Skocz do zawartości

Gdzie Myjecie Swoje Maszyny?

Piotr

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie sa 2 myjki do których jeżdżę, obie na Jana Pawła, jedna obok Reala a druga naprzeciwko przy Pitt Stop Burger, więc w zależności w którą stronę jadę na tej myję :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

a już myślałem, że ktoś poleci jakąś myjkę topless dla motocykli.... niestety... pozostaje mi mycie w garażu.. gąbeczka, szmatka, i lecimy...

ehh... nie można na Was liczyć  :laugh2:

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Pozwólcie że przeciągnę wątek na poważne tory - korzystaliście może z myjni parowych? Nie chcę reklamować żadnej konkretnej firmy ale z ciekawości poklikałem po wyszukiwarce za myjnią topless motocyklową i doszedłem (:P) właśnie do myjni parowych. W Łodzi jest kilka firm oferujących taką usługę, ciekawi mnie czy ktoś może wydać opinię z pierwszej ręki?

KONTO DO SKASOWANIA

coraz bardziej mi się ten wątek podoba ;) najpierw topless (Scyzer - już lepiej nic nie pisz :biggrin:), a teraz łaźnie parowe (sauna  B) ).

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Ja tam się specjalnie nie bawię wbijam na BP tą samoobsługową, lanca i do przodu.

Za 5 zł można spokojnie z woskiem moto objechać potem ściereczka przelot suszący i gotowe.

Tyle tylko że trzeba umiejętnie nie pompować ciśnieniem po łożyskach, łańcuchach i do tłumików :biggrin:.  

Chociaż toples, piana, gąbeczka lekko przykrótkie dżinsy no chyba Cię rozumiem Jaquzie, byłbym wstanie przepłacić :P  

Pomysł Jaroda jest zdecydowanie najciekawszy z wyżej wymienionych ;) Raz oddałem moto do myjni... jedyny i ostatni. Woda była wszędzie, zastanawiałem się nawet czy do baku tez nie nalali, ma sa kra. Wiaderko, muzynia i lecimy.

Pozwólcie że przeciągnę wątek na poważne tory - korzystaliście może z myjni parowych? Nie chcę reklamować żadnej konkretnej firmy ale z ciekawości poklikałem po wyszukiwarce za myjnią topless motocyklową i doszedłem ( :P) właśnie do myjni parowych. W Łodzi jest kilka firm oferujących taką usługę, ciekawi mnie czy ktoś może wydać opinię z pierwszej ręki?

Ostatnio moja siostra myła autko w myjni parowej zapłaciła chyba coś około 90 zł ( nowe auto więc jeszcze ją nosi :hihi:   ).

I faktycznie jak kolega @pd napisał auto wyglądało jak z salonu ...

Ciekawe jakie by były koszty umycia motocykla i czy coś by nie odpadło lub się stopiło :smile:

90zł?  :blink:  Jak ja zobaczyłem 30zł to się złapałem za głowę, ale chętnie przetestuję na motocyklu  :riding:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Wszystkim z ELW polecam myjnie Asfor na Rokicinskiej w Andrespolu. Za "pare groszy" myje tam transalpa cisnieniowo i jestem bardzo zadowolony.

Auta tez myja naprawde porzadnie a nie tylko mydla i splukuja.

Tylko Honda -> XL600V + XR400R = :riding:

• 3 tygodnie później...

Ja zawsze myję swoje moto pod wpływem impulsu :smile: ale zawsze robię to na takich samoobsługowych myjniach - jakoś mam do tego spore zaufanie a i też po kieszeni jakoś zbytnio nie uderza. Trzeba tylko uważać, żeby zbyt blisko dyszy nie podkładać i wszystko jest ok :smile:

Podobno myjnia parowa nadaje się zarówno do czyszczenia nadwozia, jak również kół, kołpaków, felg aluminiowych, a także trudno dostępnych miejsc, takich jak progi, uszczelki zawiasy. Parą umyć można również silnik, gdyż sucha para nie jest w stanie uszkodzić układów elektronicznych.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl