Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Łożyska I Felgi W Bandit 600 S Ii Gen.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko.

Czy ktoś z Was zajmuje się sprzedażą łożysk? Do wymiany mam na bank łożyska kół, prawdopodobnie zabieraka oraz główki ramy.

Po montażu kufra centralnego zaczął łapać takie shimmie, że aż strach puścić kierę. I nie chodzi tu o opór powietrza bo po zdjęciu kufra i obciążeniu płyty podobnym ciężarem dzieje się to samo.

Rozkminiam też wyważenie kół ale nie mam pojęcia gdzie w Łodzi można to zlecić.

Pomożecie?

Sprzęt:

GSF600S II gen (00-04).

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Opublikowano

Łożyska na 80% sprzedaja na ul. Dubois. Jezdze tamtedy codziennie i z tego co zwrocilem uwage to handluja tam łożyskami ;-)

Z reszta Tomek na Dubois z rtk masz blisko :-)

Opublikowano

łożyska w tech-łoż do kół powinieneś kupić

ale do główki ramy raczej trzeba zamówić komplet pod motocykl, będą razem z uszczelniaczami(simmerningami) które do główki ramy są dość specyficzne, i często przy demontażu starych ulegają uszkodzeniu

wyważenie nie będzie miało wpływu na "shimmie"

Opublikowano

będą razem z uszczelniaczami(simmerningami)
  w bandicie jest wgl takie coś?? łożyska główki ramy też bez roblemu dostanie kosz nie pamietam dokładnie ale coś koło 30zł to było i jakoś to działa.
Opublikowano

Wymieniałem łożyska przedniego koła, kupisz je na Przybyszewskiego a Kilińskiego ( taki duży sklep z łożyskami). Felgi wyważałem w intermotors na dąbrowskiego ( koszt coś koło 50zł za komplet) ale masz pewność że nie porysują ich. Zdejmujesz koło i spisujesz numer łożyska, który jest na nim wybity i z tym numerem do sklepu. 

Opublikowano

O tym sklepie mowilem, zerknij

www.lozyska.lodz.pl

Opublikowano

Kurde Tomasz mówiłem Ci, że ogarnę Ci te łożyska a Ty od razu panikujesz, a pozatym na moje to problem leży gdzie indziej więc na spokojnie.

Lusterko się trzyma?

Opublikowano (edytowane)
w bandicie jest wgl takie coś?? łożyska główki ramy też bez roblemu dostanie kosz nie pamietam dokładnie ale coś koło 30zł to było i jakoś to działa.

Wow około 30zł?,Chyba z Plasteliny :laugh2: A w Handel częsciami nowymi się nie bawię ponieważ znam Tu kliku mechaników  Od moto i ich  szanuję,Z czegoś trzeba żyć,Ale za 30 a nawet 50 zł nie dostaniesz łożysk główki do swojego moto,i J.W. Kupić dedykowane,A co do koła to rozmiar i do sklepu :smile: 

Edytowane przez SOBOL (wyświetl historię edycji)
http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
Opublikowano

,Ale za 30 a nawet 50 zł nie dostaniesz łożysk główki do swojego moto

Sobol każdy robi jak uważa, ja wyjąłem wziąłem na wzór do sklepu stare, dali mi identyczne i działa a każdy kupuje i wymienia gdzie i jak mu się tylko podoba.Ja napisałem jak to zrobiłem ja ;)

Opublikowano

Kurde Tomasz mówiłem Ci, że ogarnę Ci te łożyska a Ty od razu panikujesz, a pozatym na moje to problem leży gdzie indziej więc na spokojnie.

Lusterko się trzyma?

Sponio, tylko musimy to szybko ogarnąć bo 27.04 mamy szkolenie w Bydgoszczy i muszę tam dotrzeć :smile:

A lusterko się trzyma, choć chyba je trochę wzmocnię, tak just in case ;)

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Opublikowano

Sobol każdy robi jak uważa, ja wyjąłem wziąłem na wzór do sklepu stare, dali mi identyczne i działa a każdy kupuje i wymienia gdzie i jak mu się tylko podoba.Ja napisałem jak to zrobiłem ja ;)

Spoko to powiedz ile zapłaciłeś

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE