Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Czy Czyszczenie Zacisków Jest Niezbędne Przy Wymianie Klocków?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, skończyły mi się klocki w moim FZS 600.
1. Czy trudno jest samemu wymienić klocki w tym motocyklu? - potrzeba jakiś specjalnych- tylko motocyklowych kluczy?
2. Czy czyszczenie zacisków jest niezbędne, lub czy ewentualnie można to zrobić samemu?

„Żeby być motocyklistą nie wystarczy benzyna w żyłach, potrzebny także olej w głowie”

Zapraszam na mojego bloga: www.mankut.blog.pl

Opublikowano

Jeśli masz podstawowy zestaw narzędzi poradzisz sobie. Żadne specjalne narzędzia nie są potrzebne.

Problem się zacznie przy odpowietrzaniu układu, wtedy to człowieka strzela dopiero jak się utworzą pęcherzyki... ;)

Czyszczenie zacisków czy niezbędne? Nie jestem mechanikiem, ale trzeba by to ocenić, jeśli tłoczki pracują prawidłowo i nic się nie zacina warto przedmuchać, wychuchać i można zakładać jak sprawny zacisk.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

Aha, czyli to te zaciski mogą być przyczyną tego, że przód mi jakoś tak nierównomiernie hamował.
No nic w takim razie chyba faktycznie udam się do jakiegoś serwisu.
Znacie jakiś dobry i tani w okolicach Bałut/Radogoszcza?

„Żeby być motocyklistą nie wystarczy benzyna w żyłach, potrzebny także olej w głowie”

Zapraszam na mojego bloga: www.mankut.blog.pl

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...