mdfimage Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 (edytowane) Witam od kilku lat jestem posiadaczem niezwykle rzadkiego motoroweru gilera eaglet 50 z 1998 roku. Motocykl gabarytowo jest ogromny (prawie jak virago 500), jest dość cięzki jak na motorower (120kg). Idealnie nadaję się do dalekich podóży i jazdy po mieście. Oryginalnie miał zamontowany włoski silnik Morini, niestety silnik się zatarł (nicasil), a nowego niestety nie da się dostać. Ogólnie były strasznie probelmy z częściami silnikowymi i zdecydowałem się na SWAP na silnik Minarelli am6 (yamaha dt,tzr,aprilia rs,mx itd.). Silnik posiada 6 biegową skrzynie, mokre sprzęgło, powiększony cylinder 80cm3, gaźnik o średnicy 21mm i jest chłodzony cieczą. Motocykl pali ok. 3,5 l/100km mieszanki w proporcjach 1:35. Jestem z niego bardzo zadowolony szczególnie, że udało mi się go własnoręcznie przerobić (mam 15 lat) Mimo, że ma już 16 lat to jest utrzymany w całkiem niezłym stanie wizulanym [yt] [yt] Edytowane 20 Maja 2014 przez mdfimage (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 fajny sprzęcik i na 1 rzut oka nie wygląda na 50cm3 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Fajny sprzęt , szerokości życzę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Fajne moto - wygląda bardzo kozacko! Gratuluję samodzielnej pracy i radości z jazdy życzę! 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 bardzo fajny sprzęcik, bezawaryjności życzę ale zdaje się że jak coś to sam sobie poradzisz gratulacje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdfimage Opublikowano 21 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 Dzięuje wszystkim Mam jedynie problem z elekrtyka ale jakoś to będzie Na pewno pojawię się sprzetęm na relacij z podróży dookoła świata w sobote na politechnice 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek2000335 Opublikowano 21 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2014 No no no . Wygląda bynajmniej na jakąś 250-500. Szerokości 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lans Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 Troche koza 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablocom Opublikowano 14 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2014 Fajne moto 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi