Skocz do zawartości

Projekt Centrum Motoryzacji Z Torem Wyscigowym

fuckout2

Rekomendowane odpowiedzi

Pomysł super - ciekawe jaka lokalizacja jest brana pod uwagę.

Niestety, nie "istnieję" (nie jestem na FB), więc głosu nie udało mi się oddać - nie można głosować inaczej?

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Chyba tylko przez Facebook można,bezsens ... Najlepiej jakby ktoś to do dobrego działu przeniósł ,lub na główną stronę przypiął to by więcej osób zobaczyło i zagłosowało . 

Pomimo że sam z takiego toru raczej korzystać nie będę, to pomysł dobry, zrobilibyśmy konkurencję dla Poznania do którego wyjeżdża coraz więcej łodzian. Niestety takich pomysłów i petycji było już sporo i żadna nie wypaliła. Poza tym Łódź jest już na minusie biorąc pod uwagę ilość inwestycji które są w budowie i w najbliższych planach. Troszku się interesuję jak rozwija się moje miasto, taki skrót najważniejszych inwestycji.

1. Trasa W-Z w trakcie budowy.

2. Trasa Górna na wykończeniu.
3. Nowe Centrum Łodzi

a. Remonty budynków
b. Przebudowa dróg
c. "Brama Łodzi" Nie będę opisywał, kto nie wie odsyłam do google.
4. Nowy Fabryczny
5. Centrum Nauki i Techniki w miejscu EC1.

W planach:
1. Przedłużenie trasy Łódź Górna na południowo-wschodnią część miasta.
2. Budowa nowej ulicy równoległej do Rydza-Śmigłego, aby wcześniej wspomnianą odciążyć.
3. Pociągnięcie pkt. 2 równolegle do ul. Tomaszowskiej i połączenie jej z Trasą Łódź Górna, czyli druga obwodnica centrum w stylu Włókniarzy
4. Przedłużenie Włókniarzy równolegle do torów kolejowych w stronę ulicy Śląskiej. Trasa Górna ma już przygotowany zjazd, który kiedyś będzie tam wpadał.
5. Przedłużenie linii tramwajowej 6, 15 i 16 do Instytutu Centrum Zdrowia Matki Polki planowane już chyba od 20 lat.
6. Nitka łącząca linię tramwajową pomiędzy ulicami Rzgowską a Rydza Śmigłego
7. Nowy stadion RTS Widzew.

Do tego dołączcie nieustanne naprawy nawierzchni i pierdyliard złotych wydanych na Piotrkowską (polerowany marmur, egzotyczne drzewka, włoskie doniczki).

Nie ma najmniejszych szans na inwestycję motoryzacyjną w ciągu najbliższych 10 lat. Jedyne co możemy zrobić to zrzucić się i wylać kawałek asfaltu na jakimś prywatnym terenie, ot co.

Edytowane przez Płomień (wyświetl historię edycji)