Skocz do zawartości

Czy Warto Otwierać Sklep Motocyklowy W Łowiczu ?

Velastir

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi po głowie pewny plan. Zastanawiam sie czy warto było by otworzyć sklep dla motocyklistów w  Łowiczu.

Wcześniej myslałem o odzieży ochronnej, kaskach itp, a morze części do motocykli, albo to i to.

Łowicz to nie duże miasto ale jeszcze nie widziałem tam takiego sklepu, a motocyklistów coraz więcej...

Jak myślicie, czy to wypali czy nie? Czy w ogóle warto ?

ani w Łowiczu ani w Skierniewicach nie ma sklepu motocyklowego z prawdziwego zdarzenia

w połączeniu z serwisem mógłby to być dobry pomysł, chociaż trzeba pamiętać, że to biznes sezonowy i warto by było się a jakiś sposób na okres zimy zabezpieczyć

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

chociaż trzeba pamiętać, że to biznes sezonowy i warto by było się a jakiś sposób na okres zimy zabezpieczyć

Znam sklepy motocyklowe, które widziałem w zimę zajmują się sprzedażą narty/snowboard/buty no i oczywiście cały rok działa serwis. Z samej sprzedaży sprzętu może być słabo ze względu na sezon. Można od biedy zainwestować na zimę w pług do malucha i zrobić biznes na odśnieżaniu np stacji benzynowych :smile:

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Jak chcesz otwierać sklep tego typu w małej miejscowości to musisz się mieć duże zaplecze na sprzedaż wysyłkową np. allegro .
Co za tym idzie konkurencyjne ceny i bogaty asortyment którego nie ma nikt inny np. wprowadzić na rynek jakieś nowe firmy .

+ ew. wulkanizacja opon i serwis motocyklowy . Może jakoś Ci wtedy pójdzie .

Aidekk serio maluch i stacje benzynowe? jeżeli  ktoś bierze w ajencję stacje i zatrudnia ludzi, którym płaci to normalne jest, że teren musi być odśnieżony przez nich ręcznie, bez podwykonawców ....

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...

myślę, że warto... najlepiej na starówce lub trójkątnym , możesz połączyć biznes z zapleczem gastronomicznym i pomysł git :smile: pozdrawiam ELC ;)

"Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz jaką można robić w ubraniu"

Serwis motocyklowy w Łowiczu jakiś jest (znalazłem coś w internecie)

natomiast nie ma takiego sklepu w którym mógłby ktoś kupić np rękawice, spodnie, kurtkę, kombinezon itp.

Nie wiem jak szybko się zużywają np rękawice czy inne elementy stroju bo nie jeżdżę motocyklem po drogach ( jeszcze ;p )

co za tym idzie, jak często sie je wymienia, i jaki byłby popyt w ciągu sezonu na tego typu rzeczy...

Edytowane przez Velastir (wyświetl historię edycji)

Pomysł ogólnie fajny, tylko jest taki mały problem w postaci konkurencji - Mr.Motors w Głownie.

Warunkiem powodzenia takiego sklepu są konkurencyjne ceny i na pewno większy wybór ciuchów - w sensie większy przekrój cenowy.

Dobrym pomysłem byłoby jeszcze otwarcie serwisu i tak jak Marti podrzuciła połączenie tego z zapleczem gastronomicznym, taki zestaw to już by była bajka w Łowiczu :biggrin:

Non quo sed quo modo :riding:

Aidekk serio maluch i stacje benzynowe? jeżeli  ktoś bierze w ajencję stacje i zatrudnia ludzi, którym płaci to normalne jest, że teren musi być odśnieżony przez nich ręcznie, bez podwykonawców ....

No to bardzo dziwne, że film odśnieżających w Polsce co raz więcej i np stacje benzynowe, które podałem za przykład w poprzednią zimę szukały tanich firm do odśnieżania. Zależnie jaką powierzchnię zajmuje stacja, pracownik może to robić pół dnia a nieodśnieżona stacja to narażenie na szkody i straty finansowe. Nie każdy jest sknera, niektórzy dbają o biznes i dopłacą :smile:

Poza tym był to tylko przykład, który zasugerowałem, ponieważ czytałem o gościu, który się na tym dorobił. Jak znajdę podeślę artykuł.

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Pomysł mi się podoba, ale myślę, że nie byłoby lekko się utrzymać.

Tak jak pisał Fazerro, dobrze gdybyś połączył to ze sprzedażą wysyłkową i miał coś, czego nie mają inni, w korzystnej cenie.

W każdym razie - jeśli się zdecydujesz, to trzymam kciuki za powodzenie :smile:

"Powiedz mi, że nigdy nie przystanąłeś przy swoim sprzęcie w garażu i nie ogarnęła cię nieopisana radość z powodu faktu, że ten motocykl się tam znajduje…"

tego jeszcze w Łowiczu nie było:) znajdą się chętni na zakupy: jeśli nie motocykliści to zapewne właściciele skuterów, których w Łowiczu i okolicach jest cała masa...w sezonie kaski i rękawice będą szły jak ciepłe bułeczki.