boromir Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Mam pytanie odnośnie kary za brak OC na mały motocykl - Nieudolnie rozwiązałem umowę z ubezpieczycielem - i tak się stało że motocykl tydzień czyli powyżej 3 dni a poniżej 14 nie miał OC - wiem wiem grozi mi kara z UFG 280 zł i tu mam do Was takie pytanie i odwołuję się do Waszych doświadczeń - czy ktoś próbował sam na siebie na kablować i zarazem powoływać się na zmniejszenie kary - wszak istnieje elektroniczny Policjant i szansa że mnie nie wykryją jest minimalna a gdybym .... skruchę walnął i popłakał i jak mi przykro ..... Czy macie doświadczenie z UFG ? Będę wdzięczny za sugestie - pozdrawiam. 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę
Naczelny Opublikowano 19 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2014 http://www.ufg.pl/web/guest/odwołania a szczególnie część : "W szczególnych przypadkach - uzasadnionych przede wszystkim wyjątkowo trudną sytuacją materialną i majątkową zobowiązanego - UFG może umorzyć opłatę w całości lub części, bądź też udzielić ulgi w jej spłacie(rozłożyć na nieoprocentowane raty, bądź odroczyć termin płatności). Konieczne jest jednak złożenie odpowiedniego wniosku (pobierz) wraz z obszernym uzasadnieniem oraz rzetelnym udokumentowaniem trudnej sytuacji materialnej/życiowej." Może z jakimś dobrym bajerem uda się coś tam ugrać 0 Cytuj
FireAndIce Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Ważne, żeby trafić w dobry nastrój pani z okienka, bo jak bedzie miała zespół napięcia, to nic się nie wskóra... 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi