Skocz do zawartości

Jaki Motocykl Do 125Ccm?

Irek30

Rekomendowane odpowiedzi

Żółtodziub_Z_Łodzi

Coraz bardziej przekonuję się, że lepiej rzeczywiście poszukać jakiejś fajnej używki. Szkoda byłoby mi tracić nerwy na chińską nówkę, która wymaga ciągle roboty. Jasne, praca przy motorze to wielka frajda, ale jeszcze większa jest z jazdy ;) 

Kuba, zajrzyj tu zanim przyjdzie Ci do głowy kupowanie chińczyka: http://motocykle-lodz.pl/topic/11550-mój-chiński-romet-k-125-łamie-stereotypy/?p=234648

Pomijając "kulturę" tego tematu masz wszystko podsumowane.

Osobiście na co dzień jeżdżę Hondą jeszcze z lat 80 i jestem jak najdalszy od twierdzenia, że starsze jest bardziej awaryjne, rozpada się, rdzewieje itp.

Żółtodziub_Z_Łodzi

Kuba, zajrzyj tu zanim przyjdzie Ci do głowy kupowanie chińczyka: http://motocykle-lod...typy/?p=234648

Dzięki Rafał. Przejrzałem temat i na pewno na chińczyka się nie zdecyduję. Ostatnio zaszedłem sobie do salonu popatrzeć na różne maszyny. I te chińskie wydają się strasznie plastikowe. A jako świeżak pewnie może mi się jakiś błąd zdarzyć i wtedy obawiam się, że "sajgonka" może się rozpaść. Swoją drogą widze, że śmigasz CBR-ką 1000. Z ciekawości, jak trudno taką maszynę jest okiełznać? 

To jest moto z głębokiego ubiegłego wieku, więc na pewno nie prowadzi się tak fajnie jak nowe maszyny. Jest ciężki (250kg) więc manewruje się słabo. Paradoksalnie świetnie radzi sobie w korkach. Wbrew pozorom jest węższy w lusterkach od niejednego nakeda. Zajęło mi trochę czasu żeby go poczuć. To jest dobra maszyna dla wysokiego i silnego chłopa. Mam 188 cm, ale brakuje mi nieco masy :smile:. Ogólnie to taki typ który wymaga "silnej ręki" i zdecydowania, ale odpłaca się bardzo fajną jazdą. Dopiero po całym sezonie mogłem poczuć się na tym motorze komfortowo i bezpiecznie.