Velastir Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 Chodzi mi po głowie pewny plan. Zastanawiam sie czy warto było by otworzyć sklep dla motocyklistów w Łowiczu. Wcześniej myslałem o odzieży ochronnej, kaskach itp, a morze części do motocykli, albo to i to. Łowicz to nie duże miasto ale jeszcze nie widziałem tam takiego sklepu, a motocyklistów coraz więcej... Jak myślicie, czy to wypali czy nie? Czy w ogóle warto ? 0 Cytuj
Thebestof78 Opublikowano 28 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2014 ani w Łowiczu ani w Skierniewicach nie ma sklepu motocyklowego z prawdziwego zdarzenia w połączeniu z serwisem mógłby to być dobry pomysł, chociaż trzeba pamiętać, że to biznes sezonowy i warto by było się a jakiś sposób na okres zimy zabezpieczyć 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...
Aidekk Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 chociaż trzeba pamiętać, że to biznes sezonowy i warto by było się a jakiś sposób na okres zimy zabezpieczyćZnam sklepy motocyklowe, które widziałem w zimę zajmują się sprzedażą narty/snowboard/buty no i oczywiście cały rok działa serwis. Z samej sprzedaży sprzętu może być słabo ze względu na sezon. Można od biedy zainwestować na zimę w pług do malucha i zrobić biznes na odśnieżaniu np stacji benzynowych 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Fazerro Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Jak chcesz otwierać sklep tego typu w małej miejscowości to musisz się mieć duże zaplecze na sprzedaż wysyłkową np. allegro .Co za tym idzie konkurencyjne ceny i bogaty asortyment którego nie ma nikt inny np. wprowadzić na rynek jakieś nowe firmy . + ew. wulkanizacja opon i serwis motocyklowy . Może jakoś Ci wtedy pójdzie . Aidekk serio maluch i stacje benzynowe? jeżeli ktoś bierze w ajencję stacje i zatrudnia ludzi, którym płaci to normalne jest, że teren musi być odśnieżony przez nich ręcznie, bez podwykonawców .... 0 Cytuj Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...
Marti Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 myślę, że warto... najlepiej na starówce lub trójkątnym , możesz połączyć biznes z zapleczem gastronomicznym i pomysł git pozdrawiam ELC 0 Cytuj "Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz jaką można robić w ubraniu"
Velastir Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 (edytowane) Serwis motocyklowy w Łowiczu jakiś jest (znalazłem coś w internecie) natomiast nie ma takiego sklepu w którym mógłby ktoś kupić np rękawice, spodnie, kurtkę, kombinezon itp. Nie wiem jak szybko się zużywają np rękawice czy inne elementy stroju bo nie jeżdżę motocyklem po drogach ( jeszcze ;p ) co za tym idzie, jak często sie je wymienia, i jaki byłby popyt w ciągu sezonu na tego typu rzeczy... Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez Velastir (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Agi Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Pomysł ogólnie fajny, tylko jest taki mały problem w postaci konkurencji - Mr.Motors w Głownie. Warunkiem powodzenia takiego sklepu są konkurencyjne ceny i na pewno większy wybór ciuchów - w sensie większy przekrój cenowy. Dobrym pomysłem byłoby jeszcze otwarcie serwisu i tak jak Marti podrzuciła połączenie tego z zapleczem gastronomicznym, taki zestaw to już by była bajka w Łowiczu 0 Cytuj Non quo sed quo modo
Aidekk Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Aidekk serio maluch i stacje benzynowe? jeżeli ktoś bierze w ajencję stacje i zatrudnia ludzi, którym płaci to normalne jest, że teren musi być odśnieżony przez nich ręcznie, bez podwykonawców ....No to bardzo dziwne, że film odśnieżających w Polsce co raz więcej i np stacje benzynowe, które podałem za przykład w poprzednią zimę szukały tanich firm do odśnieżania. Zależnie jaką powierzchnię zajmuje stacja, pracownik może to robić pół dnia a nieodśnieżona stacja to narażenie na szkody i straty finansowe. Nie każdy jest sknera, niektórzy dbają o biznes i dopłacą Poza tym był to tylko przykład, który zasugerowałem, ponieważ czytałem o gościu, który się na tym dorobił. Jak znajdę podeślę artykuł. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
Zebra Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Pomysł mi się podoba, ale myślę, że nie byłoby lekko się utrzymać. Tak jak pisał Fazerro, dobrze gdybyś połączył to ze sprzedażą wysyłkową i miał coś, czego nie mają inni, w korzystnej cenie. W każdym razie - jeśli się zdecydujesz, to trzymam kciuki za powodzenie 0 Cytuj "Powiedz mi, że nigdy nie przystanąłeś przy swoim sprzęcie w garażu i nie ogarnęła cię nieopisana radość z powodu faktu, że ten motocykl się tam znajduje…"
Tuńczyk Opublikowano 2 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2014 tego jeszcze w Łowiczu nie było:) znajdą się chętni na zakupy: jeśli nie motocykliści to zapewne właściciele skuterów, których w Łowiczu i okolicach jest cała masa...w sezonie kaski i rękawice będą szły jak ciepłe bułeczki. 0 Cytuj
B3DNAR Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Mr. Motors nie ma znowu takiego wielkiego asortymentu, praktycznie tylko Modeka ale za to maja serwis. 0 Cytuj Bednar Moto: https://www.youtube.com/channel/UCQm5eRSQ6IGDfC-RD3k62Ow
Rekomendowane odpowiedzi