X76 Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Czym czyścicie, chromy i aluminium w motocyklu? Może ktoś polecić coś dobrego? 0 Cytuj
salat Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Aluminium pastą polerską do aluminium:) i filcem ewentualnie szmatką polerską na wiertarce. Co do chromów to zależy od poziomu i typu zabrudzenia, ja miałem chromowane kolektory wydechowe zaniedbane makabrycznie tzn. czarne od nagromadzonego brudu (poprzedni właściciel miał to w d...). W takiej sytuacji najpierw miękka druciana szczotka na wolnoobrotowej wiertarce i szczotkowanie do usunięcia osadu. Następnie lekka polerka pastą do alu (tą akurat miałem), jako że został żółto niebieski nalot od przegrzania to zastosowałem specyfik autosola o nazwie anti-blau, a na koniec znowu pasta polerska na filcu i głaskanie do skutku. 0 Cytuj
PIT Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Gdzie można kupić taką pastę polerską do aluminium ? Są jakieś specjalistyczne sklepy ? 0 Cytuj
pafcio Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Przybyszewskiego koło polmo masz ssklep kupisz wszystko i do prawie wszystkiego Ja osobiście nie polecam pucować elementów galwanizowanych w hondzie poprzedni właściciele starli cały chrom z zegarów 0 Cytuj
Aidekk Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Ja w zeszłym sezonie używałem takiego cwanego sposobu do stali - schodzi wszystko, nie tylko rdza ale i inne zabrudzenia. Błyszczy jak psu jajca 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...
salat Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 sposób Adekka jest dobry, a od "fachowej" pasty różni sie tylko tym że w proszku do czyszczenia nie masz określonej gradacji ziarna oraz woda nie daje kleistości. Pastę którą kupisz w sklepie wskazanym przez Pafcia będziesz miał z określonym ziarnem i będzie ona kleista czyli będzie się ładnie trzymała polerowanego elementu. Ja akurat pastę kupiłem na weteranie. Jeszcze taki drobiazg jeżeli pojedziesz do wyżej wymienionego sklepu to pytaj o ceny wszystkiego co będziesz chciał kupić bo ja się rozpędziłem i zapłaciłem za szmatkę na wiertarkę 50 zł !!! Fakt że szmatka jest za***ista ale ten sam efekt można uzyskać filcem. Tutaj jest ten sklep 0 Cytuj
Boras Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Aluminium można czyścić "wełną stalową" bardzo drobną. Szybko i ładnie dostępna w Castoramie za ok 10zl. 0 Cytuj
Czupryn Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2014 Papier wodny, wełna stalowa, filc, bawełna, sizal.. no i oczywiście pasty polerskie. Ja materiały głównie kupuje poprzez alledrogo. Dobór gradacji materiałów zależy od stopnia zabrudzenia powierzchni. Powodzenia 0 Cytuj
venom133 Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Gdzie w Łodzi mogę odnowa pochromować gomol przedni i wydech. po małym przewróceniu się na asfalcie i jak to wychodzi cenowo. Edytowane 20 Października 2014 przez venom133 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi