Skocz do zawartości

Olej Do Filtra Powietrza

KrzysztoFu

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,
Jak w temacie. Chciałbym dopytać czy ktoś mógłby polecić jakiegoś sprawdzonego producenta? I czy ktoś w ogóle pomyślał o tym żeby nie wkładać filtra do airboxa bez uprzedniego nawilżenia....
Tak jak w przyrodzie, tak i niektórych aspektach mechaniki nie należy niczego wkładać na sucho bo nie B)
Dodam, że w swoim leciwym parowozie mam zwykły gąbkowy filtr.

Pozdro!

Używam preparatów K&N do filtra tego producenta, ale chyba każdy się nada specjalistyczny preparat do tego typu zadania.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Chętnie odstąpię Ci nową puchę tego oleju Motul za zgrzeweczkę browara.

Chętnie przytulę taką puchę jeżeli kolega KrzysztoFu nie będzie reflektował, trochę więcej niż zwykle idzie u mnie tego ponieważ serwisuję przeważającej ilości motki z gąbką. 

KrzysztoFu z mojej strony mogę polecić wszelkie preparaty przeznaczone do gąbek w motkach cross/enduro. Bardzo dobrze wyłapują kurz, nie zapychają filtra i są bardzo wydajne. Ostatnio kupiłem w moto-moto jakiejś mniej znanej firmy i też jest bardzo dobry. Mogę później, jak konieczne podać nazwę bo nie pamiętam teraz.

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel

Chętnie odstąpię Ci nową puchę tego oleju Motul za zgrzeweczkę browara.

Grzesiu i Michale dogadajcie się w takim razie miedzy sobą co do wymiany fantów.

Dzięki uprzejmości ważnej osoby w hierarchii forumowej na chwilę obecną nie będę potrzebował tego specyfiku, ale będę się za tym rozglądał.

Michale ale mam rozumieć że środki do filtrów powietrza są inne do cross/enduro niż do maszyn szosowych? Tłumaczę to sobie oczywiście warunkami, w których te motocykle pracują. Tak z ciekawości pytam.

W mojej ocenie bardziej kleisty i bardziej "włóknisty" po wyschnięciu rozpuszczalników. Tak jak ze smarem do łańcucha, jest do sprzętów szosowych i inny do cross/enduro  ;)

Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane...  :P   SUPERMOTO LDZ
       Inspekcja Rowów Przydrożnych   :riding:                                                                          https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel