Skocz do zawartości

Poszukiwane Domki/noclegi Nad Bałtykiem

Zidus

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli ktoś z Was mógłby polecić i ma namiar na fajne ośrodki wczasowe, tudzież prywatne kwatery czy kempingi nad Bałtykiem i mógłby się podzielić to będę wdzięczny. Miejscowość póki co nie gra roli, szykujemy się w stronę Łeby ale to nic pewnego.

Problem jest taki że potrzeba łóżek na 6-8 osób. Jeśli ktoś coś słyszał/przebywał i może polecić, czekam na posty :smile:

Wczoraj wróciłem z Władysławowa. Zatrzymałem się TUTAJ i polecam  :smile:

Jest tanio, czysto i miła obsługa, a dodatkowo chatka ta jest na booking.com - polecam przez ten portal zamawiać, bo w razie potrzeby możesz zrezygnować i zazwyczaj tracisz tylko 30% kasy. Dzięki temu przez ostatnie kilka dni nie musiałem pluskać się w bagnie po Krupówkach, tylko mogłem chillować nad (jeszcze) cichym Bałtykiem.

Jak coś to wal na PW  B)

150270.png

Ja jestem jak najbardziej ZA, dla mnie może być nawet bez łazienek tylko gorzej z BABAMI :biggrin: Najwyżej będą wode z biedry nosić :biggrin:

@Mikey Zaraz sobie sprawdze co i jak, a jak bedziemy mieli okazje znowu śmignąć traske w niedługim czasie to pogadamy :smile:

Z tego co mi mówili znajomi, to bardzo spoko warunki są na polu namiotowym Lazurowe w Chłapowie. Można się tam zatrzymać przyczepą lub kamperem, albo po prostu rozbić swój namiot. 

• 3 tygodnie później...

ZIDUS, my z Dorota byliśmy i polecamy Zielony zakątek.

Zalety:

* darmowe rowerki na cały pobyt

* ceny chyba ze 20-30 zł za osobodobę (zależnie czy pokoje czy bungalow czy domki)

* spokój, cisza, zieleń

* grill i dużo miejsca do leżakowania

* Chłapowo (mniej oblegane i przeludnione niż odległe o 2 km Władysławowo)

* Czysto, schludnie i nie ma się do czego doczepić

* Sklep 300m

Wady:

* kawałek do plaży ok. 1400m

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

z mojej strony coś kompletnie innego :biggrin:

byłem kilkanaście razy w miejscowości Kąty Rybackie (zaraz za Stegną i Sztutowem w stronę Krynicy Morskiej, miejscowość położona między Zalewem Wiślanym a Zatoką Gdańską.

ze swojej strony, oraz znajomych mogę polecić pensjonat Wielorybek http://www.wielorybek.pl/ tylko nie wiem czy będą jeszcze miejsca.

ze swojej strony mogę polecić również domki tutaj http://www.mierzeja.pl/katy/domki/apartamentyidomkiwkatachrybackich.html organizowałem wyjazd na 10 osób, zatrzymaliśmy się tutaj - było naprawdę dobrze, jedyny minus to dość daleko do plaży, droga lasem także fajny spacer zawsze. :smile:

oraz z doświadczeń znajomych http://www.fajnewczasy.pl/noclegi/katy_rybackie/domki_letniskowe/11671

co do samej miejscowości - jak widać na mapach, dużo lasu, lasu, jeszcze raz lasu, z jednej strony woda, z drugiej strony woda, jedna główna ulica, spokój, dla mnie idealne miejsce na wyciszenie się i ucieczkę od zgiełku miasta. :smile:

do Krynicy Morskiej jakieś 15km, do Gdańska jakieś 50km.

Edytowane przez krzychoslav (wyświetl historię edycji)

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png