Skocz do zawartości

Podpisujemy Petycję Budowy Toru W Gdańsku

synek3232

Rekomendowane odpowiedzi

Done ;)

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Dokonałem dziś w nocy rejestracji, ale żadnego maila nie mam potwierdzającego do teraz.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

mi również koło ch...ja lata czy w Gdańsku będą mieli gdzie jeździć czy nie, ja się moge podpisać pod czym w pobliżu łodzi. 

mi również koło ch...ja lata czy w Gdańsku będą mieli gdzie jeździć czy nie, ja się moge podpisać pod czym w pobliżu łodzi

No to może pomóżmy by oni mieli gdzie. Trzeba swoich wspierać a nie się na nich wypinac. Może i u nas coś z czasem zbudują.

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

No to może pomóżmy by oni mieli gdzie. Trzeba swoich wspierać a nie się na nich wypinac. Może i u nas coś z czasem zbudują.

ale ja sie na nikogo nie wypinam... po prostu nie interesują mnie żadne tory, ani w Łodzi, ani na Majorce... Dla mnie prawdziwą pasją jest spakowanie namiotu, spiwora i jazda w przed siebie, prawdziwa przygoda, a nie jezdzenie w kółko na czas... ot cała filozofia...

a dla niektórych okropnie nudna jest jazda na wprost, ciągle na wprost, bez zakrętów i znów na wprost... ot cała filozofia ... 

A to sorki, nie miałem pojecia, ze ty nie znasz żadnych tras z zakretami... :smile:

I dlatego ty podpisujesz petycje a ja nie :smile:

Wybiesz sie kiedys we francuskie Alpy, to sie przekonasz... absolutnie żaden tor ci tego nie da, kiedy masz zakręt np 70-160 stopni na wąskiej drodze o ruchu dwustronnym nad 200m urwiskiem :smile:

Podpisane :smile:

Jako motocyklowy świeżak bardzo chętnie skorzystałabym z toru aby szlifować wchodzenie w zakręt, pokonywanie prędkości, jedności z moto itp. w warunkach komfortowych dla mnie i otoczenia. Szlifować po to, aby później będąc moto np. w Alpach (hmm, zalęgło się w głowie nowe marzenie :smile: ) swobodnie i pewnie się poruszać. Byłoby cudownie gdyby taki tor był w Łodzi, bo na razie wyprawa dalej poza Łódź nie jest dla mnie :smile:. Trzymam kciuki za Gdańsk :smile:

P.S.

....yyyy, chyba czas zwiększyć ilość wizyt na siłowni ;)

Edytowane przez Kitti (wyświetl historię edycji)

Jako motocyklowy świeżak bardzo chętnie skorzystałabym z toru...

chcesz jechać szlifować jazdę aż do Gdańska? a ile razy byłaś na torze, który masz prawie pod nosem w porównaniu z Gdanskiem, bo pod Kielcami? :smile:

Pewno nigdy się na tor do Gdańska nie wybiorę ale popieram taką inicjatywę gdziekolwiek by nie była.

Chippe jak ciebie nie interesuje jazda na torze, wolisz zrobić traskę podziwiać widoki i delektować się samą drogą to fajnie tylko po co w takim razie spamujesz wątek dla zupełnie innych maszyn. Ciekawe czy uznałbyś za sensowne pisanie w wątku o twojej maszynie "co ty robisz chłopie, ani to jedzie ani skręca, wygięty jesteś na tym jak rogalik lepiej weź tą kasę i kup dobrego sportowca" masz swoją pasję, masz wyjątkowy motocykl i fajnie ale pamiętaj że twoje podejście do motocyklizmu nie dla każdego jest tym najlepszym.

Petycję podpisałem ;)

ani to jedzie ani skręca, wygięty jesteś na tym jak rogalik lepiej weź tą kasę i kup dobrego sportowca

łahahaha :cheers:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

jeden malkontent na forum wiosny nie czyni.... nie chce podpisywać - nie musi - miłego alpowania na składaku...

Ja podpisałem i liczę, że jak będzie taka opcja w Łodzi to i gdańszczanie nam podpiszą....

Edytowane przez kamaras (wyświetl historię edycji)

kamaras

ccm250.png

chcesz jechać szlifować jazdę aż do Gdańska? a ile razy byłaś na torze, który masz prawie pod nosem w porównaniu z Gdanskiem, bo pod Kielcami? :smile:

nie doprecyzowałam wypowiedzi, mój błąd :smile:. podpisałam bo wychodzę z założenia że mogę chociaż tak wspomóc kolegów z Gdańska.

Ani razu nie byłam na torze :smile:.

No i co w związku z tym? - pytanie retoryczne :smile:

Nie wchodzę dalej w dyskusję, ponieważ sporo w tu złośliwości i "śmierdzących" emocji z d*py wziętych a takie omijam szerokim łukiem :smile: jak już mówimy o zakrętach ;) 

Pozdrawiam ciepło :smile:

Edytowane przez Kitti (wyświetl historię edycji)

...po co w takim razie spamujesz wątek dla zupełnie innych maszyn.

Ciekawe czy uznałbyś za sensowne pisanie w wątku o twojej maszynie "co ty robisz chłopie, ani to jedzie ani skręca, wygięty jesteś na tym jak rogalik lepiej weź tą kasę i kup dobrego sportowca" masz swoją pasję, masz wyjątkowy motocykl i fajnie ale pamiętaj że twoje podejście do motocyklizmu nie dla każdego jest tym najlepszym.

wyraziłem swoje zdanie na temat petycji która i tak gówno da, jestem w stanie sie założyć.

A co do mojej pieknej maszyny :smile: , to nie raz i nie dwa juz było spamowanie w tym temacie... :smile:

i nie moge być na moim sprzecie wygięty jak rogalik, wręcz odwrotnie, musze być wyprostowany, a jesli uznałbym, że prawdziwy motor to sportowiec, to z pewnością kupił bym plastika, niestety tak nie uważam, a na sam koniec przytocz mi cytat, gdzie uważam ze tylko moje podejscie do motocyklizmu jest to wyjątkowe, najlepsze, jedyne?

Nie wchodzę dalej w dyskusję, ponieważ sporo w tu złośliwości i "śmierdzących" emocji z d*py wziętych...

np. by zwiększyć ilość godz na siłowni? :smile:

a jesli uznałbym, że prawdziwy motor to sportowiec, to z pewnością kupił bym plastika

"Motor" to masz w pralce, a jeździ się na motocyklu .

Nie interesuje Cię petycja to po co siejsze ferment robiąc offtopa ? .

Masz to w d*pie? fajnie zostaw to dla siebie, chyba że hejtowanie Cię dowartościowuje .

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...

"Motor" to masz w pralce, a jeździ się na motocyklu .

w pralce mam silnik, a nie motor :smile:

Jan Franciszek Miodek – polski językoznawca, profesor i dyrektor Instytutu Filologii Polskiej Uniwersytetu Wrocławskiego, członek Komitetu Językoznawstwa Polskiej Akademii Nauk i Rady Języka Polskiego.

a teraz artykuł: :smile:

http://motormania.com.pl/felietony/wywiady/jan-miodek-dusza-fleksyjna/

wygięty jesteś na tym jak rogalik

Desktop.jpg

w pralce mam silnik, a nie motor :smile:

Jan Franciszek Miodek – polski językoznawca, profesor i dyrektor Instytutu Filologii Polskiej Uniwersytetu Wrocławskiego, członek Komitetu Językoznawstwa Polskiej Akademii Nauk i Rady Języka Polskiego.

a teraz artykuł: :smile:

http://motormania.com.pl/felietony/wywiady/jan-miodek-dusza-fleksyjna/

Desktop.jpg

TYLE W TEMACIE... :smile:

OK KONIEC OFFTOPU  :riding:

Jak sam zwrociles uwagę nie jest profesorem nauk technicznych na wydziale mechanicznym, wiec ma prawo nie wiedzieć, że "motor" to potoczna nazwa jednostki napędowej danej maszyny czyli silnika. A on jest jedynie częścią składową danego w tym wyp. Pojazdu. Wiec określenie "motor" najwidoczniej jest poprawne pod względem językowym. Jednak nie mechanicznym... idąc tym samym tropem "bo kiedyś mówili idę na motor" to powinniśmy nadal używać sformułowań "ino", "ano", "hono", "eno", "dawoj", "chodzta", "chopy", "wita ze" oraz wiele innych.

Wiec jak chcesz Ty możesz jeździć na "motorze" ale ja jeżdżę na "motocyklu" ale na pierwszy rzut oka różnica jest widoczna ;-)

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...