Skocz do zawartości

Woodstock 2014, Ktoś Się Wybiera?

jarek ząbek

Rekomendowane odpowiedzi

Sceny zacne, można by się pokusić. Moje pytanie:

Jedziesz na pole namiotowe jak typowy (a moto zostaje na strzeżonym) woodstokowicz, na moto-woodstock czy jeszcze jakoś inaczej? I czy w ogóle śmigasz na moto czy inaczej? Daj znać.

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

jadę na moto. jeszcze dokładnie nie wiem kiedy . raczej jak typowy woodstockowicz na pole , ale nie wiem jak bedzie w tym roku z wjazdem na pole. jeśli nie uda mi sie wjechac na pole to moto zostawiam na parkingu

ja ogółem wstępnie byłbym chętny, jeśli tylko pozwoli mi na to praca i budżet oczywiście :smile:

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Ja przerobiłem 4 Woodstocki i nigdy nie pojechałbym na niego motocyklem... no chyba, że można faktycznie wjechać do wioski motocyklowej. W innym przypadku jak postawisz gdzieś koło marketu albo na ulicach to pijana hołota Ci go zniszczy. Klimat Woodstock jest specyficzny: muza super, organizacja super, ale przyjeżdża dużo takich k**ew że tylko w pysk lać. Jeśli ja jeździłem już na Woodstock to właśnie bez moto. Jedziemy jak każdy normalny człowiek wesołym pociągiem, walimy browarki albo wódeczkę i najebani rozkoszujemy się podróżą :biggrin:

Ewentualnie jakiś strzeżony parking wchodzi w grę. Wstawienie motocykla na teren głównego Woodstocku to nie jest dobry pomysł. Znam takich, którzy tak właśnie pojechali i od tamtej pory nienawidzą Woodstocku.

To tak w kwestii ostrzeżenia. Tak więc jeśli jest poważny plan to chętnie go rozważę i dołączę do was... nawet na całe 4 dni (od czwartku). W końcu w tym roku jest Hatebreed i Jelonek bogatszy o orkiestrę :biggrin:

Aidekk ja też jadę  :decayed:  ale do roboty -_-  Na polu jest wioska motocyklowa, ogrodzona i z przepustkami.... motórki stoją w rzędzie, nikt nie ma tam wstępu tylko osoby które przyjechały ów tymi ślicznymi pojazdami.... wioska jest na skraju pola przy bramie Milenium na miasto, i tam można wyjeżdzac, więc uważam że opcja spoko.... co do wjazdu na pole woodstockowe to bym nie polecała, między namioty, piach, najaranych i podpitych ludzi, którzy mają dziwne pomysły..... w tamtym roku zamnkęliśmy wjazd na pole pojazdami we wtorek popołudniu... to kiedy zamyka się wjazd zależy od tego ile do danego momentu przyjechało ludzi na pole...aleeee.... ja  w tamtym roku była pobłażliwa dla motocyklistów :P  :wub:  na mojej zmianie wjeżdzali nawet w piątek hihihi :biggrin:

ja byłem już kilka razy na moto na woodstocku i byłem na wiosce motocyklowej i na polu . i nic się nie stało, na wiosce jest spoko bo jest parking , płacisz wejściówkę i zostawiasz moto i go pilnuja a możesz rozbić się gdzie chcesz, ja planuje tak zrobić , żeby rozbić się ze znajomymi gdzięś  w lasku a moto na wioskę. a po woodstocku jade dalej nad morze

Aidekk ja też jadę  :decayed:  ale do roboty -_-  Na polu jest wioska motocyklowa, ogrodzona i z przepustkami.... motórki stoją w rzędzie, nikt nie ma tam wstępu tylko osoby które przyjechały ów tymi ślicznymi pojazdami.... wioska jest na skraju pola przy bramie Milenium na miasto, i tam można wyjeżdzac, więc uważam że opcja spoko.... co do wjazdu na pole woodstockowe to bym nie polecała, między namioty, piach, najaranych i podpitych ludzi, którzy mają dziwne pomysły..... w tamtym roku zamnkęliśmy wjazd na pole pojazdami we wtorek popołudniu... to kiedy zamyka się wjazd zależy od tego ile do danego momentu przyjechało ludzi na pole...aleeee.... ja  w tamtym roku była pobłażliwa dla motocyklistów :P  :wub:  na mojej zmianie wjeżdzali nawet w piątek hihihi :biggrin:

to może uśmiechnę się ładnie do ciebie jak bede chciał wjechać na pole, dasz znać na której bramce stoisz i przymkniesz trochę oko :-)

ja byłem już kilka razy na moto na woodstocku i byłem na wiosce motocyklowej i na polu . i nic się nie stało, na wiosce jest spoko bo jest parking , płacisz wejściówkę i zostawiasz moto i go pilnuja a możesz rozbić się gdzie chcesz, ja planuje tak zrobić , żeby rozbić się ze znajomymi gdzięś  w lasku a moto na wioskę. a po woodstocku jade dalej nad morze

to może uśmiechnę się ładnie do ciebie jak bede chciał wjechać na pole, dasz znać na której bramce stoisz i przymkniesz trochę oko :-)

Mój drogi w tym roku nie ma takiej opcji bo będę pracowac jako medyk i nie będę stała na bramach :blink:

Mój drogi w tym roku nie ma takiej opcji bo będę pracowac jako medyk i nie będę stała na bramach :blink:

ok spoko

Boanerges-Jastrząb

Motowioska w tym samym miejscu co rok temu ( wjazd od ulicy Milenijnej ) Zmieniają się tylko sąsiedzi bo w miejscu Przystanku Jezus będzie mała scena.

rejestracja startuje w środę.

Wjazdówka w tym roku 40zł/kierowca 30zł/pasażer

W cenie :

znaczek

parking

ogrodzone pole

2 x coś tam z kotła :-)

kawiarenka 24h gdzie kawa i herbata bez ograniczeń za free

Tak jak wspomniano można się zarejestrować, zostawić motocykl i rozbić się na ogólnym polu i w miarę chęci korzystać z infrastruktury motowioski

W związku z ograniczeniami w ciśnieniu dostepnej wody na fajerwerki w postaci nastu prysznicy nie ma co liczyć. Opcją są płatne prysznice na polu.

Zachęcam do sobotniej parady bo jest to okazja zobaczyć zaplecze PW za dużą sceną ( dotyczy to zarejestrowanych uczestników bo tylko tacy pojadą drugą bramą i potem głównym deptakiem )

Ci co nie byli moga zerknąć na nasz profil i poszukać zdjęć i filmów z lat poprzednich https://pl-pl.facebook.com/Boanerges.Poland

Jest tu też mapka poglądowa ale proszę ją traktować bardzo orientacyjnie bo ktoś dał upust swoim fantazjom odwzorowując teren ;-)

W razie pytań pisać na secretary@boanerges.pl dzwonić 661 397759 Zbyszek , na forum też czasem zerkam

Do zobacznia tym co jadą

Jastrząb

Sekretarz CKM Boanerges

Ja oczywiście będę ale bez motonga :P piszcie jak by miała się odbyć mała wodeczka FŁM! ^^

Dobry motocyklista to nie ten, który lśni w pięknej skórze, nie ten, który odkręca gaz do końca, a ten który zna wartość swego życia!

mi niestety wyjazd pokrzyzowal plany i nie pojade w tym roku

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Ja się wciąż zastanawiam, ale w środę nie ma opcji. Normalni ludzie pracują... a rentierem niestety nie jestem.

jakby ktoś był chętny na wspólny wyjazd na woodstock to jutro 29 lipca o 16 15 na BP na Włókniarzy zbiórka i wyjazd;-)

jarku jarku no coś Ty, lecimy jak w zeszłym roku, z grzesiem ustawiliśmy się już (jak zwykle) w uniejowie koło 10.30-11.00 w Środe, tam przy tym uzdrowiski czy co tam jest,,,, sprzęty inne ale predkośc przelotu wedle uznania..jakbyś zmienił zdanie wiesz gdzie jesteśmy, nie nadążam za tą zmaną na wtorek :smile:, zreszta kiere w motongu dopiero montuje:/

to tyczy się i ewentualnych chetnych na podpinke,, trasa radom-piotrków-uniejów-turek - i wzdłuż a2 92-jką i dalej na zachód:) prędkosc może być i 100 może i 160 bez żadnego parcia...

jarku jarku no coś Ty, lecimy jak w zeszłym roku, z grzesiem ustawiliśmy się już (jak zwykle) w uniejowie koło 10.30-11.00 w Środe, tam przy tym uzdrowiski czy co tam jest,,,, sprzęty inne ale predkośc przelotu wedle uznania..jakbyś zmienił zdanie wiesz gdzie jesteśmy, nie nadążam za tą zmaną na wtorek :smile:, zreszta kiere w motongu dopiero montuje:/

to tyczy się i ewentualnych chetnych na podpinke,, trasa radom-piotrków-uniejów-turek - i wzdłuż a2 92-jką i dalej na zachód:) prędkosc może być i 100 może i 160 bez żadnego parcia...

ja jade we wtorek bo mi lepiej pasuje, z grzeskiem gadałem i mówił ze razem jedziecie w srode, ale widzimy sie na miejscu

Hej. Czy jedzie ktos moze deko pozniej? Sobota rano? Piątek po poludniu? No i czy to nie za pozno? :smile: Zmieszcze sie tam jeszcze?

Druga rzecz - jak wyglada polozenie tej MotoWioski wzgledem glownego Woodstocku? Daleko to jest? Jakies wskazowki co do dojazu moze? ;) Jade tam pierwszy raz na moto.

Pozdrawiam

Edytowane przez ddpunk (wyświetl historię edycji)

Hej. Czy jedzie ktos moze deko pozniej? Sobota rano? Piątek po poludniu? No i czy to nie za pozno? :smile: Zmieszcze sie tam jeszcze?

Druga rzecz - jak wyglada polozenie tej MotoWioski wzgledem glownego Woodstocku? Daleko to jest? Jakies wskazowki co do dojazu moze? ;) Jade tam pierwszy raz na moto.

Pozdrawiam

Jutro w południe i poźniej wieczorem jadą motongi z Turku. Ja osobiście jeszcze nie wiem czy będę jechał - okaże się jutro ok południa. Daj do siebie jakiś kontakt. Jak będę jechał dam znać - możesz się podłączyć. Jeśli nie wypadnie mi wyjazd służbowy to polecę jutro ok 16-17. P.S. MotoWioska jest blisko i jeśli polecisz proponuje postawić tam motong. Zapłacisz ale nie będziesz więźniem własnego sprzętu. Parking jest ogrodzony i bez opaski nie wejdziesz na teren. Motongi sa pilnowane. LwG

Edytowane przez malyanio (wyświetl historię edycji)

Jutro w południe i poźniej wieczorem jedą motongi z Turku. Ja osobiście jeszcze nie wiem czy będę jechał - okarze się jutro ok południa. Daj do siebie jakiś kontakt. Jak będę jechł dam znać - możesz się podłączyć. Jeśli nie wypadnie mi wyjazd służbowy to polecę jutro ok 16-17. P.S. MotoWIoska jest blisko i jeśli polecisz proponuje postawić tam motong. Zapłacisz ale nie będziesz więźniem własnego sprzętu. Parking jest ogrodzony i bez opaski nie wejdziesz na teren. Motongi sa pilnowane. LwG

Własnie dogaduje z kumplem ten wyjazd - on musi jeszcze ładnie wyprosić żonę, żeby go pusciła ;) Jutro w ciągu dnia powinienem wiedzieć dokładnie co sie będzie działo. Najpewniej jednak, jesli uda mu sie wszystko zalatwic, wyruszymy dopiero w sobote z rana. Postaram sie go namowic na jutrzejsze popoludnie. Bede sprawdzal ten temat na forum i pisał co i jak, wtedy się dogadamy. 

@malyanio i jak z tym Twoim wyjazdem sluzbowym? Bo ja jednak zostalem sam i z checia sie przylacze, jesli dzisiaj wyruszasz. Jeszcze czekam na kumpla, ale raczej marne szanse, wiec sie anonsuje wczesniej ;)

Przepraszam że, nie dałem znać ale, jednak musiałem wyjechać. Brak dostępu do kompa uniemożliwił podanie tej informacji. Ekipa z Turku była na "przystanku". Jeszcze nie zdali relacji. Wiem tylko że, w piatek jak jechali to mieli takie nawałnice deszczu że, musieli wylewac wodę z butów.