MOTORWINGS Opublikowano 18 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2014 Nie wiem czy miałeś faktycznie okazję pojeździć z GiPro? I tutaj właśnie jest różnica pomiędzy np. tanim Datatoolem a GiPro... Już o tym kiedyś pisałem... Datatoola miałem w ZX9R - jeśli chodzi o montaż to rozcinamy wiązkę przy zegarach i lutujemy kable. Sam wyświetlacz często się myli, zwłaszcza przy szybkich redukcjach... Dopiero po upływie chwili pokazywał prawidłowy bieg... GiPro miałem z funkcją ATRE - montaż PLUG&PLAY.. Duże ułatwienie, nie lutujemy kabli tylko podpinamy odpowiednie piny. Jak sprzedajemy motocykl, wówczas bez problemu możemy "pozbyć" się wyświetlacza. Co do samego działania - wyświetlacz wskazywał perfekcyjnie biegi Sama jakość wykonania również na + dla GiPro. Po prostu solidniej wykonany i zdecydowanie ładniejszy Obecnie latam z Acumenem - w moim odczuciu lepszy i dokładniej wskazuje niż Datatool ale na pewno nie przewyższa GiPro Gdybym miał znowu kupować wyświetlacz dla siebie bez wahania wybrałbym ponownie GiPro Zależy kto co lubi, komu co przeszkadza i ile chce zainwestować w wyświetlacz Potwierdzam w pełni, Gipro a datatool to przepaść. Datatool często się myli, ma opóźnienia, a redukcja z 2 do 1 to dla niego czarna magia, której nie odnotowuje i pokazuje dalej 2-gi bieg. Gipro do tego jest dużo szybsze w działaniu, podczas całego wypadu do Szkocji przy szybkich redukcjach pomyliło się tylko raz, datatool się w ogóle nie umywa. A jak ktoś zastanawia się po co wyświetlacz biegów to proponuję zrobić w Tuono agresywną redukcję w zakręcie z 2 na 1. Nawet z idealną przegazówą kupa w majtach gwarantowana 0 Cytuj Polub nas na Facebook'u http://www.facebook.com/Motorwings Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 19 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 (edytowane) Potwierdzam w pełni, Gipro a datatool to przepaść. Datatool często się myli, ma opóźnienia, a redukcja z 2 do 1 to dla niego czarna magia jeżdżę na DATATOOL na torze, używałem również ACUMEN'a wszystko działało i nic się nie myliło, ale przyznam że na Gipro nie jeździłem. Nie widzę powodu by za ułamek sekundy płacić 2 razy więcej za wyświetlacz ostatnio testowaliśmy wyświetlacz za 90 zł i przyznam szczerze sprawdził się, oczywiście nie ma nic lepszego niż wyświetlacz seryjny ewentualnie ten z aukcji allegro w którym przerabia się czujnik luzu, który nawet na wyłączonym silniku pokaże wrzucony bieg, przy takim wyświetlaczu także Gipro to kupa, bo jak wciśniesz sprzęgło Gipro nie pokaże na jakim biegu jedziesz Edytowane 19 Lipca 2014 przez Soltys (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto-pol72 Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Jakby co mam taki taki wyświetlacz pokazujący od obrotów jedyne 20zł ,pisać na priv 0 Cytuj Darmowe Ogłoszenia Lokalne Malito.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 22 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 Nie widzę powodu by za ułamek sekundy płacić 2 razy więcej za wyświetlacz ostatnio testowaliśmy wyświetlacz za 90 zł i przyznam szczerze sprawdził się, oczywiście nie ma nic lepszego niż wyświetlacz seryjny ewentualnie ten z aukcji allegro w którym przerabia się czujnik luzu, który nawet na wyłączonym silniku pokaże wrzucony bieg, przy takim wyświetlaczu także Gipro to kupa, bo jak wciśniesz sprzęgło Gipro nie pokaże na jakim biegu jedziesz Ja to się chyba musze do ciebie przejechać i pogadać o tych wyświetlaczach bo co rusz to słysze inną wersję. Kumpel ma Gipro i działa pięknie ale jak za 90pln można zrobić to po ch... przepłacać 1 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 jak by co przyszły mi 2 wyświetlacze gdyby ktoś był chętny po 90 zł, mogę pomóc w założeniu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 W takich kosztach to ja moge chętnie reflektować nawet jako gadget 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 jak by co przyszły mi 2 wyświetlacze gdyby ktoś był chętny po 90 zł, mogę pomóc w założeniu A w xjr 1300 z 2000r da radę założyć ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 A w thundercat 2003? :-) 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2014 da się w każdym który nie ma linki do prędkościomierza tylko elektroniczny prędkościomierz z linką też teoretycznie się da ale wiąże się z dodatkowymi kosztami :/ XJR jak najbardziej, thundercat niestety jest linka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2014 Moja ma linkę. I co wtedy ? Może masz chwile w następnym tygodniu to bym przyjechał moto i na miejscu ocenisz . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 zapraszam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
X76 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 zapraszam to kiedy mam wpaść ? tylko nie wcześniej niż na 18 30 mogę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafa Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Potrzebuje rady odnośnie wyświetlacza biegów do Hondy cbr 600 rr. Chce nabyć dobry ale nie drogi ktoś coś ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nenek17 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 GPT1001 polecam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro1975 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Z racji przyzwyczajenia do wyświetlacza (posiadam takowy seryjnie zamontowany w Junaku) oraz z racji mojego raczkowania jeśli chodzi o jazdę czymś większym z 6 biegami chciałbym zamontować wyświetlacz biegów w swojej CBR 600 F3 z 95 roku. Licznik oczywiście na linkę. Ktoś poleci wyświetlacz oraz osobę, która ogarnie temat montażu wiosną? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Królu Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Sam osobiście taki wyświetlacz uważam za kompletny gadżet, który nie jest w ogóle przydatny do jazdy. Czytałem, ze ktoś chce zamontować, bo często wbija 7 bieg. Gwarantuje, ze po zamontowani takiego wyświetlacza problem nie zniknie, bo spojrzysz na niego wtedy kiedy już będziesz po nieudanej próbie wbicia 7 i wtedy nadejdzie spostrzeżenie: no ta przecież mam 6 już, ale to samo wywnioskujesz bez tego wyświetlacza. Kolejny jak dla mnie nietrafiony argument to redukcja z 2 na 1. Jeżeli jeździsz motocyklem 2 dzień to faktycznie może to pomoc, ale na 100 % jeżdżąc nim miesiąc jesteś w stanie wyczuć różnice miedzy 1, a 2, bo różnica w prędkości obrotowej silnika na tych biegach jest znaczna(przy tej samej prędkości).A co nam daje informacja, ze jedziemy na 3 czy 4?? Jak dla mnie to po prostu fajny bajer, dodatkowa mało przydatna informacja. Nie sadze, żeby motocyklista z 1 sezonowym stażem zastanawiał się na którym biegu jedzie, chyba ze miał przez ten czas 5 motocykli. 0 Cytuj HONDA CBR 929RR KAWASAKI ZX10R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Cześć, Właśnie kupiłem sobie wyświetlacz biegów i moje pytanie czy ktoś coś takiego montował w swoim motocyklu? Czego najlepiej użyć jako pinów w czujniku luzu gdzie najlepiej się podpiąć z zasilaniem i czy można coś zepsuć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 najczęściej widze że jako pinów używają miedzinych małych gwoździków i obcinają końcówki, zasilanie wal bezpośrenio pod aku 1 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boodgee Opublikowano 25 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 najczęściej widze że jako pinów używają miedzinych małych gwoździków i obcinają końcówki, zasilanie wal bezpośrenio pod aku Przerobiłem to w XJ, 3 razy uszczelniałem i olej dalej leciał. Wywaliłem i zostawiłem zabawę kolejnemu właścicelowi. 0 Cytuj "Try not to become a man of success but rather to become a man of value."-- Albert Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinio130 Opublikowano 16 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2019 Chłopaki, a do Hondy CBR 600 F4i z 2001 podejdzie DATATOOL Digi? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi