Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

7 2 03:27:49

Kawasaki Ninja Zx10R 2006/07

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie

Po kilkumiesięcznym korzystaniu z uprzejmości kolegów, którzy czasem dali mi polatać wreszcie po latach odkładania tego na później mam swój motocykl i wróciłem do starej pasji.

med_gallery_3313_918_1409625.jpg

więcej w galerii :       http://motocykle-lodz.pl/gallery/album/918-kawasaki-zx10r-200607/

Fajnie śmiga dobrze utrzymana, rocznikowo 2006 ale modelowo 2007, obrotomierz już ze wskazówką, a nie wyświetlaczem Led. Ksenon, Akrapovic'e, crash pady PUIG, akcesoryjne manetki, szyba double bubble, świeże oponki.

Przyjechałem na niej z nad morza - było za***iście chociaż w nocy. Nie mam zbyt wiele czasu na rozrywkę ale latanie daje mi skumulowaną dawkę energii do życia, a ta czarnulka to spełnienie moich dawnych marzeń, LwG do zobaczenia na drodze i spotach.

i byłbym zapomniał szczególne podziękowania dla Suchego, który polecił mi Wojtka, który z kolei na miejscu przejrzał czy czarnulka warta grzechu (i zarywając nockę przyprowadził mi puszkę z powrotem)  i oczywiście dla wielu z Was których zamęczałem pytaniami o ten i inne model na PW.  THANKS !!!  

Edytowane przez PIT (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Prawdziwa moc. Piekny motocykl. Szerokości.

Opublikowano

Jeszcze raz gratuluję :biggrin: Jedyny słuszny wybór to "kawa" ;) 

W dniu 8.10.2014 o 19:56, PIT napisał(a):
Fajnie śmiga dobrze utrzymana, rocznikowo 2006 ale modelowo 2007

Rocznikowo i modelowo 2006 :smile: Chyba, że pierwsza rejestracja była w 07 r. ;) Wszystko wskazuje na to, że to model '06 - chociażby po kolorze lag :P 

Zegary o których wspomniałeś są identyczne dla rocznika 06-07 ;) We wcześniejszej ZX10R 04-05 były z obrotomierzem ciekłokrystalicznym ;) (podobnie jak w 636 03-06). Akrapy to już wisienka na torcie :biggrin: Pamiętam w swojej ZX10R jak dudniły :biggrin: Teraz też nie mam co narzekać bo w 636 akrap jest :P 

Graty i bezawaryjności! :smile: 

Opublikowano

W dniu 8.10.2014 o 20:40, _Michał_ napisał(a):
Wszystko wskazuje na to, że to model '06 - chociażby po kolorze lag     Zegary o których wspomniałeś są identyczne dla rocznika 06-07

No to wszystko jasne podłapałem bajer poprzedniego właściciela, a sam dopiero wnikam w markę.

Jeszcze raz dzięki za konsultacje także te wcześniejsze. Pozdro  

Opublikowano

W dniu 9.10.2014 o 03:33, B3DNAR napisał(a):
Te dwa kominy akrapa strasznie musza robić robotę, sąsiedzi pewnie będą słuchać dobrej muzy, nawet jeśli nie będą chcieć

widziałem, słyszałem... aaach, zaj***ście gada. :biggrin: wsiadasz, odkręcasz manetkę i przeżywasz orgazm :biggrin:

super sprzęcik, przez Twój egzemplarz zx10r dołączyła do grona moich marzeń :biggrin:

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Opublikowano

gratki , bardzooo fajny sprzecik , i czarny  :decayed: , i kawa :biggrin: , to lubie

Opublikowano

Piękna kawa!

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Opublikowano

Dzięki za uznanie dla projektantów z Kawasaki mnie tez się podoba  :biggrin: .

Oprócz standardowego serwisu mam kilka planów zimowych 

- może kupiłbym jej drugie wdzianko w malowaniu West bo też mi się ta wersja podoba (bardziej zadziorna) chociaż w oryginale nie wychodziło,

ale takie chinole nie są drogie - do zabawy może być

- może tą oryginalną powłokę lakierniczą trochę  odnowię (jakaś polerka) bo w słońcu widać takie ryski  

- chyba zmienię sety na złote ale nie mogę nigdzie znaleźć w sprzedaży

- muszę jakąś żarówkę rozsądną wstawić do drogowych bo jest spora różnica między ksenonem, a tą zwykłą. I przetwornicę muszę dobrze umocować bo       jakoś po partyzancku to jest zrobione i brzęczy

- + wyświetlacz biegów

... i pewnie coś jeszcze wpadnie do główki tylko żeby czas znaleźć na hobby.

Opublikowano

Majątek na wydechy :biggrin: Piękna kawa :smile:

Opublikowano

Wiele razy czytałem twoje posty i jak pożyczasz moto od kumpla ale tym sprzętem pojechałeś po całości :smile: Gratuluje i życzę tysięcy przejechanych z bananem  na twarzy kilometrów ! Prawdziwy zapierdalacz z krwi i kości !

Opublikowano

Gratulacje! :smile: Po przesiadce z XJ musi być gruuubo :rock:

150270.png

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

W ramach zimowej przerwy moja czarnulka trafiła do Wojtka na serwis sezonowy i trochę bajerów co cieszą  :laugh2:

na wstępie

- wymiana płynów i filtrów

- regulacja zaworów

- wymiana świec na irydowe 

- konserwacja zacisków hamulcowych 

- przewody w oplocie (przód/tył)

- ciężarki kierownicy Barracuda 

okazało się, że napinacz rozrządu też do wymiany bo nie pracuje w całym zakresie

poniżej kilka fotek:

thumb_flm_1421960859__img_20150119_13151  thumb_flm_1421961085__img_20150119_13153

Porządek jak u chirurga

thumb_flm_1421961238__img_20150119_13154   

thumb_flm_1421961339__img_20150122_14083 thumb_flm_1421961394__img_20150122_14084 thumb_flm_1421961418__img_20150122_14091

[/url]  

CDN...

Opublikowano

No i kropelka w pogotowiu też czeka. ;)

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 22.01.2015 o 21:40, marcin76 napisał(a):
No i kropelka w pogotowiu też czeka.

To gdyby trzeba było ramę sklejać bo w Kawach pękają  :biggrin:  :hihi:

a tak BTW

W dniu 12.10.2014 o 18:23, kulka napisał(a):
Wiele razy czytałem twoje posty i jak pożyczasz moto od kumpla ale tym sprzętem pojechałeś po całości

Od zawsze o takim marzyłem, chociaż kiedy już precyzowałem plany zakupowe to wstępnie miała być CBR potem zakochałem się w wyglądzie ZXR636/2006, a ZX10R/2006 jest tej samej urody tylko ma trochę trudniejszy charakter :biggrin: lubię kobiety z charakterem  ;)

W dniu 13.10.2014 o 08:07, Mikey napisał(a):
Gratulacje! Po przesiadce z XJ musi być gruuubo

Taaak podstawowa różnica polega na tym, że już nie zastanawiam się czy zdążę się rozpędzić tylko czy zdążę się zatrzymać  :biggrin: .

Ale tak naprawdę XJ'ta też całkiem fajnie dawała radę najbardziej dokuczał mi w niej brak owiewek. 

Opublikowano

Panie ja na torze chce tym się przejechać :biggrin:

Opublikowano

Ja też chcę  :biggrin: także na pewno w przyszłym sezonie wybiorę się na torowanie pewnie zwyczajowo jakaś ekipa będzie od nas leciała, ale sorry nie zamierzam wypożyczać mojej niuni za duże ryzyko.  :shock3:

Opublikowano

Panie to razem sie wybieramy chce zobaczyć jak to lata :biggrin:

Opublikowano (edytowane)

Wojtas to spec co dzień w kontakcie i wiem co się dzieje i nawet zdjęcia podeśle:

- uszczelniacze lag i olej - wymianka +  jakieś uszczelki pokryw silnika

- łożysko przedniego koła - trochę mi piszczało więc poprosiłem żeby zajrzał i jakieś no-name było - do kosza

thumb_flm_1422300838__img_20150126_16395 thumb_flm_1422300928__img_20150126_12293

- rozebrane łożyskowanie główki ramy - nowe łożysko już w drodze  :biggrin:

thumb_flm_1422300879__img_20150126_16335

Dzieje się :laugh2: