Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Co Wybrac Na Pierwszy Motocykl- 600 Cc?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej hej wszystkim, motocykl już zakupiony :smile:

Mam nadzieję, że wbrew temu co pisze Thebestof78 pierwsza miłość nie okaże się porażką :biggrin:

pozdrawiam i do zobaczenia:)

• 1 rok później...
Opublikowano

Stary post widze, ale ja wlsnie w takiej samej sytuacji.. i kupilam Street Triple 675 Triumpha. Rewelcja!!! Polecam dla niskich (nie tylko kobiet) 😉

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Korzystając z tematu, odebrałem właśnie lejce i czas na podjęcie konkretnej decyzji co do pierwszego moto. Na początku rozważałem CB500, jednak obawiam się, że zaraz mi się znudzi i będę musiał się bujać z sprzedawaniem i kupowaniem czego chce uniknąć. Z tego powodu zainteresowałem się trochę mocniejszymi maszynami w pułapie 7-8 k pln, i z tego co widzę, interesująco się prezentują w tej cenie Bandity i Fazerki 600, jednak zastanawiam się czy Bandit z uwagi na swoją masę nie będzie sprawiał więcej kłopotów niż przyjemności, głównie jeżdżę po mieście, weekendowo wypad za miasto pewnie. A co do Fazerka zastanawiam się, czy 100km na początek to jednak nie za dużo. Przez chwilę myślałem, też o sv650 ale przypominając sobie jazdy na Gladiusie, narowistość v2 jednak mnie lekko od tego pomysłu odwiodła. Doświadczenie to tyle co na kursie Gladiusem i 3 k w tym sezonie na mojej 125cm. Co sądzicie ? Frustrujące jest to, że niema w Łodzi nigdzie wypożyczalni żeby można było sobie wziąć na godzinkę i zobaczyć jak się człowiek czuję na danej maszynie. W liberty motors, same nówki sztuki.  

Opublikowano

A ER6? Całkiem to to ładne, dość żwawe, a i w tych pieniądzach kupisz młodszego niż sv czy fazer.

Samemu miałem fazera i chodzi mi po głowie myśl czy by takiego er6  nie kupić sobie teraz bo całkiem dobrze mi się tym jeździło, a paliło to bardzo mało.

Kupię "użytkowe sm"

Opublikowano

Ciekawe moto, jednak w tych pieniądzach raczej niedostępny. Z tego co przeglądałem olx, to w tej kasie głownie moto z ~2000r. Myślę, że za ER6 trzeba położyć to 10k.

Opublikowano

Faktycznie można znaleźć sztukę w tych pieniądzach, jak znajdę takowego na rynku lokalnym to obejrzę. Póki co muszę pogonić aktualnego Junkersa, żeby zrobić miejsce w garażu na nowy nabytek.