Skocz do zawartości

Poszukuje Czegos Fajnego - 50Ccm Do 4300 Zł

PatrykSzees;3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 18 lat i szukam jakiegos sprzętu 50ccm do 4300 zł. chyba , że macie dla mnie jakieś inne propozycje :smile: Chodzi mi głównie o motorower ew. skuter, ale chcialbym sie nauczyc na motorze jeździc :smile: sprzęt ma służyc do jazdy po mieście więc chodzi mi również o oszczędność na paliwie ;3 to bedzie mój transport do szkoły oraz pracy. :smile:

z góry dziękuję za pomoc :smile:

Jak dla mnie, powinieneś się chociaż nauczyć biegi zmieniać, a nie na kiblu latać.
Preferujesz motorower- ok. Zalecam jakieś pseudo supermoto/ sporta (pseudo ze względu na to, że jest to motorower tylko wyglądający).
To wszystko Ci mało spali, inwestowałbym na Twoim miejscu w jakąś firmówkę, nie leć na chińskie, bo tanie i nowe.
Za 3- 4 tys. zł idzie już coś fajnego wyrwać, lecz to też zależy od twoich wymiarów szczerze mówiąc. 
Podaj więcej szczegółów swojej zachcianki.

PS: Mów motocykl proszę, a nie motor. Motor to możesz mieć pod maską samochodu.

:riding:  Kupię Aprilię RS125 '06+  :riding: 

Jak to jasio napisał .

Jak dla mnie, powinieneś się chociaż nauczyć biegi zmieniać, a nie na kiblu latać.

To z biegówki to bym ci tylko derbiaka sende mógł polecić nie jest taki głupi i egzemplarz w tej cenie też znajdziesz :smile:

Edytowane przez bartek2000335 (wyświetl historię edycji)

Skoro koledze chodzi o oszczędność to lepiej chyba 4t. Ogólnie 4t 50cm3 nie przekroczy spalaniem 2,5 litra. Co do chińczyków też byłem ich przeciwnikiem lecz po poszukiwaniu markowego za 4 tyś zrezygnowałem. Nic za tą cenę nie było konkretnego. Wszystko co oglądałem to dużo wkładu by było. Jak o chińczyka odpowiednio będziesz dbał, wszystko na bieżąco wymieniał (oleje, dbanie o napęd) to odwdzięczy ci się bezawaryjnością.

Od razu Ci powiem, że 50cc szybko ci się znudzi. Masz 18 lat więc może lepiej zastanowić się nad czymś większym? (125cc ?) W 4T spalanie wynosi 3 litry na 100 km, a i zawsze masz trochę więcej mocy.

PS: Mów motocykl proszę, a nie motor. Motor to możesz mieć pod maską samochodu.

Jasiu proszę Cię... 

EDIT: Ze 125cc zawsze łatwiej się przesiąść w przyszłości na coś większego no i na pewno więcej techniki byś też nabrał na 125 :smile:

Edytowane przez GroNeX (wyświetl historię edycji)

No co? Jestem dziwnie uczulony na słowo "motor", wybacz :smile:
Po co się pchać w 4T w 50ccm? AM5/6, D50B0 to chociaż jakiś rezonans ma, a nie.
I nie pieprz proszę, że za 4 tys. nic się nie da znaleźć, bo ja kiedyś kupiłem ładne Rieju supermoto z '06 za 3 tys. zł. 

Patryk za te pieniadze kupisz nowke 125

Oczywiscie chinszczyzna ale tragedi nie bedzie.

Podokrecasz od czasu do czasu wszystkie sruby to i budowy sie nauczysz :smile:

na 50 bedziesz sie wk***ial.

10 koni jest spoko jak na pierwsze moto.

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

Naumiany, naumiany, ale uczulony :smile: 

Ja ogólnie się nie wk***iałem na żadnej 50'tce. Firmówki się nie psują, bo nie mają po co. Naprawdę trzeba mega wyczynów, żeby zajeździć przykładowo AM6. Może chłopak nie ma A1, poza tym prosił o pomoc przy 50ccm. 

no właśnie chcialem tą 50 tką dojeżdzić do 21 lat a pozniej na cos sporo większego wsiąść typu kawasaki, bandit itp.. ;3

Spokojnie nauczę się zmieniać biegi, mam znajomych którzy mają motocykle, więc nauczą mnie tego, ew. sam sie nauczę jak już coś kupie:)

Może przesadziłem z tą oszczędnością po prostu żeby jeżdził jak najdłużej i sie nie psuł ;3 przydaloby się również żeby fajnie wyglądał :smile:

PS. jeśli podajecie nazwy motocykli to prosze o pełne żeby w google się wyszukały, mimo wszystko dopiero zaczynam przygodę z tymi cudami i sporo muszę się nauczyć :smile:

Edytowane przez PatrykSzees;3 (wyświetl historię edycji)

Naumiany, naumiany, ale uczulony :smile:

Ja ogólnie się nie wk***iałem na żadnej 50'tce. Firmówki się nie psują, bo nie mają po co. Naprawdę trzeba mega wyczynów, żeby zajeździć przykładowo AM6. Może chłopak nie ma A1, poza tym prosił o pomoc przy 50ccm.

Wcale nie trzeba żadnych wyczynów. Wystarczy zagrzać i dziękuje 2t zatarte.

Masz Zippa Pro, więc nie chcę nawet z tobą dyskutować. 
Zależy, co ci się bardziej podoba i jakie masz gabaryty.
Na supermoto może ci być wygodniej, np. Gilera SMT, Rieju SMX itd. Użyj Google :smile:

Mały byczek z Ciebie :smile: Myślę, że nie czułbyś się dobrze na pseudo- sporcie.
Musisz porozmawiać też z innym, lecz ja na Twoim miejscu wybrałbym wygodne supermoto. Jestem wielkim przeciwnikiem chinoli, więc nie do mnie z jakimikolwiek pytaniami na ich temat. Latałem na supermoto, wygodnie, prędkość w 50ccm to jakieś 80km/h na serii, więc jest ok. Jeśli kupisz firmówkę to będzie to 2T, a więc i rezonans przyjemny :smile: Na koło wyrwie nawet.

No jeśli się ciska serię to zdarza się, że pali 5l/100km, ale spokojna jazda supermoto po mieście to 3l/100km. Zależy też jak wysilony no i od setup'u.

Ja mam swojego łośka do sprzedania jakby Cię interesował, wymieniony silnik jakieś 2 miesiące temu na 110 ale wszystko na 49 jest. 

Ogólnie porobione trochę i te wibracje na wyższych obrotach zredukowane. 

Stan dobry, jak będziesz dokręcał śrubki itd. to będzie chodzić. Jak chcesz więcej info to PW.

A tak ogólnie motocykle markowe czy chińskie - wiadomo w markowych jest mniej do roboty zwykle, ale i części są droższe w razie czego. O chińczyka jak się będzie dbać to też pochodzi. A na pierwsze moto chińczyk nie jest wcale taki zły, do nauki wystarczy.

Edytowane przez Kitket987 (wyświetl historię edycji)

Hehe,Jeszcze nie masz a już chcą ci zaje,,,,.Weź ty sobie dorzuć kaski około tysia i weź cbr 125 i będziesz zadowolony,Zaje,,,Moto na początek i wiele jest na 50cc w dowodzie.Latałem tym i powiem że Mało pali a paliwo to jedyne koszty,Odblokowana 120km/h leci,A co do zabezpieczeń,to możesz dać łańcuch okrętowy do słupa-Jak się spodoba to ze słupem wezmą,hehe,Poczytaj Forum są takie tematy

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...