Kufel Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Witajcie! Jako nowy użytkownik forum chciałbym przedstawić wam moją Hanie . Może osiągami nie powala ale ważne jest to że daje frajdę z jazdy. Mianowicie jest to Honda CBR 125R * Rok produkcji: 2009 * Pojemność: 125,00 cm3 * Moc: 10KW/13,5KM * Waga 127kg * Spalanie 2-3L max * V-MAX - 130km/h * Przebieg na dzień dzisiejszy to 10 400km Kupiłem Hanie na początku sierpnia z przebiegiem lekko ponad 9000km, pierwsze co zrobiłem to wymieniłem olej i zdziwiłem się jak to mało pali. Przed Hanią jeździłem piździkiem który spalał mi lekko 5L/100km a tu takie zaskoczenie 2,5L/100km!. W sumie to by było na tyle co wymieniłem bo wszystko było w porządku. Przy 10 000 km trzasnęła mi linka prędkościomierza za którą pewien serwis życzył sobie 250zł , na szczęście w Aleksandrowie otworzył się Tim Motocenter i załatwili mi oryginał za 44zł . Planowane zmiany? Typowo eksploatacyjne. Na przyszły sezon do wymiany klocki przód/tył, łańcuch z zębatkami i wszystkie płyny ustrojowe Do tego zawieszający się rozrusznik (po nocy słychać pyk), ale jak z dwójeczki z lekkiego popychu szarpnę to kręci. A tu foto Kolega uczy się jeździć Na ty zdjęciu widać opaskę. Tak jestem świadomym dawcą narządów. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Ładna Malowanie też super. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Chcesz kupić klocki na przód bo mi zostały po mojej cbr? Przebieg raczej nieoryginalny bo już widać że wymieniał ktoś przed Tobą napęd i klocki tył też powinny na dłużej wytrzymać Tak to bardzo ładnie utrzymana Edytowane 25 Września 2014 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kufel Opublikowano 26 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Chcesz kupić klocki na przód bo mi zostały po mojej cbr? Przebieg raczej nieoryginalny bo już widać że wymieniał ktoś przed Tobą napęd i klocki tył też powinny na dłużej wytrzymać Tak to bardzo ładnie utrzymana Dzięki za info ale na razie jeszcze ich nie wymieniam. Co do klocków z tyłu pewnie też ich nie wymienię bo po prostu nie używam tylnego hamulca. Ogólnie klocki nie są jeszcze do wymiany ale chciałem sobie zrobić taki mini serwis , codo przebiegu nie sądzę aby był kręcony przez Niemca. Takie jest moje zdanie ale zawsze mogę się mylić pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Wygląda zacnie i poważniej niż 125 ccm. Niech służy! 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kufel Opublikowano 26 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Wygląda zacnie i poważniej niż 125 ccm. Niech służy! Z daleka może i poważniej wygląda ale zdradzają ją wąskie oponki :<, ale chyba nie ma sensu dawać szerszych gdyż będzie większa siła tarcia to skutkuje spadkiem mocy a i tak za wiele jej nie ma . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdfimage Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Ładna CBR-ka, niezniszczalny silnik, jak na Honde przystało Jeśli chodzi o rozrusznik to masz bendix do wymiany 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kufel Opublikowano 26 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 W najlepszym wypadku do czyszczenia . Ale jakoś na razie boję się rozbierać Hani 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Nosz k**wa, jakie to zgrabniutkie! nie używam tylnego hamulca Spadną listki, na nie troszkę popada to może zaczniesz No nic, graty i wszystkiego dobrego 0 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lans Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Spoko wyglada, tylko ten vmax troche mały, musisz podłubać w niej troche 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi