Skocz do zawartości

Żołnierze I Skarby W Dd2 06.07.2014

salat

Rekomendowane odpowiedzi

Zapraszam wszystkich na kolejną imprezę w Domu Dziecka nr 2 w Łodzi która odbędzie się 06.07.2014

W planie będzie poszukiwanie skarbów z wykrywaczem metali na terenie DD2 oraz odwiedziny zabytkowych pojazdów wojskowych, potwierdzona jest wizyta Harleya WLA, BMW R75, Jeepa Willisa i Gaza, a być może coś większego też przyjedzie ;)

Poszukiwanie "w gruncie rzeczy" będzie nadzorował i prowadził człowiek zajmujący się tym profesjonalnie, który uczestniczył w wielu zorganizowanych akcjach wydobywania artefaktów z 2 wojny światowej więc jeżeli ktoś chciałby się czegoś dowiedzieć na ten temat to będzie bardzo dobra okazja, oczywiście będzie miał ze sobą dość zaawansowany sprzęt .

Jak zwykle dzieciaki będą liczyć na wizytę jak największej liczby motocyklistów bo nasze przejażdżki motocyklowe sprawiają im niezmienną frajdę

a no właśnie nie napisałem rozkładu godzinowego 

myślę że wstępny plan będzie wyglądał następująca:

11 przyjazd

12 - 15 szukamy skarbów

15 - ..... pojazdy wojskowe

zakończenie imprezy ok 18 

Z przyjemnością informuję że udział w imprezie potwierdziła dzisiaj organizacja Strzelec, czyli będą mundurowi :smile: będzie namiot wojskowy i trochę wojskowych zabawek, niewykluczone że będzie jakiś karabinek oczywiście bez amunicji ale suchy strzał da się oddać a dla chętnych może być szkolenie z czyszczenia broni.

Oczywiście jeżeli ktoś będzie chciał na imprezę zabrać własną pociechę to zarówno ja jak i dyrekcja DD2 serdecznie zaprasza.

P.S.

Żeby wojskowej atmosfery nie zabrakło kuchnia dd2 szykuje grochówkę i bigos, a ci co byli ostatnio wiedzą że bigosik zacny robią

Niestety też musiałem wcześniej  wyjść ale pomysł naprawdę zacny. Super,że są tacy ludzie którym się chce organizować takie spotkania żeby dzieci miały trochę radości. Zresztą było widać zaangażowanie oraz zżycie z dziećmi. Krzysztof szacunek. Pozdrowienia dla wszystkich, których miałem okazję poznać i nie tylko.

Impreza zakończyła się ok 18 stej. Było naprawdę fajnie dzieciaki najpierw szukały skarbów przekopując pracowicie teren za domem, skarbami okazał się scyzoryk, kilka śrubek, blaszek i nabój od syfonu :smile: oczywiście zostały odnalezione ukryte przez nas wcześniej monety.

W międzyczasie na terenie został rozstawiony wojskowy namiot przy którym leżało troszkę "żelastwa"

Kosmaty i Roolek zostali szczegółowo przeszkoleni z obsługi kałaszkikowa także uważajcie :smile: oczywiście dzieciaki też były przeszkolone i niektórym nawet nieźle szło.

Następnie odwiedziły nas dwa Willisy, Gaz i WLA, oczywiście wybraliśmy się na krótkie przejażdżki samochodami ale nie tylko, dzieciaki mogły same poprowadzić Willisa.

Jak zwykle w tak zwanym międzyczasie woziliśmy dzieciaki na motocyklach.

Dom dziecka zapewnił smaczną grochówkę i bigosik.

Dziękuję wszystkim za udział i do zobaczenia następnym razem.

Sorki za brak obecność nie udało mi się czasowo  wyrobić.Oczywiście poprawie się następnym razem.