Bzyq Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Z moich doświadczeń z salonem Profi / MM Rider (od 12 lat mam Suzuki i przez 3 lata miałem Hondę, niedawno kupiłem też KTM-a) mogę się zgodzić z niezadowolonymi kolegami powyżej. Nie korzystałem co prawda z serwisu bo wszystko robię sam ale czasem trzeba było po jakąś pierdółkę podjechać. No właśnie... pierdółkę... Przede mną w kolejce ktoś właśnie zamawia nowego KTM-a 990 a równocześnie inny jegomość przez telefon umawia się na odbiór nowej Hayabusy. A ja, biedny miś, chciałem tylko kupić filtr oleju do Transalpa za jakieś grosze. Jak się pan za ladą zorientował w jakiej ja sprawie to rzucił mi spojrzenie w stylu "przyjdź pan w piątek".Za każdym razem jak tam byłem po jakieś części to czułem się jak intruz co im gitarę zawraca o marne 100 zł, gdy ktoś właśnie kupuje moto za 70 kpln.Z ciekawostek: raz zamówiłem u nich oryginalny filtr powietrza do DR350 (bo jakościowo przepaść w porównaniu do zamienników). Czekałem chyba ze 2 tyg., przyjeżdżam po odbiór a pan zza lady mi podaje jakiś zamiennik co na allegro stoi za 30zł a nie 80 (i mam go tam na drugi dzień kurierem). Po mocnej wymianie zdań zakończyło się na zwrocie kasy z zaliczki (słynny "kwitek") i pretensjach sprzedawcy, że "co on teraz z nim ma niby zrobić".Raz pojechałem po klocki do Transalpa ale oczywiście nie mieli na miejscu i kazali czekać niewiadomo ile. Dostałem od ręki w Liberty (jeszcze na Retkinii byli) i jeszcze dali gratis ramkę pod tablicę rejestracyjną (w Profi 27 pln!!!) . Kolejny raz podjechałem z ciekawości zapytać o śrubkę do montowania owiewki w Transalpie. Pan mi wyliczył za komplet (1 śrubka, 1 podkładka, 1 tulejka metalowo-gumowa) coś około 80zł! Kupiłem w Korando za jakieś grosze.Generalnie firmę pana Artura S. omijam z daleka od jakiegoś czasu. Wszelkie części/akcesoria cross-enduro wolę zamówić na allegro (polecam firmę Enduromania z Wrocławia - AUTO-BOSCH na allegro, nie raz byłem u nich we Wrocku w sklepie i jestem pod wrażeniem asortymentu i fachowej obsługi).A do KTM-a polecam sklep ktmsklep.pl z Olsztyna. Można każdą śrubkę w silniku namierzyć po fiszkach zamieszczonych na stronie, po numerach katalogowych. Profesjonalnie, szybko i bez zastrzeżeń. 2 Cytuj "...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem..." http://bikepics.com/members/bzyq/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Tym razem ja dodam parę gorzkich słów o Profi (^_-) Pod koniec sierpnia br udałem się do ww salonu z reklamacją kasku Shoei Neotec, który kupiłem u nich w poprzednim roku za 2299 PLN. Chodziło o gumkę, która pękła (widać na zdjęciach). Rozmawiałem z jedynym z pracowników, który stwierdził, że to nie podlega gwarancji i będzie kosztować 2 EUR. Chwilę później odezwał się drugi pracownik i powiedział, że ostatnio była podobna reklamacja bo komuś też ta gumka pękła i Shoei wymienił ja w ramach gwarancji. Zaczęli się sprzeczać ze sobą po czym pierwszy pracownik wziął ode mnie numer i powiedział, że zadzwoni - do tej pory nie zadzwonił :-/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Kolejna ofiara Salonu Profi (a może pękniętej gumy...) ;-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 wszystko opiera się o pękniętą gumę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 O pękniętych gumach to Sebol wie co niego... od tamtej pory nie jeździ bez pampersa 1 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaskółka Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 dziwne, ja też jestem bardzo z Profi zadowolona 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boras Opublikowano 2 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 dziwne, ja też jestem bardzo z Profi zadowolona Gratuluję zawsze są "plusy i minusy , najważniejsze aby te plusy nie przysłoniły minusów" a tak na poważnie to ja tez byłem zadowolony dopóki sie nie wk...m . Genralnie mam miłe wspomnienia z tym miejscem związane ale dotyczące czasów kiedy w środy spotykali sie tam chłopaki aby pościgac się na AL.Włókniarzy Był tam tez fajny bar... ale czy ktos to jeszcze pamięta? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaRRcin Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 pamięta i dawniejsze czasy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 zdjąłem cholerną gumkę i już jeżdżę bez gumki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Również wole bez )) 1 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robcio Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Niestety Polacy udają ze pracują bo im sie wydaje ze pracodawca i za mało płaci ,tylko ja sie pytam jak jesteś taki dobry to otwórz swój biznes lub lepiej płatną prace.Swoja drogą kierownik do zwolnienia za brak szkolenia lub nadzoru personelu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 ale czy ktos to jeszcze pamięta? Ja Długo wyczekiwane środy z wypiekami na twarzy ....a jak przyjechało 30 motocykli to znaczy że zjechali się wszyscy z Łódzkiego co je mają A i żeby było w temacie, jak długo tam przyjeżdżam (jakieś ..naście lat) i coś zamawiam/kupuję jeszcze nie miałem krzywych akcji i nie widziałem żeby kogoś traktowali jak intruza, a że ktoś tak się czuje no to może ma złe samopoczucie i powinien zmienić nastawienie. 0 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablos Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 (edytowane) Ja Długo wyczekiwane środy z wypiekami na twarzy ....a jak przyjechało 30 motocykli to znaczy że zjechali się wszyscy z Łódzkiego co je mają A i żeby było w temacie, jak długo tam przyjeżdżam (jakieś ..naście lat) i coś zamawiam/kupuję jeszcze nie miałem krzywych akcji i nie widziałem żeby kogoś traktowali jak intruza, a że ktoś tak się czuje no to może ma złe samopoczucie i powinien zmienić nastawienie. A ja na szybko nie jestem w stanie wymienić innego miejsca, gdzie się sprzydaje motocykle, akcesoria itd, gdzie mają takie olewcze podejście do klienta. Dodam, że nie czuje się nigdzie indziej "intruzem" nie mam problemów komunikacyjnych i takich tam, hahaha. Swoje doświadczenia z Profi mam od zakupu filtra za 5 dyszek po zakup moto za kilkadziesiąt tysi... Niestety kolejność poznawcza była odwrotna, najpierw zakup moto u nich... Na szczęście mimo, że są monopolistami w łódzkiem, do Wawy czy Poznania na serwis nie jest daleko, a pogwarancyjnie, zakup filtra u nich przeboleje. Powiem tak, kupowanie moto to fajny i radosny moment w życiu motocyklisty, a oni naprawdę fachowo w moim przypadku to spierdolili. Edytowane 10 Października 2015 przez Pablos (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabzior Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 (edytowane) Profi w zeszłym roku doprowadziło mnie do jazdy do Wawy po 125 Edytowane 31 Stycznia 2017 przez kabzior (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Żałuję, że nie doczytałem tego tematu. 3 czerwca pojechałem do Profi po kurtkę z meshem. Dostałem dobrą ceną na Dainese Air Frame - z 835zł na 710zł. Myślę sobie, spoko. Ale, że nie było koloru jaki chciałem to zamówiony został z Włoch. Dzisiaj mija 11 dzień kiedy to kurtka leci do mnie z Włoch. Dopiero wczoraj, tj 13.06 dowiedziałem się, że nawet z tych Włoch nie wyjechała bo na magazynie mieli wymianę systemu informatycznego i dodatkowo jakieś swoje święto więc nie pracowali, więc olali, więc się nie spieszą i nie wysłali :-) Tylko jak trzeba było wpłacić zaliczkę to od ręki wypłaciłem im 300zł żeby tą kurtkę zabukować. Od 11 dni żałuję, że tam wszedłem. W BlackJack przy zakupie Adrenaliny za 200zł jesteś obsługiwany jak sam Krzysztof Jarzyna ze Szczecina - Szef wszystkich szefów. Aż korci zapytać z jaką kwotę zakupy trzeba u nich zrobić żeby czuć się tam dobrze a nie jak wyrzutek, który zawraca im głowę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 A jak w BlackJack byś zabukował tą kurtkę z Italii i włosi by olali to wtedy BJ by był zły ?? 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 No pewnie, że tak. Chodzi o fakt, że problem z dostawą to problem logistyczny o którym powinno się klienta informować. Każdy sklep, który tak podchodzi do klienta zasługuje na zjebki. Wystarczyło się zorientować kilka dni wcześniej a nie wtedy kiedy dzwonię codziennie zapytać co jest grane. BJ to przykład. Motorwings, Motopublica, Inventec - U nich byłem bardzo dobrze i miło obsłużony. W Profi czułem się jak przedmówcy - biedaczek, który jak nie kupuje moto to niech sobie poczeka :-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Dlatego jak tam byłem i usłyszałem ile miałby czekać to pojechłem olawszy temat. Mam Adrenaline z BJ i jakieś 800zł w kieszeni. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpiu Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Widzisz. Tydzień mnie jeszcze urządzał. Dlatego się zgodziłem. Teraz najzwyczajniej w świecie żałuję :-) W związku z tym, że zaliczka chyba nie jest wiążąca - do tego mam kwit - nie powinno chyba być problemu z odebraniem jej. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 No mi powiedzieli, że od tygodnia do 10dni chyba. Myślę,że spokojnie powinni Ci oddać zaliczkę. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 14 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2016 Ja tam zamawiałem kilka drobiazgów do swojego Viadra.Przez chwilę nawet się zastanawiałem czy nie mam czapki niewidki na głowie,tak mnie wszyscy szukali. Jedyny plus z tej wizyty był taki,że się trochę pośliniłem przy nowej Afrze. 2 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro1975 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Jedyny plus z tej wizyty był taki,że się trochę pośliniłem przy nowej Afrze. Jaki to plus skoro sucho w gębie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 To ja napiszę tak, czekam na cztery śruby już 3 tygodnie. Jest jakiś błąd w systemie sprawa trafiła do wyjaśnienia. Otrzymałem już dwa tel w tej sprawie. Są to części za jakieś 30zł więc powinienem się chyba czuć wyjątkowo że tak o mnie dbają. Afrą się trzeba przejechać i to jeszcze w automacie. Tylko nie można robić przegazówki:) Z każdym sklepem, serwisem, salonem trzeba dobrze żyć. W tym roku miałem ekspresowo zrobiony serwis przed majówka, mimo że mieli taką a nie inna sytuacja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pit71 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Są to części za jakieś 30zł więc powinienem się chyba czuć wyjątkowo że tak o mnie dbają. Zgoda,drobiazgi w oryginale kupisz nieraz taniej niż na alledrogo,ale chodzi o podejście do klienta. Z każdym sklepem, serwisem, salonem trzeba dobrze żyć. Znając nr.części zamówisz ją u każdego przedstawiciela danej marki,dopłacisz tylko za przesyłkę. Ja nikomu nie odradzam wizyty,wolny kraj,ale ludzie czytają opinie. 0 Cytuj "Lepszy głópiec wendrujący po świecie od mendrca, który siedzi w domu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Przecież napisałem że dostałem dwa telefony dlaczego to tyle trwa. Przecież nie są winni ze system ma bledy. To co kwiaty i czekoladki mają mi jeszcze wysłać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi