Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Suzuki Gsr 600 Czy Yamaha Fz6 S2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przymierzam się do zmiany moto (Honda CB500 w świetnym stanie na sprzedaż) i zastanawiam się nad GSR 600 i FZ6 S2. Oba mają podobne parametry silników i w ogóle na pierwszy rzut oka i po jednej jeździe próbnej są podobne. Czy ktoś z szanownych forumowiczów miał okazję porównać oba motocykle lub może się wypowiedzieć na temat wad i zalet każdego z nich? A może warto zainteresować się jakimś innym sprzętem? Z góry dzięki za Wasze opinie.

Opublikowano

Dla mnie Fazi okj wygodny i wyrywny

Opublikowano

Weź po prostu to co znajdziesz w lepszym stanie :smile: W przypadku szukania używanego sprzętu o podobnych parametrach jest to moim zdaniem najlepsze kryterium.
Obejrzyj sobie jeszcze Kawy Z750.

Pozdrawiam

Mateusz

Polub nas na Facebook'u http://www.facebook.com/Motorwings

Opublikowano

Dokładnie to co jest w najlepszym stanie

Opublikowano

Dzięki za rady, Yamaha FZ6 S2 kupiona. Po CB500 stwierdzam, że jest dobrze, a nawet bardzo dobrze  :biggrin: Muszę poszukać teraz jakiejś bielizny termoaktywnej, bo mi zaczęło zawiewać tu i tam, co wcześniej nie było takie dokuczliwe.

Kawa na pewno interesująca, szczególnie jak litrem mi na światłach spier.. :smile: Ale kolejna zmiana najwcześniej w przyszłym sezonie.

Opublikowano

No to witamy w rodzinie FZ6

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Również polecam Fazerkę. Sam jeżdżę i jestem zadowolony :smile:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sam się przymierzałem do takiego fazera (zmiana z xj600) ale trafiła się okazja i jest Kilofazer. Za to kumpel ma właśnie fz6s2 i sobie chwali i ceni ;).

Opublikowano

Miałeś okazję przejechać się FZ6 kumpla? Jest tak zwana "przepaść" w porównaniu do Twojego kilofazera? Mówię oczywiście o przepaści na korzyść Twojego moto.

Opublikowano (edytowane)

niestety jeszcze nie miałem, ale go o to poproszę ;). Wiadomo fz6 nowsze i lżejsze (mój fazerek 2001 rocznik) na dodatek fz6 ma mniejszy zbiornik więc po zatankowaniu do pełna lepszy rozkład masy. Ale przewiozłem pasażerkę, i jeśli chodzi o miejsce z tyłu to na kilo: wieje mniej, wygodniej, szerzej, pewniej, nie grzeje wydech w tyłek ;).

Edytowane przez sln (wyświetl historię edycji)