Skocz do zawartości

Ercia Czyli Moja Ninja W Streecie :d

Olo

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam moje nowe cacko. Jest to już moje czwarte moto. Zaczęło się od chęci posiadania i marzeniu o kawasaki xz6r ninja, ale za 4,5 tysiąca nie było wyboru, wiec padło na tańszą kawe - ER-5 :smile: Podczas pierwszego spotkania z kawą, okazała się troszkę w kiepskim stanie wizualnym, ale do zrobienia. Szlif na każdą stronę, a wiec zbiornik powgniatany, liczniki przerysowane i lekko połamane, kierownica krzywa, sporo otarć, lusterka pordzewiałe. Natomiast silnik pięknie pracuje, odpala zawsze za pierwszym. Cena nie była wygórowana, dla forumowicza zniżka i się skusiłem. Za kilka  dni wyszło- kapanie ze zbiorniczka płynu chłodzącego, podczas wymiany żarówki okazało się, że połamane są zaczepy żarówki, wszystkie przewody w lampie obcięte i powiązane izolacją oraz mocowanie lampy krzywe. Coś twardo się jeździło, amortyzatory skrzywione i nie chciały odbić.

Silnik niby zblokowany na 35km, V-max wyszedł 150km/h z groszami (na niemieckiej autostradzie :P ) także mocy mi starcza i na razie nie biorę się za odblokowywanie :smile: Spalanie wyszło mi przy jeździe mieszanej 4,5l/100km. Silnik bardzo elastyczny, nie trzeba kręcić na wysokie obr. Zawieszenie przód OK, tył krzywe amortyzatory wiec twardo jak na ZZR komar "sztywniak". Hamulec przód Tokico, szału nie robi, ale przy normalnych prędkościach daje radę. Tylny hamulec Bembno :biggrin: coś tam hamuje jak się mocno wciśnie :smile:

Zdjęcia:

Podczas pierwszego spotkania

thumb_flm_1396117417__dsc_1308.jpg

Przejażdżka z motokumplem

thumb_flm_1396117499__dsc_1384.jpg

Licznik już pomalowałem, na zadrapanie poszła wlepa FŁM, lusterka odrdzewione

thumb_flm_1396117533__dsc_1394.jpg

thumb_flm_1396117609__dsc_1392.jpg

thumb_flm_1396117646__dsc_1393.jpg

Z jawką :smile:

thumb_flm_1396117718__dsc_1397.jpg

W najbliższym czasie, jak opanuje elektrykę to wpadną kierunki ledowe, bo teraz jak widać różne są

Edytowane przez Olo (wyświetl historię edycji)

No gratulacje widać, że się rozwijasz motocyklowo:) kawa 636 2003 roku bardzo mi sie podobaja. Dopieść swoja i będzie Ci dobrze służyć, myślę ze szybciej pomyslisz o odbloku niz Ci sie wydaje, od kogo to kupiłes?

Dzięki za miłe słowa :smile:

kawa 636 2003 roku bardzo mi sie podobaja

636 przed liftowa też najbardziej z ninj mi się podoba :rolleyes: może po ER będzie, ale musiałbym się na starsze moto wymienić :P

od kogo to kupiłes?

Od forumowicza @nadol ;)

Gratulacje zakupu i serca do motorku. Dobrze jest samemu wszystko ogarnąć i wiedzieć co pod kołami piszczy. 

Zadbasz o Kawę ona zadba o ciebie i tak rodzi się więź z rumakiem :P . Szerokości 

Popieścisz i będzie elegancko :smile: Tylko jeśli kolega @nadol nie uprzedził Cię o tych wszystkich mankamentach, to nieładnie z jego strony  :whip:

W czw pokaż się pod halą expo, żeby wspólnie podziwiać to cacuszko

Już raz był, coś Cię ominęło :biggrin:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

W czw pokaż się pod halą expo , żeby wspólnie popodziwiać to cacuszko :biggrin:

Spoko, wpadnę specjalnie dla Ciebie :P ale do stanu żeby podziwiać, jeszcze kawy nie podprowadziłem :biggrin:

Suchy, byłem poinformowany że kawa po szlifie jest i jak to się stało ;)

Lans, prawko to już od 2012 mam :biggrin:

• 1 miesiąc temu...