Skocz do zawartości

Fłm Day - Impreza Motocyklowa Na Terenie Word Przy Maratońskiej 102 W Łodzi - 28.09.2014

Suchy-wolk

Rekomendowane odpowiedzi

Jeździć z dziećmi do lat 7 można z prędkością max 40 km/h

Ja to wiem i jedynie chciałem dopytać czy się będą czepiać że młody jest przede mną bo tak jak dla mnie jest bezpieczniej ( mam nad nim kontrolę)

Może skoro impreza jest w ośrodku egzaminowania WORD to Panowie z drogówki douczyliby się przepisów ruchu drogowego z którego wystawiają nam mandaty :P

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Słowa uznania i podziękowania dla Organizatorów (tak, tak - przez duże O :smile: ), nawet pogodę zorganizowali B)

Specjalne ukłony dla Pań Przedszkolanek :pa:

Super było spotkać na takiej imprezie znajomych spod Pomnika Bez Samolotu oraz innych niezrzeszonych.

Co do uwag, to mnie brakowało informacji, że imprezę zorganizowało FŁM.

Było tam sporo osób spoza 2oo i byłoby dobrze, by z imprezy wynieśli także świadomość, że w naszym mieście istnieje FŁM z ludźmi, którym się chce takie iwenty organizować.

:smile:

PS. Panowie Polismeni tacy jacyś trochę wyalienowani byli, jakby ich te ~300 bajków przytłoczyło :busted_cop:

PS. Panowie Polismeni tacy jacyś trochę wyalienowani byli, jakby ich te ~300 bajków przytłoczyło

Panom policjantom się memorka zawiesiła jak próbowali przeliczyć ile to będzie w sumie kwota mandatu :biggrin:

Szczere gratulejszyn dla Preseza i całego stowarzyszenia bo na serio impreza Wam się udała!!!

Rolek, czytać takie komplementy od tak zacnego członka loży szyderców jak Ty to zaszczyt :biggrin:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Co do uwag, to mnie brakowało informacji, że imprezę zorganizowało FŁM.

Osobiście na samym początku powiedziałam przez mikrofon że "oczywiście organizatorem imprezy jest Stowarzyszenie FŁM" a następnie zapytałam Prezesa stojącego obok mnie czy chce dodać coś od siebie po wszystkich co zostało ogłoszone, wiec uwaga nieaktualna :biggrin: w tym zakresie również informacyjnie działały wszelkie banery organizatorskie, łatwo było wyłapać kto organizuje :-), Dodatkowo Suchy w trakcie swoich wejść też parę razy nadmienił.

A teraz najważniejsze - dziękuję wszystkim za przybycie, dziękuję za zaufanie i wyrozumiałość odnośnie mojego mikrofonowego debiutu w roli jednej z prowadzących imprezę, dziękuję chłopakom - Gregowi i Esquinie za dobrą muzę w tle. Za prezenty. A także za zainteresowanie moim stoiskiem choć nawet  baneru jeszcze nie mamy, byłam w szoku że tak bardzo podoba się motocyklowa biżuteria przeze mnie wyprodukowana.

Edytowane przez kamakirionna (wyświetl historię edycji)

Too fast to live, too young to die !!!

Moje motofotografie -

http://motocykle-lodz.pl/topic/6133-mototematycznie/

Ja to wiem i jedynie chciałem dopytać czy się będą czepiać że młody jest przede mną bo tak jak dla mnie jest bezpieczniej ( mam nad nim kontrolę)

Może skoro impreza jest w ośrodku egzaminowania WORD to Panowie z drogówki douczyliby się przepisów ruchu drogowego z którego wystawiają nam mandaty :P

Można

Nie może Ci tylko zasłaniać zegarów ani utrudniać prowadzenia mortocykla...

Musi więc być dosyć mikry.

Przećwiczone na żywym organ izmie - zatrzymali mnie kiedyś jak jechałem z córką -m siedziała pomiędzy mną a zbiornikiem

Można Nie może Ci tylko zasłaniać zegarów ani utrudniać prowadzenia mortocykla... Musi więc być dosyć mikry. Przećwiczone na żywym organ izmie - zatrzymali mnie kiedyś jak jechałem z córką -m siedziała pomiędzy mną a zbiornikiem

O i to jest konkret jakiego bym oczekiwał od nich. Wielkie dzięki za info. 

Mikry to on raczej nie jest ale mi nie przeszkadza ;).

Wczoraj był tak zafascynowany całą impreza że padł mi po drodze śpiąc na zbiorniku (hmmm a może ta zawrotna prędkość 40km/h go uśpiła :P ).

Jednak nawet przez sen nie puścił otrzymanego balona

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Przyłączam się do podziękowania dla organizatorów i firm partnerskich :

Stowarzyszenie FŁM - kawał dobrej roboty, żeby zorganizować to wszystko i zapewnić tak szeroką ofertę wystawienniczą, pomyśleliście o wszystkich. Można było zjeść, dzieci miały się czym zająć, testować Kawasaki, przymierzać kaski, dla aktywnych konsultacje specjalistów z siłowni i badanie składu tkanki mięśniowo-tłuszczowej, mini giełda, konkursy sprawnościowe, panowie z drogówki - super pomysł, a wszystko podane ze smakiem przy blasku słońca fajnej muzie i uroczych hostessach :biggrin:    

MotorWings - super akcja z serwisem Michała - też smarowałem łańcuch ale sporo osób korzystało z porad i diagnostyki.

Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to do nas bo szczerze mówiąc mimo dużej frekwencji jak szybko przybyli tak szybko popędzili dalej  :biggrin: . Wiem, że pogoda sprzyjała na latanie ale ze względu na trud organizacyjny i miłą atmosferę wypadało trochę pobyć i się pokręcić. No ale cóż chyba w naturze mamy potrzebę szybkiej zmiany krajobrazu. 

Długonogie, długowłose atmosfera jak na GP 

thumb_flm_1411978050__sany0012.jpg

Centrum dowodzenia rozkręcało imprezę

thumb_flm_1411978116__sany0013.jpg

Konkurs - Na co wszyscy patrzą ? 

thumb_flm_1411978326__sany0027.jpg

Sokole oko Kosmatego

thumb_flm_1411978480__sany0028.jpg

Policeman'y odpierali retorykę, 

thumb_flm_1411978551__sany0029.jpg

a riderzy wyrywali sobie motonga z rąk 

thumb_flm_1411978651__sany0030.jpg

Edytowane przez PIT (wyświetl historię edycji)

Bardzo fajna impreza.

Moi synowie byli zachwyceni. Oglądali wszystkie motocykle, młodszy pytał "a cio to" a starszy patrzył na logo i opowiadał co to za marka. Zeszła nam tak z godzina :smile:

No i bardzo fajnie spędzili czas w strefie dla dzieciaków.

Przy okazji - mam kilka zdjęć, jak dzieciaki malowały motocykl na aukcję. Czy ktoś sobie życzy te zdjęcia? Jeśli tak, to proszę maila na priv. Udostępnię katalog na Drop Box.

Box.

Panowie i Panie ze stowarzyszenia wielki szacunek. Wszystko miało ręce i nogi. Stragan Moto-Pasji z ta Aprilla no bajka a o hostessach nie wspomnę. D zobaczenia za rok:-)

Ja to wiem i jedynie chciałem dopytać czy się będą czepiać że młody jest przede mną bo tak jak dla mnie jest bezpieczniej ( mam nad nim )

Może jechać przed Tobą. Czasem nawet to wskazane :smile: Ważne abyś mógł bez przeszkód kierować.

Edytowane przez Spons78 (wyświetl historię edycji)

Mój kanał na YouTube https://youtube.com/tkacprzak

Bezpieczne miejsca postojowe dla motocykli. FanPage - https://www.facebook.com/postojmotocyklelodz/

Buspasy dla motocyklistów! FanPage - https://www.facebook.com/pages/Buspasy-dla-motocyklistow-Lodz/379016688918647

To juz współczuje pierwszej dłuższej jazdy z młodym na tylnej kanapie. Ja co 3 minuty uskuteczniałem ręczne sprawdzanie czy mi stonka nie spadła. Aż się na postoju pytała "tata czemu mnie cały czas szczypiesz?"

Ja swojego siedmioletniego ancymona  woze z tylu, ale musze przyznac ze co chwile sprawdzam czy jeszcze siedzi bo raz mi sie zdarzylo ze zasnal podczas jazdy :blink:

poza tym chyba dobrym rozwiazaniem jest pas dla kierownika z bocznymi uchwytami, za ktore Dzieciak moze sie trzymac lapami.

Wiem, nie gwarantuje to ze go nie zgubimy, ale mysle ze trzyma sie pewniej podczas jazdy a poza tym caly czas go czujemy.

Specjalne ukłony dla Pań Przedszkolanek
hihi, czy miałeś na myśli Drogi  ro6ert  nas, kobitki z " wioski dziecięcej"?  ;D ;)  ;) a dziękujemy, dziękujemy ;D miło nam :smile:

frekwencja z średnią 8 lat dopisała,   młoda gwardia nam rośnie :smile: przyszli motocykliści i motocyklistki- dzieciaki wspaniałe,  chętne do współpracy, roześmiane, rozgadane- no bomba! :smile:

Ja rowniez dziekuje wszystkim, ktorzy przybyli za wspaniale spędzony dzien :smile:

FŁM po raz kolejny pokazało, że po prostu MOŻNA! :biggrin:

ps o fotkę dzieciaków poproszę :smile: a jakże :smile: dadza84@wp.pl

odnośnie wożenia dzieci na moto:

gdzieś kiedyś widziałem takie szelki czy to uprząż dla dziecka ale w takiej formie że motocyklista siedział na części takiej uprzęży, przygniatał to ciężarem swojego ciała, i tak dziecko było utrzymywane na moto, dziecko nie było na stałe przymocowane czy to do motocykla (jak to jest w przypadku fotelików na motocykl, choć tu jest fotelik do którego dziecko nie jest chyba przypięte http://www.xaviracing.es/9-95-thickbox/child-seat-baby-ride-givi-s650.jpg) lub do motocyklisty (jak to jest w przypadku innych uprzęży czy pasów http://www.riderzragz.com/images/Large_BRB/BRB%20Blank.jpg ) co uważam nie jest do końca rozsądne,

choć w sumie to nie wiem w czym problem... :smile:

https://lh6.googleusercontent.com/-ZjF33A-9viM/VAcJJBTm2fI/AAAAAAABEmU/hYvIN2P123s/w443-h278/Motorcycle_Kid_hangs.gif

nie ufaj, nie proś, nie bój się...

Ludzie litości to wątek o FŁM DAY, a nie o kodeksie przepisów ruchu drogowego...

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Ludzie litości to wątek o FŁM DAY, a nie o kodeksie przepisów ruchu drogowego...

To może przenieś Marcin to wszystko o tych dzieciakach do innego dedykowanego tematu...

nie ufaj, nie proś, nie bój się...

thumb_flm_1412606754__header.png

Dziękujemy firmie www.lodz360.com za zdjęcia 3D ! Pierwszy raz uwieczniliśmy imprezę w takiej formie. Tomasz Brodecki (właściciel firmy) to profesjonalista w swojej dziedzinie, polecamy usługę.

Tutaj można obejrzeć foty

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl