Skocz do zawartości

"co Nas Kręci" - Wypad Do Kina Silver Screen - 30.05.14 O 18:00

fred89

Rekomendowane odpowiedzi

z tego co widze na stronie Silver screena to wypuszczają ten film tylko jednorazowo dzis?? :sad2:
myslalam ze kilka razy to puszcza.. niestety nie obejrze bo jestem do jutra w pracy, i myslalam ze obejrze w innym najblizszym terminie i co? wiecie cos?

Film faktycznie w konwencji "hammerykańskiej" czyli wywiady z ludźmi, którzy opisują swoje wspomnienia, doświadczenia ale przede wszystkim emocje związane z 2oo. Całość przeplatana jest filmami i zdjęciami z wyścigów i zwyczajnych codziennych przejażdżek. Jest w tym autentyczny przekaz widać wzruszenie tych ludzi łzy w oczach i radość budzącą się gdy przywołują wspomnienia, można zrozumieć/odczuć tę pozytywną moc i więź jaka istnieje w środowisku motocyklowym.

Moim zdanie film raczej dla osób z pewnym bagażem doświadczeń, którym łatwiej odnieść opisywane historie do swoich spostrzeżeń.  Osoby, które oczekują szybkiej akcji, pokazu stuntu, fenomenalnej jazdy na krawędzi czy reportażu z "Kiling the streets" mogą być rozczarowane.

BtW:

Pozdrowionka dla ekipy z Riff Raff'a fajnie się zrelaksowałem w przyjacielskiej atmosferze i uroczym towarzystwie :cool: . Dzięki

Niestety nie pozwolono nam przełożyć ekranizacji filmu nawet o 5 minut, więc oczywiście zdjęcia z LwG były ;) Niestety przy małej frekwencji, gdyż punkt 17.55 była zapełniona 1/3 sali.

Jak tylko dostanę zdjęcie, opublikuję.

Edytowane przez Suchy-wolk (wyświetl historię edycji)

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

zdjęcia z afterku proszę na pw do ocenzurowania :P fajnie było :biggrin: (mimo, że nikt nie pamięta koloru mojej kiecki :P )

To Ty miałaś na sobie kieckę?? :smile:

Jak zwykle super wieczór w super towarzystwie :smile:

A mnie film bardzo się podobał. Nawet bardziej niż TT, Closer to the edge. Jest przekaz, jest bardzo dobry podkład muzyczny, wiele pracy włożono by film był "ładny" - widoki, zdjęcia, sceneria. Film jest wg mnie obowiązkową pozycją dla drugich połówek motocyklistów. Może po obejrzeniu go będą w stanie bardziej zrozumieć czemu tak często wychodzimy jeździć, czemu na tak długo i jaki w ogóle to ma cel poza wydawaniem pieniędzy :biggrin:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Dobrze powiedziane Aidekk ;) !

Jedynie do jakości dźwięku można się doczepić :smile:

P.S.

Najlepsza scena z dzieciakami na moto :moto:  szkoda, że u nas ciężko stworzyć warunki do nauki najmłodszych :unsure:

qxK0W5f.jpg

Chemiczna Malina

Jeżeli ktoś oczekiwał boomu, adrenaliny, buzujących emocji to pomylił filmy. Tutaj podejście było nieco melancholijne, z dawką amerykańskiej historii, krótkim wspomnieniem o Europie, momentami wzruszające historie, fajnie potraktowany temat dzieciaków. Film generalnie bardzo pozytywnie przedstawiający pasję, sport i samych motocyklistów. Honda - dla miłych ludzi :-)))) Podobał mi się podkład muzyczny, uważam też że film był dobrze sfotografowany, może nie całość ale zauważyłam sporo ciekawych ujęć.

minus dla kina - projekcja dźwięku leżała i kwiczała.

Afterparty udane, wypite, potańczone, podgadane.

Wszystko niebawem opiszę i zrecenzuję :-)

Too fast to live, too young to die !!!

Moje motofotografie -

http://motocykle-lodz.pl/topic/6133-mototematycznie/

Dźwięk faktycznie był momentami zjebany, później włączało się i było ok. Brzmiało to jakby jeden kanał się wyłączał a później dołączał. Źle nagrany film? Czy jakieś zwarcie na prawym kanale?

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Jeżeli ktoś oczekiwał boomu, adrenaliny, buzujących emocji to pomylił filmy. Tutaj podejście było nieco melancholijne, z dawką amerykańskiej historii, krótkim wspomnieniem o Europie, momentami wzruszające historie, fajnie potraktowany temat dzieciaków. Film generalnie bardzo pozytywnie przedstawiający pasję, sport i samych motocyklistów. Honda - dla miłych ludzi :-)))) Podobał mi się podkład muzyczny, uważam też że film był dobrze sfotografowany, może nie całość ale zauważyłam sporo ciekawych ujęć.

minus dla kina - projekcja dźwięku leżała i kwiczała.

Afterparty udane, wypite, potańczone, podgadane.

Wszystko niebawem opiszę i zrecenzuję :-)

Film faktycznie w konwencji "hammerykańskiej" czyli wywiady z ludźmi, którzy opisują swoje wspomnienia, doświadczenia ale przede wszystkim emocje związane z 2oo. Całość przeplatana jest filmami i zdjęciami z wyścigów i zwyczajnych codziennych przejażdżek. Jest w tym autentyczny przekaz widać wzruszenie tych ludzi łzy w oczach i radość budzącą się gdy przywołują wspomnienia, można zrozumieć/odczuć tę pozytywną moc i więź jaka istnieje w środowisku motocyklowym.

Moim zdanie film raczej dla osób z pewnym bagażem doświadczeń, którym łatwiej odnieść opisywane historie do swoich spostrzeżeń.  Osoby, które oczekują szybkiej akcji, pokazu stuntu, fenomenalnej jazdy na krawędzi czy reportażu z "Kiling the streets" mogą być rozczarowane.

podpisuję się pod wypowiedzią kolegi

ten film inaczej się odbiera z pewnym bagażem doświadczeń

mi kilka razy łzy popłynęły i zachęcam do oglądania

może i jest mocno hamerykański ale kilka ponadczasowych i ponad kontynentalnych wartości zawiera :smile:

POLECAM :smile:

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Dźwięk faktycznie był momentami zjebany, później włączało się i było ok. Brzmiało to jakby jeden kanał się wyłączał a później dołączał. Źle nagrany film? Czy jakieś zwarcie na prawym kanale?

Nie sądzę, żeby film był źle nagrany. Raczej to wina wysłużonego sprzętu + braku obsługi kinooperatora. Wiem coś o tym - spędziłem w tym miejscu 5 lat :smile: Założę się, że projekcja w Cinema City byłaby o niebo lepsza jakościowo! Niestety Silver Screen nie nadaje się już do takich imprez - 13 lat bez remontów robi swoje...

Pamiętacie piątkową premierę filmu? Niestety większość gości utknęła w kolejce przed seansem, więc załapali się tylko nieliczni

flm_1401795568__forum_moto.jpg

Autorka zdjęcia: Pola Chrobot

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Chemiczna Malina

Too fast to live, too young to die !!!

Moje motofotografie -

http://motocykle-lodz.pl/topic/6133-mototematycznie/

"Why We ride "film raczej taki familijny trochę, lekko nudnawy i ckliwy momentami.

Czekamy na to:

Mam nadzieję że będzie lepszy niż i tak doskonały "Closer to the Edge"

Live slow!!!

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...