Dann Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Ja posiadałem w moto taki wyświetlacz biegów http://www.sklep-motocyklowy.com.pl/wyswietlacz-biegow-gipro-xtype-model-h01-kolory-p-66.htmli naprawde polecam z czystym sumieniem....wyświetlacz działa szybko i precyzyjnie...kwestia dobrego zaprogramowania... 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filet Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2012 Ja staram się być max skoncentrowany jeżdżąc po naszych drogach i powiem szczerze że urządzenie uważam za zbędne. Poza tym jak moto się wyczuje to nie ma bata. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Na ogół jeżdżę na ucho ale uwielbiam ten feature i w każdej maszynie jaką miałem albo miałem zamontowane seryjnie albo jechałem do mechanika i dokładałem. I to chyba raczej kwestia nie tylko estetyczna... swego czasu miałem problemy z jednym moto z lampką luzu - była tak niewidoczna w słoneczne dni że tragedia, a taki 9 segmentowy panel zawsze przejrzysty i widać, że się nie świeci. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 fajna sprawa ale w stosunku: przydatność / cena ten wyswietlacz stawialbym na ostatnim miejscu akcesoriów jakie chcialbym nabyć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2012 Taa tylko ile ty dałeś za swój a ile ja;pMoje moto kosztowało 3,5k i miało seryjnie wyświetlacz 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOti Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2012 używam i polecam, ja mam wlasnej produkcji - sygnal idzie z przerobionego czujnika luzu działa nawet na wyłączonym silniku (włączonym zapłonie), nie ma opóźnień jak w przypadku datatool 0 Cytuj "Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwutek Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 wszystko cudnie - tyle że nie do wszystkich modeli pasuje- zastanawiam sie czy do FZ6 z 2004 r da rade wrzucić bo notorycznie jeżdżę na 7 biegu hehe 0 Cytuj Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasher Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Witam Serdecznie W celu poprawienia przyjemności z jazdy (w czasie jazdy gubie sięw liczeniu ) postanowiłem nabyć wyświetlacz biegów. Moje pytanie brzmi: Jaki model wyświetlacza byście polecali do Kawy Z750 z 2005 roku ?? Z góry dziękuję za odpowiedzi 0 Cytuj Zapraszam do odwiedzania i wspierania fundacji "Świat z 4" Zapraszam http://swiatz4.org Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 z dobrych są GiPro znajomy ma taki w kawie Z800 i zadowolony tu masz linka http://www.legato-motocykle.pl/pl/produkt/8237/wyswietlacz-biegow-gipro-ds-model-k02-kawasaki-z750-z1000.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Może nie do końca odpowiedź na twoje pytanie ale jako że byłem przyzwyczajony do wyświetlacza bo i junaczek miał i gladek na kursie wyświetlał aktualnie zapięty bieg bardzo chciałem do zephyra coś takiego założyć niestety okazało się że elektroniki nie ma gdzie wpiąć bo motor za stary, a analogi działają "prawie" poprawnie. Teraz po zaledwie miesiącu jazdy zupełnie nie odczuwam potrzeby posiadania takiej informacji, jak zwalniam to miarowo redukuję, jak się zatrzymuje to zbijam do oporu.Jako że masz silnik o podobnym momencie do mojego to nie sądzę żebyś miał problem jak pomylisz się o jeden bieg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Gorzej jak się chce wbić bieg, którego już nie ma... 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaRoD Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zdarza się wbijać 6tke ;-P 1 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Chyba Siódemkę 1 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaRoD Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Fakt.... U Aidka w Zippie było 5 :-P 1 Cytuj -- http://tinyurl.com/FB-JaRoD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pistolero85 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja mam jakiegoś Shifta, rewelacja, nie trzeba wajhowac Lub szukać nw czuja Edytowane 7 Kwietnia 2014 przez pistolero85 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 U Aidka w Zippie było 5 :-PFakt, u Aidka w Zippie było 5 ale był wyświetlacz biegów. Mimo to jak nie patrzyłem na licznik zdarzało się próby wbijania nieistniejącej szóstki. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Fakt, u Aidka w Zippie było 5 ale był wyświetlacz biegów. Mimo to jak nie patrzyłem na licznik zdarzało się próby wbijania nieistniejącej szóstki. I co wtedy ? Po ponownym uruchomieniu się resetowało ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 I co wtedy ? Po ponownym uruchomieniu się resetowało ?Przez próbę wbijania szóstki rozumiem próbę podbicia dźwigni zmiany biegów i oczywiście uczucie, że nie można już wyżej wbić. Wyświetlacz w Zippie był seryjny i przez 3 lata nigdy się nie pomylił. Próba wbijania szóstki nie powodowała pokazanie "6" na liczniku 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tangy Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 No to po co ten wyświetlacz skoro patrzy się na niego tylko wtedy kiedy nie wchodzi bieg którego niema ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kochu Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Najwazniejsze zeby przy hamowaniu za szybko nie zrzucic z 2 na 1...bo to boli ;-) a w gore to nie problem :-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) niestety okazało się że elektroniki nie ma gdzie wpiąć bo motor za stary nieprawda, bez problemu da się do każdego motocykla podłączyć wyświetlacz biegów (może poza R6 z 2008 ta mnie pokonała ) polecam założyć tani, większość działa podobnie, w jednym mam datatool a w drugim moto Acumen ten drugi jest mniejszy za 200 zł kupi się bez problemu, chyba nie ma sensu wydawać ponad 400 zł na GiPro, no chyba ze jest ze złota generalnie fajny bajer ale żaden nie działa tak fajnie jak seryjne :/ sygnal idzie z przerobionego czujnika luzu chętnie dowiem się coś więcej na temat tego rozwiązania jak przerobiłeś czujnik luzu? Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez Soltys (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arko0426 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 A ja raczej śmiało mogę polecić jeszcze tańsze rozwiązanie: http://allegro.pl/wyswietlacz-wskaznik-biegu-biegow-yamaha-suzuki-cz-i4296772520.html Znam osobiście gościa, który to montował i jest zadowolony. Dokładnie tak jak wspomniane było w poście wcześniej "sygnał idzie z przerobionego czujnika luzu" - instrukcja dla chętnych jest podana w aukcji gościa ( niżej opisu ). Podobno dużo lepsze rozwiązanie, ponieważ wskaźnik od razu pokazuje jaki mam bieg zaraz po jego "wbiciu". Tak samo gdy moto zgasimy, a następnie przekręcimy stacyjke to wyświetlacz pokaże jaki mamy obecnie bieg. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 16 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2014 Fajna rzecz bo faktycznie czasami człowiek się zapomina i szuka ... temat do przemyślenia. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 polecam założyć tani, większość działa podobnie, w jednym mam datatool a w drugim moto Acumen ten drugi jest mniejszy za 200 zł kupi się bez problemu, chyba nie ma sensu wydawać ponad 400 zł na GiPro, no chyba ze jest ze złota Nie wiem czy miałeś faktycznie okazję pojeździć z GiPro? I tutaj właśnie jest różnica pomiędzy np. tanim Datatoolem a GiPro... Już o tym kiedyś pisałem... Datatoola miałem w ZX9R - jeśli chodzi o montaż to rozcinamy wiązkę przy zegarach i lutujemy kable. Sam wyświetlacz często się myli, zwłaszcza przy szybkich redukcjach... Dopiero po upływie chwili pokazywał prawidłowy bieg... GiPro miałem z funkcją ATRE - montaż PLUG&PLAY.. Duże ułatwienie, nie lutujemy kabli tylko podpinamy odpowiednie piny. Jak sprzedajemy motocykl, wówczas bez problemu możemy "pozbyć" się wyświetlacza. Co do samego działania - wyświetlacz wskazywał perfekcyjnie biegi Sama jakość wykonania również na + dla GiPro. Po prostu solidniej wykonany i zdecydowanie ładniejszy Obecnie latam z Acumenem - w moim odczuciu lepszy i dokładniej wskazuje niż Datatool ale na pewno nie przewyższa GiPro Gdybym miał znowu kupować wyświetlacz dla siebie bez wahania wybrałbym ponownie GiPro Zależy kto co lubi, komu co przeszkadza i ile chce zainwestować w wyświetlacz 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 17 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2014 Ja tylko nie do końca rozumiem po co ? Czego zapomina ? Czego nie wie? Albo mam obroty albo nie no chyba że 7 mi potrzebna. Też się zastanawiam nad montażem ale jak ma być to gadżet to nie chcę. 2 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi