Skocz do zawartości

Kara Za Brak Oc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie odnośnie kary za brak OC na mały motocykl - 

Nieudolnie rozwiązałem umowę z ubezpieczycielem - i tak się stało że motocykl tydzień czyli powyżej 3 dni a poniżej 14 nie miał OC - wiem wiem grozi mi kara z UFG 280 zł i tu mam do Was takie pytanie i odwołuję się do Waszych doświadczeń - czy ktoś próbował sam na siebie na kablować i zarazem powoływać się na zmniejszenie kary - wszak istnieje elektroniczny Policjant i szansa że mnie nie wykryją jest minimalna a gdybym .... skruchę walnął i popłakał  i jak mi przykro ..... 

Czy macie doświadczenie z UFG ?

Będę wdzięczny za sugestie - pozdrawiam.

Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę

Opublikowano

http://www.ufg.pl/web/guest/odwołania

a szczególnie część :

"W szczególnych przypadkach - uzasadnionych przede wszystkim wyjątkowo trudną sytuacją materialną i majątkową zobowiązanego - UFG może umorzyć opłatę w całości lub części, bądź też udzielić ulgi w jej spłacie(rozłożyć na nieoprocentowane raty, bądź odroczyć termin płatności). Konieczne jest jednak złożenie odpowiedniego wniosku (pobierz) wraz z obszernym uzasadnieniem oraz rzetelnym udokumentowaniem trudnej sytuacji materialnej/życiowej."

Może z jakimś dobrym bajerem uda się coś tam ugrać ;)

Opublikowano

Ważne, żeby trafić w dobry nastrój pani z okienka, bo jak bedzie miała zespół napięcia, to nic się nie wskóra...