Skocz do zawartości

Honda Cbr 125R

Kufel

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Jako nowy użytkownik forum chciałbym przedstawić wam moją Hanie :smile:.

Może osiągami nie powala ale ważne jest  to że daje frajdę z jazdy.

Mianowicie jest to Honda CBR 125R

* Rok produkcji: 2009

* Pojemność: 125,00 cm3

* Moc: 10KW/13,5KM

* Waga 127kg

* Spalanie 2-3L max

* V-MAX - 130km/h

* Przebieg na dzień dzisiejszy to 10 400km

Kupiłem Hanie na początku sierpnia z przebiegiem lekko ponad 9000km, pierwsze co zrobiłem to wymieniłem olej i zdziwiłem się jak to mało pali. Przed Hanią jeździłem piździkiem który spalał mi lekko 5L/100km a tu takie zaskoczenie 2,5L/100km!. W sumie to by było na tyle co wymieniłem bo wszystko było w porządku. Przy 10 000 km trzasnęła mi linka prędkościomierza za którą pewien serwis życzył sobie 250zł :ohmy2:, na szczęście w Aleksandrowie otworzył się Tim Motocenter i załatwili mi oryginał za 44zł :biggrin:.

Planowane zmiany?

Typowo eksploatacyjne. Na przyszły sezon do wymiany klocki przód/tył, łańcuch z zębatkami i wszystkie płyny ustrojowe :biggrin:

Do tego zawieszający się rozrusznik (po nocy słychać pyk), ale jak z dwójeczki z lekkiego popychu szarpnę to kręci.

A tu foto :smile:

post-4130-0-59618500-1411672568_thumb.jpg

post-4130-0-55264800-1411672569_thumb.jpg

post-4130-0-83301000-1411672570_thumb.jpg

Kolega uczy się jeździć ;)

post-4130-0-73534900-1411672571_thumb.jpg

post-4130-0-67142700-1411672572_thumb.jpg

Na ty zdjęciu widać opaskę. Tak jestem świadomym dawcą narządów. 

Chcesz kupić klocki na przód bo mi zostały po mojej cbr? :smile:

Przebieg raczej nieoryginalny bo już widać że wymieniał ktoś przed Tobą napęd i klocki tył też powinny na dłużej wytrzymać :smile: Tak to bardzo ładnie utrzymana ;)

Edytowane przez Olo (wyświetl historię edycji)

Chcesz kupić klocki na przód bo mi zostały po mojej cbr? :smile:

Przebieg raczej nieoryginalny bo już widać że wymieniał ktoś przed Tobą napęd i klocki tył też powinny na dłużej wytrzymać :smile: Tak to bardzo ładnie utrzymana ;)

Dzięki za info ale na razie jeszcze ich nie wymieniam. Co do klocków z tyłu pewnie też ich nie wymienię bo po prostu nie używam tylnego hamulca. Ogólnie klocki nie są jeszcze do wymiany ale chciałem sobie zrobić taki mini serwis :smile:, codo przebiegu nie sądzę aby był kręcony przez Niemca. Takie jest moje zdanie ale zawsze mogę się mylić pozdrawiam :smile:

Wygląda zacnie i poważniej niż 125 ccm. Niech służy!

Z daleka może i poważniej wygląda ale zdradzają ją wąskie oponki :<, ale chyba nie ma sensu dawać szerszych gdyż będzie większa siła tarcia to skutkuje spadkiem mocy a i tak za wiele jej nie ma :smile:.

Nosz k**wa, jakie to zgrabniutkie!

nie używam tylnego hamulca

Spadną listki, na nie troszkę popada to może zaczniesz :biggrin:

No nic, graty i wszystkiego dobrego ;)

...