bastek59 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Witam, nie wiem czy to dobry dział, wkrótce mam egzamin praktyczny kat "A" czy jest ktoś w stanie mi pomóc i udzielić krótkich odpowiedzi do pytań które padają na egzaminie. słyszałem że zbyt długie odpowiedzi skutkują zadawaniem kolejnych pytań przez egzaminatora. A moim problemem jest właśnie krótka i zwięzła odpowiedz bez zbędnych wywodów. Z góry dziękuję za pomoc, pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt.Łdz Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Jakie pytania masz konkretnie na myśli? na praktycznym?? Przepytują przy "obsłudze"? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastek59 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Jakie pytania masz konkretnie na myśli? na praktycznym?? Przepytują przy "obsłudze"? Witaj tak losowane są zestawy pytań np. a) poziom oleju w silniku, poziom płynu chłodzącego, c) poziom płynu hamulcowego, d) światła awaryjne e) działanie sygnału dźwiękowego, f) działanie świateł pozycyjnych/postojowych g) działanie świateł mijania, h) działanie świateł drogowych, i) działanie świateł hamowania „STOP”, j) prawidłowy naciąg łańcucha k) działanie świateł kierunkowskazów, 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAFAY Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 siema , gadaj jak najkrocej i bedzie ok , pamietaj o lancuchu........ tego nie ma w zadaniach i pytaniach ...... dotykasz, mowisz naciag ok , bez zbednych wywodow..... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastek59 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 no właśnie tu jest problem bo zaczynam brnąć w temat i są dodatkowe pytania a na egzaminie ma być konkretna odpowiedz jak dla osoby która nie ma pojęcia podobno trzeba powiedzieć co się sprawdza później co robimy i pokazać jak się sprawdza 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAFAY Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 no wlasnie tak jak mowisz , dokladnie , szybko i zwiezle ..... bo zaczna zadawac glupie pytania i cie zakreca , chociaz wiem ze nie bardzo sluchaja, gadasz pewnie szybko i na temat ... a potem juz placyk he he i po sprawie , powodzenia 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitt.Łdz Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 (edytowane) Dokładnie tak jak pisze LAFAY, konkretna odpowiedź bez wbijania się w zdania podrzędnie złożone. Każdą z czynności obsługi powinieneś powiedzieć w jednym, góra dwóch zdaniach. Płyny - jak pomiędzy min i max to poziom Prawidłowy (z wyjątkiem przedniego ham gdzie masz tylko min, przy oleju silnikowym też pokaż korek wlewu oleju silnikowego) Światła, kierunkowskazy - pamiętaj też o pokazaniu kontrolek, jak dostaniesz drogowe - pokaż też PASS Łańcuch - najlepiej od tego zacząć, żeby nie zapomnieć - palec pod łańcuch i go góry ( mniej więcej w połowie odleglosci między zębatkami) 2-3 cm "luzu" poziom naciągu Prawidłowy i ogień! oczywiście każdy "płyn" sprawdzasz gdy moto stoi w pionie, światła na stopce. Edytowane 20 Czerwca 2014 przez Pitt.Łdz (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2014 Mnie nie przepytwał egzaminator tylko podał zestaw wylosowanych pozycji i już. Podszedłem do motocykla sprawdziłem poziom oleju powiedziałem pod nosem jest ok, sprawdziłem światła stopu, powiedziałem pod nosem działają i usiłowałem pojechać dalej. Okazało się że zapomniałem o łańcuchu i poprawka całego zadania czyli znowu checki jak w losowaniu plus łańcuch z tekstem naciąg ok i na ósemkę. Nie ma po co gadać bo jeszcze ci się rodzaje świateł pomylą Powodzenia!!!! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sysia Opublikowano 14 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 Sprawdzasz łańcuch, plus krótko i na temat o wylosowanych światłach czy płynach ważne by powiedzieć że poziom danego płynu jest prawidłowy lub że światło działa A tak na marginesie to nie masz tego w swojej szkole jazdy wytłumaczonego?Mój instruktor mnie z tego maglował i dodatkowo dostałam kartkę z odpowiedziami do pytań z obsługi. 0 Cytuj Jeżeli musisz wybierać pomiędzy byciem sobą a realizacja marzeń, zastanów się czy to napewno Twoje marzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi