marmot.c Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 Hej Noszę się z zamiarem kupna skórzanego kombi. Teraz jeżdżę w tekstyliach i może warto by było przeskoczyć na skórę. Początkowo chciałem kupić w przyszłym roku, ale dostałem dobrą ofertę na Berik. I tu problem - jeśli promocja to jakieś ograniczenia. Rozmiar kurtki jest tylko jeden. Nigdy nie miałem na sobie skóry motocyklowej więc się nie spodziewałem takiej różnicy. Kurtka okazała się bardzo dopasowana. Mogę oddychać, ale np machanie rękami w tył odpada :-) Sądzę, że kurtka jest idealna, ale z bardzo bardzo małym marginesem, więc jak mi się przybierze to tragedia. Jak wypnę podpinkę to jest super. Bardzo wygodnie. z podpinką trochę gorzej. Ale może kurtka się trochę rozepcha / ułoży.Co Wy na to ?? Macie pewnie doświadczenie ze skórą, więc jakieś doświadczenie i może coś doradzicie. 0 Cytuj
kosmaty Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 nowe kombi jak kupujesz to masz sie czuć jak by cię bandażem objązali, ma byc ciasno, po 2-3 tyg wszystko się ułoży typowo pod ciebie, jak dobry sklep to doradzą ci odpowiedni rozmiar 2 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
Mr.B Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 Zacznij od dobrego sklepu. Takiego co Cie nie nabiją w butelkę, żeby tylko sprzedać. Kosmaty dobrze pisze. Ale jeśli faktycznie to konieczne, spróbuj kupić spodnie i kurtkę z różnych rozmiarów. O ile się orientuję, to czeski producent PSI dopuszcza taki manewr. Pogadaj z chłopakami z Obywatelskiej (cholera Alzheimer nazwę mi zjadł...) Jako ostateczność pozostaje szycie na miarę. To też nie jest jakoś bardzo droga impreza porównując z kombi z serii. I tu też polecam PSI, bo chyba najbliżej. A przy okazji można weekend w Pradze spędzić Moje doświadczenie jest takie, że jak się przesiadłem w skórę, to szmaty od tej pory wiszą na wieszakach 0 Cytuj
ridrick Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 Jedz do Motorwings i ci odbiorą. Biegałem szukałem przymierzałem i wychodziło 58/60 a tam wszedłem w 54.Problem jest jak masz za duże kombi 240+ na budziku.Strasznie to trzepie i przeszkadza lecieć szybciej. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!
marmot.c Opublikowano 24 Września 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Dzisiaj odebrałem kombi. Mój akurat w rozmiarze 56/58 Jak założyłem w sklepie to dość obcisły. Spodnie przymierzałem 56 ale nie byłem w stanie się zapiąć. Podobnie z kurtką w mniejszym rozmiarze. Tak obcisła, ale nie upijająca. Trochę dziwnie było na początku, ale przejechaniu 200km jakoś się naddała i jest super wygodnie. Dzisiaj za gorąco nie było (koło 14 stopni). Pod kombi miałem coś w rodzaju bielizny i jedyne gdzie było mi zimno to w szyję, ale już znalazłem fajny kołnierz. Bardzo wygodne, fajnie wygląda. U mnie też spontan, bo w planach skóra była w przyszłym roku, ale dostałem prawie 1300zl rabatu, więc się skusiłem. Jak narazie nie żałuję. Zobaczymy po większych przebiegach LwG 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi