boromir Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Witam Drogie Koleżanki , Drodzy Koledzy czy macie doświadczenie z zakupami na www.aliexpress - dzisiaj troszkę poszukałem i jedno rzuca mi się w oczy kurtki , odzież jest o wiele tańsza niż w Polsce - oczywiści jakoś to temat dyskusyjny ale niezła alternatywa cenowa. A poniżej troszkę więcej info jak zamawiać : http://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=45814085#post45814085 Pozdro. 0 Cytuj Moja pasja i mój cel , jeżdżę chinolkiem bo tak chcę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carusek Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Hej! Ja zamawiałem przez aliexpress szybkę, klamki i kierunki do mojej SV-ki. Zastrzeżeń ogólnie brak. Łącznie szły 3 paczki w różnych terminach. Najdłuższy czas dostawy to 3 tygodnie, najkrótszy 2. Sprzedający podają numer listu (paczki) i łatwo kontrolować co się dzieje z nią. 90% sprzedawanych tam rzeczy wyślą do Polski na swój koszt, nie wiem jak im się to opłaca, ale to nie moja sprawa. Sprzedawcom bardzo zależy na pozytywnej opinii i jak by było coś nie tak to robią zwrot części lub całości zapłaconej paczki (kumpel kupił buty i jak doszły to okazało się, że jeden się rozkleił na długości 0,5 cm, zrobił zdjęcie, wysłał Chińczykowi i dostał pełen zwrot kasy i buty mu zostały). Ogólnie opłaca się i jak coś potrzebuje do moto, a nie śpieszy mi się to zaglądam tam. Co do ciuchów na moto to chyba jednak bym nie zaryzykował, bo te najlepiej przymierzyć, a odsyłka do Chin może być nieopłacalna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziomek30 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Z ciuchami bym nie ryzykowal chinole maja rozmiarowke w caly swiat fakt ze podaja wymiary ale czesto i tak ubrania sa zle skrojone albo z wadami . Osobiscie kupowalem sprzet wedkarski i narazie jestem zadowolony jakosc ok cena 10 razy mniejsza niz w polsce . Zauwarzylem tez ze duzo ludzi sciaga sprzet typu smartfony itd i wystawia pozniej na allegro . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 JA korzystam z miniinthebox - słyszałem pozytywne opinie od znajomych. Zależnie co zamawiasz idzie dorwać na prawdę fajne oferty, np licznik rowerowy B-square (schodzi z tej samej linii co sigma 33zł zamiast 50 na allegro; jakość dobra - wiem bo miałem taki przez 4 lata ale niestety poszedł razem z rowerem). Teraz zamawiałem ale wadą było, że przyspieszona wysyłka od 35 USD. No ale uzbierałem parę drobiazgów i jakoś wyszło. Zwykła przesyłka potrafi iść ponad miesiąc (czekanie na shipment do 10 dni + 15-30 i piszę tu o dniach roboczych! - znajomi dostawali paczki po 40 dniach np ), ale przyspieszona do 2 tygodni. Zobaczymy na kiedy dojdzie paczka 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 A ja zamówiłem z aliexpress okulary przeciwsłoneczne Ken Block Spy+. Dojdą to dam znać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 a jak w aliexpres jest z platnosciami za zakupy??? jest cos podobnego do PayU jak na allegro?? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 a jak w aliexpres jest z platnosciami za zakupy??? jest cos podobnego do PayU jak na allegro?? Płacisz kartą i pieniądze do póki nie klikniesz że towar przyszedł są zamrożone na twoim koncie. Więc bezpiecznie jest. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Logan Opublikowano 12 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Dużo przez to załatwiam i na razie bez problemów. Czasem tylko męczy czas realizacji, ale ten jest z góry znany- nasz wybór 0 Cytuj Konfucjusz: Powiedz mi, a zapomnę. Pokaż mi, a zapamiętam. Pozwól mi zrobić, a zrozumiem. 2010-2012: BMW F650 '95 48KM; 2014-2018: Suzuki GSF Bandit S 600 '96 78KM "Smokey"; 2017-: AJP PR3 240 Supermoto '17 23KM "Rowerek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinS Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Z tego co wiem czasem jest problem z urzędem celnym bo na tej stronie są również podróbki... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Moja paczka z miniinthebox przyszła. Płatność zaksięgowana 14 czerwca, przyszła 30 czerwca. 16 dni na przyspieszoną to i tak nieźle. Towar nienaruszony, wszystko w dobrym stanie 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rytel Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Rozmiary ubrań z Chin nie są zgodne z tymi przyjętami u nas, tu się zgodzę. Niestety trudno też dostać jakość jakiej oczekujemy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 11 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 ja zamówiłem ostatnio rękawiczki z dx.com, paczka szła chyba 3 tyg, co do towaru to powiem szczerze że na bajzlu nawet są dużo gorszej jakości rekawice, wszystko ładnie spasowane i rozmiar również mniej wiecej odpowiada europejskiemu, takze polecam 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmot.c Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2014 Ja kupowałem i na AliExpress i na DealExtreme Nigdzie mnie nie oszukano, towary były zgodę z opisami i z jakością jaką się spodziewałem. W sumie to za każdym razem byłem zadowolony. Nie jest to takie gówno jakie się można spodziewać po chińszczyźnie. Jest OK, przedmiotu służa do dzisiaj. Bezpieczeństwo - no cóż, zawsze jakieś ryzyko jest, ale AliExpress bardzo dużo uwagi przykłada to dobrej o sobie opini i nikogo z moich znajomych nie oszukano. Zawsze przesyłki śledzone, łatwy kontakt. Według mnie warto spróbować i samemu się przekonać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zrobie-to-jutro Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 @Marcin S - a z cłem się orientujesz?Aidekk: Post zmoderowany. Następnym razem za reklamowanie innych forów nagradzam banem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 kupowalem chyba dwie rzeczy na Ali ,jedna wszczęłem spór bo nie doszła przesyłka -pieniądze zwrócono dróga przesyłka doszła bez problemów i sprzęt est ok. Ale i tak wolę ebay,lepsza kontrola ,lepszy kontakt ze sprzedawcą 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
engii5 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Trzeba uważać, żeby nie trafić na coś marnej jakości. Ale ogólnie często warto poczekać dłużej na tę paczkę, bo jakość podobna do tej ze sklepu, a jest sporo taniej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmielu Opublikowano 18 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Sporo stafu kupowałem już na ali. Przesyłki doszły w 98% a za te co nie doszły zawsze dostałem zwrot. Kilka razy się zdążyło że coś było nie tak z towarem, ale wtedy kontakt do majfrenda kub spór i kończyło się zwrotem kasy lub nowym towarem.Majfrendom też zależy na dobrej transakcji bo kasę dostają dopiero po wystawieniu komentarza.Z ciuchów nic nie kupowałem bo tu można trafić na chińską rozmiarówkę. Tylko dwie pary rękawiczek taktycznych wziąłem ale trzeba było sobie rękę zmierzyć i podać rozmiar z ich tabeli. Co ciekawe rękawiczki wytrzymały już 3 lata a nie oszczędzam ich Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinama Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Ja nie lubię tego czekania na przesyłkę. Czeka się i czeka i różnie z nimi bywa. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi