Olo Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 (edytowane) Przedstawiam moje nowe cacko. Jest to już moje czwarte moto. Zaczęło się od chęci posiadania i marzeniu o kawasaki xz6r ninja, ale za 4,5 tysiąca nie było wyboru, wiec padło na tańszą kawe - ER-5 Podczas pierwszego spotkania z kawą, okazała się troszkę w kiepskim stanie wizualnym, ale do zrobienia. Szlif na każdą stronę, a wiec zbiornik powgniatany, liczniki przerysowane i lekko połamane, kierownica krzywa, sporo otarć, lusterka pordzewiałe. Natomiast silnik pięknie pracuje, odpala zawsze za pierwszym. Cena nie była wygórowana, dla forumowicza zniżka i się skusiłem. Za kilka dni wyszło- kapanie ze zbiorniczka płynu chłodzącego, podczas wymiany żarówki okazało się, że połamane są zaczepy żarówki, wszystkie przewody w lampie obcięte i powiązane izolacją oraz mocowanie lampy krzywe. Coś twardo się jeździło, amortyzatory skrzywione i nie chciały odbić. Silnik niby zblokowany na 35km, V-max wyszedł 150km/h z groszami (na niemieckiej autostradzie ) także mocy mi starcza i na razie nie biorę się za odblokowywanie Spalanie wyszło mi przy jeździe mieszanej 4,5l/100km. Silnik bardzo elastyczny, nie trzeba kręcić na wysokie obr. Zawieszenie przód OK, tył krzywe amortyzatory wiec twardo jak na ZZR komar "sztywniak". Hamulec przód Tokico, szału nie robi, ale przy normalnych prędkościach daje radę. Tylny hamulec Bembno coś tam hamuje jak się mocno wciśnie Zdjęcia: Podczas pierwszego spotkania Przejażdżka z motokumplem Licznik już pomalowałem, na zadrapanie poszła wlepa FŁM, lusterka odrdzewione Z jawką W najbliższym czasie, jak opanuje elektrykę to wpadną kierunki ledowe, bo teraz jak widać różne są Edytowane 29 Marca 2014 przez Olo (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 No gratulacje widać, że się rozwijasz motocyklowo:) kawa 636 2003 roku bardzo mi sie podobaja. Dopieść swoja i będzie Ci dobrze służyć, myślę ze szybciej pomyslisz o odbloku niz Ci sie wydaje, od kogo to kupiłes? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Dzięki za miłe słowa kawa 636 2003 roku bardzo mi sie podobaja636 przed liftowa też najbardziej z ninj mi się podoba może po ER będzie, ale musiałbym się na starsze moto wymienić od kogo to kupiłes?Od forumowicza @nadol 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 niech się sprawuje ps. Kawa to Kawa 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIT Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Gratulacje zakupu i serca do motorku. Dobrze jest samemu wszystko ogarnąć i wiedzieć co pod kołami piszczy. Zadbasz o Kawę ona zadba o ciebie i tak rodzi się więź z rumakiem . Szerokości 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GroNeX Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Ładna W czw pokaż się pod halą expo , żeby wspólnie popodziwiać to cacuszko 0 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Gronex/640418769324094?fref=ts <-- polub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Popieścisz i będzie elegancko Tylko jeśli kolega @nadol nie uprzedził Cię o tych wszystkich mankamentach, to nieładnie z jego strony W czw pokaż się pod halą expo, żeby wspólnie podziwiać to cacuszko Już raz był, coś Cię ominęło 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lans Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Mlody do roboty i bedzie jak nowka nie smigana !!! Wkoncu prawdziwy MOTOCYKL A prawko zrobiles ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 Fajny! Szerokości! 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 31 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2014 W czw pokaż się pod halą expo , żeby wspólnie popodziwiać to cacuszko Spoko, wpadnę specjalnie dla Ciebie ale do stanu żeby podziwiać, jeszcze kawy nie podprowadziłem Suchy, byłem poinformowany że kawa po szlifie jest i jak to się stało Lans, prawko to już od 2012 mam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablocom Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Fajny golas.Bezawaryjności 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Fajna maszyna 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebol Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 fajna ,miałem możliwość oblukać pod samolotem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Super maszyna Duzo frajdy a jeszcze dzwiek na innym kominie, poezja Ja jezdzilem na takiej z dominatorem i bylo to glosniejsze od svki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Opublikowano 3 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2014 Bardzo ciekawa Er-ka, kiedyś lecieliśmy chwilę razem na al. Włókniarzy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi