Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

7 5 12:25:24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z moich doświadczeń z salonem Profi / MM Rider (od 12 lat mam Suzuki i przez 3 lata miałem Hondę, niedawno kupiłem też KTM-a) mogę się zgodzić z niezadowolonymi kolegami powyżej. Nie korzystałem co prawda z serwisu bo wszystko robię sam ale czasem trzeba było po jakąś pierdółkę podjechać. No właśnie... pierdółkę... Przede mną w kolejce ktoś właśnie zamawia nowego KTM-a 990 a równocześnie inny jegomość przez telefon umawia się na odbiór nowej Hayabusy. A ja, biedny miś, chciałem tylko kupić filtr oleju do Transalpa za jakieś grosze. Jak się pan za ladą zorientował w jakiej ja sprawie to rzucił mi spojrzenie w stylu "przyjdź pan w piątek".Za każdym razem jak tam byłem po jakieś części to czułem się jak intruz co im gitarę zawraca o marne 100 zł, gdy ktoś właśnie kupuje moto za 70 kpln.Z ciekawostek: raz zamówiłem u nich oryginalny filtr powietrza do DR350 (bo jakościowo przepaść w porównaniu do zamienników). Czekałem chyba ze 2 tyg., przyjeżdżam po odbiór a pan zza lady mi podaje jakiś zamiennik co na allegro stoi za 30zł a nie 80 (i mam go tam na drugi dzień kurierem). Po mocnej wymianie zdań zakończyło się na zwrocie kasy z zaliczki (słynny "kwitek") i pretensjach sprzedawcy, że "co on teraz z nim ma niby zrobić".Raz pojechałem po klocki do Transalpa ale oczywiście nie mieli na miejscu i kazali czekać niewiadomo ile. Dostałem od ręki w Liberty (jeszcze na Retkinii byli) i jeszcze dali gratis ramkę pod tablicę rejestracyjną (w Profi 27 pln!!!) . Kolejny raz podjechałem z ciekawości zapytać o śrubkę do montowania owiewki w Transalpie. Pan mi wyliczył za komplet (1 śrubka, 1 podkładka, 1 tulejka metalowo-gumowa) coś około 80zł! Kupiłem w Korando za jakieś grosze.Generalnie firmę pana Artura S. omijam z daleka od jakiegoś czasu. Wszelkie części/akcesoria cross-enduro wolę zamówić na allegro (polecam firmę Enduromania z Wrocławia - AUTO-BOSCH na allegro, nie raz byłem u nich we Wrocku w sklepie i jestem pod wrażeniem asortymentu i fachowej obsługi).A do KTM-a polecam sklep ktmsklep.pl z Olsztyna. Można każdą śrubkę w silniku namierzyć po fiszkach zamieszczonych na stronie, po numerach katalogowych. Profesjonalnie, szybko i bez zastrzeżeń.

"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem..."

http://bikepics.com/members/bzyq/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tym razem ja dodam parę gorzkich słów o Profi (^_-)

Pod koniec sierpnia br udałem się do ww salonu z reklamacją kasku Shoei Neotec, który kupiłem u nich w poprzednim roku za 2299 PLN. Chodziło o gumkę, która pękła (widać na zdjęciach). Rozmawiałem z jedynym z pracowników, który stwierdził, że to nie podlega gwarancji i będzie kosztować 2 EUR. Chwilę później odezwał się drugi pracownik i powiedział, że ostatnio była podobna reklamacja bo komuś też ta gumka pękła i Shoei wymienił ja w ramach gwarancji. Zaczęli się sprzeczać ze sobą po czym pierwszy pracownik wziął ode mnie numer i powiedział, że zadzwoni - do tej pory nie zadzwonił :-/

3xrRSFI.jpg

Opublikowano

Kolejna ofiara Salonu Profi (a może pękniętej gumy...) ;-)

Opublikowano

O pękniętych gumach to Sebol wie co niego... od tamtej pory nie jeździ bez pampersa :biggrin:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Opublikowano

dziwne, ja też jestem bardzo z Profi zadowolona :smile:

Opublikowano
  W dniu 2.10.2014 o 13:19, jaskółka napisał(a):

dziwne, ja też jestem bardzo z Profi zadowolona :smile:

Gratuluję :smile: zawsze są "plusy i minusy , najważniejsze aby te plusy nie przysłoniły minusów" :smile:  a tak na poważnie to ja tez byłem zadowolony dopóki sie nie wk...m . Genralnie mam miłe wspomnienia z tym miejscem związane ale dotyczące czasów kiedy w środy spotykali sie tam chłopaki aby pościgac się na AL.Włókniarzy :P Był tam tez fajny bar... ale czy ktos to jeszcze pamięta?

Opublikowano

Również wole bez :smile:))

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

• 1 rok później...
Opublikowano

Niestety Polacy udają ze pracują bo im sie wydaje ze pracodawca i za mało płaci ,tylko ja sie pytam jak jesteś taki dobry to otwórz swój biznes lub lepiej płatną prace.Swoja drogą kierownik do zwolnienia za brak szkolenia lub nadzoru personelu

Opublikowano

W dniu 2.10.2014 o 14:14, Boras napisał(a):
ale czy ktos to jeszcze pamięta?

Ja  :biggrin: Długo wyczekiwane środy z wypiekami na twarzy  :rolleyes: ....a jak przyjechało 30 motocykli to znaczy że zjechali się wszyscy z Łódzkiego co je mają  B)

A i żeby było w temacie, jak długo tam przyjeżdżam (jakieś ..naście lat) i coś zamawiam/kupuję jeszcze nie miałem krzywych akcji i nie widziałem żeby kogoś traktowali jak intruza, a że ktoś tak się czuje no to może ma złe samopoczucie i powinien zmienić nastawienie.  ;)

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 10.10.2015 o 13:54, michal_lc4 napisał(a):

Ja Długo wyczekiwane środy z wypiekami na twarzy :rolleyes: ....a jak przyjechało 30 motocykli to znaczy że zjechali się wszyscy z Łódzkiego co je mają B)

A i żeby było w temacie, jak długo tam przyjeżdżam (jakieś ..naście lat) i coś zamawiam/kupuję jeszcze nie miałem krzywych akcji i nie widziałem żeby kogoś traktowali jak intruza, a że ktoś tak się czuje no to może ma złe samopoczucie i powinien zmienić nastawienie. ;)

A ja na szybko nie jestem w stanie wymienić innego miejsca, gdzie się sprzydaje motocykle, akcesoria itd, gdzie mają takie olewcze podejście do klienta. Dodam, że nie czuje się nigdzie indziej "intruzem" nie mam problemów komunikacyjnych i takich tam, hahaha. Swoje doświadczenia z Profi mam od zakupu filtra za 5 dyszek po zakup moto za kilkadziesiąt tysi... Niestety kolejność poznawcza była odwrotna, najpierw zakup moto u nich... Na szczęście mimo, że są monopolistami w łódzkiem, do Wawy czy Poznania na serwis nie jest daleko, a pogwarancyjnie, zakup filtra u nich przeboleje. Powiem tak, kupowanie moto to fajny i radosny moment w życiu motocyklisty, a oni naprawdę fachowo w moim przypadku to spierdolili. Edytowane przez Pablos (wyświetl historię edycji)
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Żałuję, że nie doczytałem tego tematu.

3 czerwca pojechałem do Profi po kurtkę z meshem. Dostałem dobrą ceną na Dainese Air Frame - z 835zł na 710zł.

Myślę sobie, spoko. Ale, że nie było koloru jaki chciałem to zamówiony został z Włoch.

Dzisiaj mija 11 dzień kiedy to kurtka leci do mnie z Włoch. Dopiero wczoraj, tj 13.06 dowiedziałem się, że nawet z tych Włoch nie wyjechała

bo na magazynie mieli wymianę systemu informatycznego i dodatkowo jakieś swoje święto więc nie pracowali, więc olali, więc się nie spieszą i nie wysłali :-)

Tylko jak trzeba było wpłacić zaliczkę to od ręki wypłaciłem im 300zł żeby tą kurtkę zabukować. Od 11 dni żałuję, że tam wszedłem.

W BlackJack przy zakupie Adrenaliny za 200zł jesteś obsługiwany jak sam Krzysztof Jarzyna ze Szczecina - Szef wszystkich szefów.

Aż korci zapytać z jaką kwotę zakupy trzeba u nich zrobić żeby czuć się tam dobrze a nie jak wyrzutek, który zawraca im głowę.

Opublikowano

A jak w BlackJack byś zabukował tą kurtkę z Italii i włosi by olali to wtedy BJ by był zły ??

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Opublikowano

No pewnie, że tak. Chodzi o fakt, że problem z dostawą to problem logistyczny o którym powinno się klienta informować.

Każdy sklep, który tak podchodzi do klienta zasługuje na zjebki. Wystarczyło się zorientować kilka dni wcześniej a nie wtedy kiedy dzwonię codziennie zapytać co jest grane.

BJ to przykład. Motorwings, Motopublica, Inventec - U nich byłem bardzo dobrze i miło obsłużony.

W Profi czułem się jak przedmówcy - biedaczek, który jak nie kupuje moto to niech sobie poczeka :-)

Opublikowano

Dlatego jak tam byłem i usłyszałem ile miałby czekać to pojechłem olawszy temat. Mam Adrenaline z BJ i jakieś 800zł w kieszeni. 

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Widzisz. Tydzień mnie jeszcze urządzał. Dlatego się zgodziłem. Teraz najzwyczajniej w świecie żałuję :-)

W związku z tym, że zaliczka chyba nie jest wiążąca - do tego mam kwit - nie powinno chyba być problemu z odebraniem jej.

Opublikowano

No mi powiedzieli, że od tygodnia do 10dni chyba. Myślę,że spokojnie powinni Ci oddać zaliczkę. 

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Ja tam zamawiałem kilka drobiazgów do swojego Viadra.Przez chwilę nawet się zastanawiałem czy nie mam czapki niewidki na głowie,tak mnie wszyscy szukali.

Jedyny plus z tej wizyty był taki,że się trochę pośliniłem przy nowej Afrze.

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

Opublikowano

W dniu 14.06.2016 o 10:56, Pit71 napisał(a):
Jedyny plus z tej wizyty był taki,że się trochę pośliniłem przy nowej Afrze.

Jaki to plus skoro sucho w gębie :P

Opublikowano

To ja napiszę tak, czekam na cztery śruby już 3 tygodnie. Jest jakiś błąd w systemie sprawa trafiła do wyjaśnienia. Otrzymałem już dwa tel w tej sprawie. Są to części za jakieś 30zł więc powinienem się chyba czuć wyjątkowo że tak o mnie dbają.  Afrą się trzeba przejechać i to jeszcze w automacie. Tylko nie można robić przegazówki:) Z każdym sklepem, serwisem, salonem trzeba dobrze żyć. W tym roku miałem ekspresowo zrobiony serwis przed majówka, mimo że mieli taką a nie inna sytuacja.

Opublikowano
  W dniu 15.06.2016 o 16:42, 'Seweryn' napisał(a):

Są to części za jakieś 30zł więc powinienem się chyba czuć wyjątkowo że tak o mnie dbają.

Zgoda,drobiazgi w oryginale kupisz nieraz taniej niż na alledrogo,ale chodzi o podejście do klienta.

W dniu 15.06.2016 o 16:42, 'Seweryn' napisał(a):

Z każdym sklepem, serwisem, salonem trzeba dobrze żyć.

Znając nr.części zamówisz ją u każdego przedstawiciela danej marki,dopłacisz tylko za przesyłkę.

Ja nikomu nie odradzam wizyty,wolny kraj,ale ludzie czytają opinie.

"Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu"

Opublikowano

Przecież napisałem że dostałem dwa telefony dlaczego to tyle trwa. Przecież nie są winni ze system ma bledy. To co kwiaty i czekoladki mają mi jeszcze wysłać?