Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Bieszczady 10 - 12.10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma ktoś ochotę pojeździć po Bieszczadach w najpiękniejszym okresie w roku? Jazda nie tylko po asfalcie lecz również po szutrze i lekkim terenie żeby lepiej poznać okolicę. Wyjazd w pt z samego rana. Jeżeli będzie mało to możemy przedłużyć wyjazd do poniedziałku ;)

Wyjazd nastawiony na jeżdżenie a nie zwiedzanie muzeów.

Opublikowano (edytowane)

Zastanawiałem się właśnie nad takim wypadem w tym terminie. Tylko pogoda jakoś mnie nie przekonuje - poniżej 15 C to już trochę słabo :/ no i te szutry też trochę nie bardzo :P

A o której planujesz w piątek wyjechać?

Edytowane przez Bruce (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Od razu mówię że z kwaterami tragedia. Ja obdzwoniłem niezliczoną ich ilość i z tego co mi mówili przez telefon takiego oblężenia nie mieli od lata. W weekend ma być ponad 20 st. Ja wyjeżdżam jednak jutro w trakcie pracy żeby móc w pt od rana pochodzić po górach. W pt ma dojechać jedna para na moto.

Opublikowano

Czyli nie tylko nastawiasz się na jeżdżenie? a gdzie szukasz noclegu? ja juz dwa razy nocowałem w Bóbrce koło soliny. tu masz mapke

https://www.google.pl/maps/dir/49.4143006,22.450561/Lesko/@49.4271346,22.3879842,12z/data=!4m8!4m7!1m0!1m5!1m1!1s0x473c0b18e0d77e59:0x94c9aa6dd254f51d!2m2!1d22.3304324!2d49.4701205

całkiem dobra baza wypadowa. Właściciele bardzo sympatyczni i raczej nie ogłaszają się na żadnych serwisach wiec powinni mieć wolny pokój.

Zadzwoń 604 354 787 i powołaj się na Tomka z łodzi. Właściciele bez problemu udostępniają garaż na moto.

co do ceny to raczej indywidualnie ale za trzy dyszki od osoby to spokojnie da rade.

Opublikowano

Chcecie szutrów w Bieszczadach... Niewiele tego będzie dostępnego. Zakaz na zakazie, i lepiej ich nie łamać bo służb od cholery.

Opublikowano

Polecam Przystań Motocyklową. Marek napewno poleci wam fajne trasy, a przy ognisku nie zmarzniecie :smile:

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

Opublikowano (edytowane)

Spoko, ogarnąłem wczoraj kwatery w miejscowości Wołosate u podnóża Tarnicy  :cheers:

Ramona i Wojtek do zobaczenia na miejscu! :smile:

Edytowane przez MaRRcin (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Koniecznie przejeźdźcie się tym odcinkiem drogi, i to najlepiej w obie strony albo i więcej razy. Szybki i dużo technicznych zakrętów a nie tylko zawracanie.... asfalt bajka.

https://goo.gl/maps/Sm8kC

Wysoko w górach asfalt dziurawy albo pofalowany, że aż wyrzuca na zakręcie przy twardszym zawieszeniu. Do zwiedzania wystarczy.

Ze szczytów polecam Połonine caryńską widoki świetne. :smile:

Opublikowano

Ze szczytów polecam Połonine caryńską widoki świetne. :smile:

Byłem w tym roku w Bieszczadach na dłuższy weekend. Jednego dnia zrobiliśmy trase wołosate - tarnica - przełęcz bukowska - wołosate, a drugiego weszliśmy na Połonine  Caryńską to jakoś nic już mnie nie zachwyciło :smile: Jak dla mnie jeśli chodzi o bieszczady to ten szlak jest najlepszy :smile:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

za***iste widoczki ;)

moja kawka nie na takie drogi niestety.. muszę czekać na GS-a ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

Kolejnych prawie 1500 km do przodu na zegarku :smile: Spełniło się jedno z moich marzeń czyli pojechać i zobaczyć ten najpiękniejszy zakątek Polski jesienią. Wszystkim  gorąco polecam.

Opublikowano

Żeby nie było, że nas nie było! o to parę fotek z wyjazdu.

No coś pięknego, moje dwie miłości na fotach moto + góry. Ale pogodę trafiłeś!
Przy okazji pytanko, jak dbasz o moto w trakcie takiego lekko "offowego" wyjazdu. Czyszczenie sprzęta codziennie? Co z łańuchem?
A może dopiero po powrocie czysczenie + smarowanie?

Opublikowano

@gary, po całym dniu jeżdżenia moto w miarę opłukałem w rzece :smile: a później nasmarowałem. Gruntowne czyszczenie zrobiłem dopiero po powrocie ale już zdążył się ubrudzić :P

Powiem tak, im bardziej moto mokre i ubrudzone tym bardziej podobała mi się trasa :smile: 

• 5 tygodni później...