Skocz do zawartości

Uszelnienie Zawieszenia Przedniego Honda Cbr 600 Rr 2005R

shymko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie do wszystkich, którzy przerobili ten temat.

W mojej Hondzie zaczęły cieknąć lagi, jest on z 2005 r więc jest to złote zawieszenie, podobno trudniejsze w wymianie uszczelniaczy.

Czy jest ktoś, kto mógłby mi wyjaśnić, na czym to polega, czy jest to naprawdę tak skomplikowane, ile może kosztować, ile może trwać naprawa itd

Z góry dziękuję za odpowiedzi bo nie znam sie na tym a chciałbym, żanim oddam moto do naprawy coś na ten temat wiedzieć

Pozdrawiam

Z racji tego że masz tam UPS'y do wyjęcia uszczelniacza trzeba zdjąć te aluminiowe supporty ośki koła i zacisków, to już jest wyższa szkoła jazdy. Nie wiem jak w CBR ale w KTM (w tym kierunku działam więc na tej podstawie sie wypowiem) robi się to na gorąco, plus do tego wyjęcie ewentualnych kaset tłumienia i płukanie. 200-300zł to jest raczej gwarantowana cena za taką usługę, jak nie więcej. Plus uszczelniacze i olej.

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Dzięki, czyli to prawda, że z moim zawieszeniem czeka mnie większa zabawa. A dla bezpiecznej jazdy trzeba i te 500 plnów przeboleć :smile:

Ale jeśli znajdzie się jeszcze ktoś kto coś na ten temat może dodać z góry dzięki :smile:

A jeszcze pytanie, czy tylko on się zajmuje takimi sprawami, pytam, bo na mapce pokazuje, że to dośc daleko ten Rymanów. Może ktoś wie, gdzie w okolicach Skierniewic, Łodzi ktoś robi porządnie takie uszczelniacze ?

Edytowane przez shymko (wyświetl historię edycji)

Robiłem w k5 Ups-y (Uszczelniacze,olej,panewki-Tuleje).Nic trudnego

A możesz mi podać gdzie się mieszczą ? i ile Cie to kosztowało ?

Mogę Ci to ogarnąc. Pw 

A zajmujesz się tym, i ile czasu by zajęło Ci to ?