Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Od jakiegoś czasu mój starszy brat ma problemy ze światłami przy skuterze.

Po prostu po odpalenu i próbie włączenia ich nie świecą.

Jest też nastepny problem nie da się go gasić za pomocą kluczyka , trzeba przytykać tłumnik .

Po dłuższej przejażdżce można poparzyć sobie ręce .

Chcę się poprostu dowiedzieć od czego tak może być , jak to naprawić i ewentualnie jakie części kupić.

Dodam że skuter to chińczyk Benzer ohio 50 .

Z góry dzięki za odpowiedzi :smile:

Edytowane przez bartek2000335 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Ahh odpowiedz na to pytaniem będzie wróżeniem z fusów. Jeśli kumasz mniej więcej co nie co to miernik w łapę i sprawdzasz po kolei. Jeśli nie to do ogarniętego elektryka. Ps może zobacz bezpieczniki jeśli wgl takowe są.

Opublikowano

Ps może zobacz bezpieczniki jeśli wgl takowe są.

W chinolach jest 1 rurkowy przy akumulatorze. Jak pójdzie to tylko z kopa można odpalić

Opublikowano

Bezpiecznik od świateł jest dobry.
Z kopa odpala ale gasić go trzeba przytykając tłumik i to jest problem.

Opublikowano

Co do tych świateł też tak miałem w moim przypadku wystarczyło wymienić główna żarówkę która prawdopodobnie była spalona.

Kupiłem specjalną motocyklową za 12zł i już sezon na niej przelatałem i jest dużo mocniejsza od tych co są montowane seryjnie .  

Opublikowano

Polecam wybebeszyć stacyjkę bo pewnie tam się coś "skleiło".

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Opublikowano (edytowane)

Dzięki posprawdzam wszystko.

A jeśli to nie zadziała to oddam do serwisu na przegląd ;)

Edytowane przez bartek2000335 (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Powiedz czy,Gdy przekręcisz kluczyk to kontrolki się zapalą? a gdy go cofniesz to zgasną?(bez odpalania moto)Jeśli tak to stacyjkę zostaw a jeśli nie to rozbij młotkiem  i kup drugą hehe ew.Rozbierz i zobacz co nie halo :smile:

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
Opublikowano

To muszę chyba młotek szykować xD