Lans Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Będzie igła :-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółwik Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Piękna ta 10 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 25 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Dzięki, doszło kilka bajerów także zaktualizuję opis i zdjęcia jak ją w końcu odbiorę z niewoli od Wojtka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 23 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 (edytowane) Przepraszam trochę zapomniałem o podsumowaniu tematu. Finalnie jeszcze dopieszczono: - wymiana sprężyn i kosza sprzęgłowego (Kawa lekko ciągnęła przy wciśniętym sprzęgle) - odnowiona powłoka lakiernicza - nowy tank pad Keiti (podobno to znaczy po japońsku ninja ) - nowe lusterka Barracuda (te oryginalne jakoś jakby stylista o nich zapomniał w stosunku do reszty) - nowy napęd DID SUPERSPROX (złoty pod kolor ) - patentowe mocowanie uchwytu do nawi ( powered by Wojtek ) - gniazda ładowania 2xUSB Oxford (jedno z przodu drugie w zadupku) - stompgripy marki Stompgrip (wersja smoothridge mniej niszcząca ciuchy) - ksenon-przetwornica wersja slim + profesjonalny montaż - wyświetlacz biegów GiPro S02 - termometr otoczenia Oxford (sam zamontowałem , przydaje się na skraju sezonu lepiej wiedzieć czy jest +2 czy -1 ) Poniżej kilka fotek żeby nie zanudzać - zresztą na żywo już w czwartki widzieliście: Edytowane 23 Maja 2015 przez PIT (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Piekna dziesiatka, jak juz mowilem. Prezentuje sie pieknie, i rownie pieknie brzmi 1 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek2000335 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2015 Akrap .! Niech ci służy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 No i taka była piękna "amerykańska" i się spier....ła po całości. Dla tych którzy wtedy z nami nie lecieli krótka historia: Ze spotu w zeszły czwartek polecieliśmy do Jeżowa tam żarełko i dalej przez S8 dookoła do Łodzi lecieliśmy zgrabnie jak przystoi ~1,8. Zatrzymaliśmy się na stacji pod Piotrkowem przy tej Góralskiej Chacie (czy jakoś tak), tankowanie i starter, a tu jakby się przyciął rozrusznik albo skończył akumulator. Raz, drugi... potem na po pych ale koło jakby przyblokowane jeszcze starter coś tam zaczął kręcić no to po pych ale nie odpaliła i jakieś metaliczne dźwięki zabrzmiały więc odpuściliśmy. Laweta -> garaż -> mechanik Liczyłem na łożysko rozrusznika, rozrusznik czy coś "chrześcijańskiego" ale nie k..wa ułamany wał !!! końcówka wału z zębatkami do rozrusznika i rozrządu się ułamała/ukręciła. Wiecie jak jeżdżę, nie latam na gumie czy tym podobne, a z tego typu uszkodzenie to jakiś wybryk natury (wada materiałowa). Oficjalnie odszczekuję wszelkie zaczepki w kwestii wyższości Kawasaki nad resztą świata . Chociaż nadal kocham moją czarnulkę i nie zostawię jej tak, powoli poszukam kasy i drugiego pieca bo babranie się w uruchamianie tego się nie kalkuluje. Reasumując ten sezon w zasadzie już zamknąłem także do zobaczenia w przyszłym i życzę Wam jeszcze sporo ciepłej pogody i przyczepności LwG. P.S. Jak będę w warsztacie to podepnę zdjęcia. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 PIT, "biedaku" - żal mi serdecznie i maszyny i Ciebie wraz ze wcześniejszym zakończeniem sezonu. Łączę się w bólu, bo kiedyś moją pierwszą XJtkę spotkał analogiczny los. Co prawda nie ma co porównywać tych moto ani skali usterki ale myślę, że ból d*py był taki sam. Przyjmij szczere wyrazy współczucia i dozo na trasie w następnym sezonie - chociaż kto wie, może serducho znajdzie się jeszcze teraz. Okazje chodzą po ludziach ;-) LWG! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawa Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Szkoda, ale może Wojtas coś poradzi i pomoże, wszak to taki trochę cudotwórca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Żarło Żarło i zdechło. Pit nie martw się nie ma co na.siłę i wariata robić. Na spokojnie przez zimę poszukasz i zrobisz. Ważne że nie zostałeś samemu na trasie. Lwg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomahouk Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 By cie piernik w życiu bym nie pomyślał że to takie uszkodzenie. Głowa do góry 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 29 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Szkoda, ale może Wojtas coś poradzi i pomoże, wszak to taki trochę cudotwórca Fakt że sztukmistrz z niego ale szanuję go właśnie za to że nie rzeźbi w gó..nie i jak Max Kolonko mówi jak jest Ważne że nie zostałeś samemu na trasie. Dzięki gdyby nie Twoja pomoc Suchego i potem Sobka i Tomahowka to byłoby ciężko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Wyrazy współczucia i dobrze, że to nie pier***ło podczas jazdy. Daj znać jak coś ogarniesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3DNAR Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 No.szkoda byku, owocnych poszukiwań w zimę o trzymaj się ;-) 1 Cytuj Bednar Moto: https://www.youtube.com/channel/UCQm5eRSQ6IGDfC-RD3k62Ow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raq Opublikowano 30 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Witam, no faktycznie PIT lata nisko nad asfaltem ale z głową ta awaria to jakaś masakra. Głowa do góry będzie dobrze. Trzymaj się. Czekamy na foto i postęp prac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 5 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 No i jak tam Pit ?? Gdzie te zdjęcia , jak postery coś wiadomo co dalej ??? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 5 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2015 A już nie chciałem siać marazmu tylko jak prawdziwy facet siedzę i piję ;-) Ale jak już wywołałeś to tablicy to wygląda to tak Problem polega na tym, że wymiana wału (używanego) w związku z koniecznością rozmontowania silnika na części, czyli koszty uszczelek robocizny są zbliżone do zakupu drugiego pieca którego niema na rynku (przynajmniej takiego jakbym chciał). Także na razie czekam szukam i pytam dookoła. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 A widzisz miałem nosa że to coś z przełożeniem rozrusznika. Ale ze aż tak, to straszne nieporozumienie. Postawa się szpachą zaciągnie i Będzie jak nowe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalchuck Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 Aż się łezka kręci w oku. Szukaj, a może znajdziesz jakieś zdrowe serce 1 Cytuj Myślisz że każdy motocyklista to wariat ? Grubo się mylisz, bo to ludzie z wielką pasją i umiejętnościami o których ty możesz tylko pomarzyć. Suzuki SV650s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 A napisz do centrali Kawasaki w Europie : http://www.kawasaki.eu/en/about_kawasaki/contacts?Uid=0895WwpZUVlaUVhfCV9RXF4KDQlRWwxdDFlcDg0LXFtcXA0 i opisz zdarzenie. Zapytaj się czy takie uszkodzenia są częste, a może twój przypadek to wada materiałowa. Może dostaniesz pozytywną informację i wsparcie. Tylko przemyśl taki list. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. PIT Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Love story cd. Zakupiłem silnik na początku listopada, kupiłem tzw. słupek czyli silnik bez osprzętu. Według opisu sprzedawcy (a gość ma dobre opinie nie tylko na All.. ale również wśród moich znajomych którzy już od niego kupowali graty do moto ) silnik przeleciał ~15 tyś pochodzi z modelu 2007 i karierę zakończył w związku z poważnym dzwonem kierownika ale sam sinik nie ucierpiał w uderzeniu. Na pierwszy rzut oka silnik wyglądał na nowszy w środku czarne malowanie (w moim był lekko przegrzany brunatny metal jak widać na wcześniejszych zdjęciach), bez otarć itp. ale nie miał dekli bocznych po których można łatwo poznać szlify. Moja osłona rozrusznika i tego koła na wale też była pęknięta więc zamówiłem nową + uszczelki + płyny. Tutaj nie mogę nie wspomnieć o chłopakach z MotorWings, którzy jak zawsze byli silnym wsparciem w organizacji części i łącząc się ze mną w bólu zapodali przystępne ceny. DZIĘKI ! Wojtek zabrał to wszystko i zaczął działać, przełożył to wszystko (sprzęgło, alternator, rozrusznik itp.) co nie było łatwe bo jakaś nakrętka ustąpiła dopiero dremelowi, a do magneta został dorobiony specjalny ściągacz aby nie operować młotkiem. Ale finalnie zamontował w mojej czarnulce nowy piec zalany nowymi płynami. Podobno nie odbyło się bez przygód (jakiś czujnik ciśnienia był wywalony) ale w rezultacie znów czarnulka zamruczała . Potem jeszcze małe pieszczoty z mechanizmem ssania i gazu (przycinał się ale to już wcześniej), Wojtek czujnie dostrzegł jeszcze problemy z łożyskiem koła i uszczelniaczami lag = wymiana. I tu wielkie DZIĘKI ! za czujność i całokształt. Udało mi się przelecieć na razie tylko jakieś kilkadziesiąt kilometrów ale jest dobrze mam wrażenie, że biegi wchodzą nawet lepiej choć z drugiej strony wydaje mi się, że jest ogólnie głośniejsza. Nie sprawdzałem zbyt intensywnie przyspieszenia i vmax bo w tych temp. i kończącej się oponie to wiadomo ale przeganiam ją troszkę żeby się to wszystko poukładało. Jak trochę polata to jakieś regulacje przed sezonem i znów będę mógł cieszyć się Waszym towarzystwem podczas przelotów. Także jestem mega zadowolony. Da wszystkich którzy dotarli do końca wywodu nagroda w postaci malej foto-relacji: Edytowane 23 Grudnia 2015 przez PIT (wyświetl historię edycji) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matik Opublikowano 23 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Elegancko gratuluje i do zobaczyska w sezonie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Coś pięknego, brakuje jeszcze cyferek ile ta przygoda cie kosztowała w przypadku tego modelu. Tak dla potomnych 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDDoggY Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Super fotogaleria i do zobaczenia w sezonie Coś pięknego, brakuje jeszcze cyferek ile ta przygoda cie kosztowała w przypadku tego modelu. Tak dla potomnych Też jestem ciekawe jakiego rzędu to kwota była 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuksik96 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Ważne że nie zostałeś samemu na trasie. Pit trochę mi głupio, bo jako ostatni zostawiłem waszą "trójkę" na stacji w ten feralny wieczór i nie świadom Twoich problemów z moto pognałem za resztą chłopaków. Mam nadzieję, że nie masz o to żalu. Chwała Szymkowi i Marcinowi , że z Tobą zostali i że wszystko dobrze się skończyło. P.S. Też jestem ciekaw ile kosztowała Cię ta wycieczka do Jeżowa. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi