mam małą wgniotkę którą chętnie bym usunął...

Mnie udało się wyciągnąć wgniecenie przy pomocy kleju na ciepło i "lewego" młotka własnej konstrukcji.

Nie wyciągnąłem w 100% ale z wgniotki wielkości pięści pozostała wielkości dwuzłotówki :)

Skoro warsztat odmówił naprawy a ty jesteś gotów zamówić nowy bak to możesz spróbować się pobawić tak jak ja.

Nawet udało mi się znaleźć fotki z operacji

20160926_110134.jpg

20160926_130943.jpg

Edytowane przez AndrzejM (wyświetl historię edycji)