Skocz do zawartości

Zx12 2004

renpa1971

Rekomendowane odpowiedzi

Oto aukcja  handlarzy ktorzy kupili od mojego kolesia moto po wypadku i zreanimowali  http://allegro.pl/kawasaki-zx12r-warszawa-i4081230831.html

a to zdjecia zaraz po wypadku;
http://bikepics.com/pictures/2654387/
http://bikepics.com/pictures/2654388/
http://bikepics.com/pictures/2654391/
http://bikepics.com/pictures/2654390/

Nie polecam.

I oczywiście napisane że bezwypadkowy.

Co za k...

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Ze zdjęć wynika że miał dość nie przyjemną wywrotkę. Zdarza się, ale jeśli nie jest uszkodzona rama (główny element konstrukcyjny) to nie widzę przeciwwskazań aby taki motocykl odbudować. Połamane plastiki to nie tragedia ani powód do oddania motocykla na złom.

Masz rację ale pisać w ogłoszeniu że bezwypadkowy to trochę nie fair.

Zgadzam się z Tobą. Sprzedający ukrywając ten fakt zachował się bardzo nie fair! Tego typu zagrywki trzeba tępić.

W PL są tylko dwa rodzaje pojazdów:

bezwypadkowe i te, które dopiero będą bezwypadkowe...

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl
Ratownik MotoPozytywni.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Zgadzam się z Tobą. Sprzedający ukrywając ten fakt zachował się bardzo nie fair! Tego typu zagrywki trzeba tępić.

Znaczy co jedziemy mu najebać ?? :P

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Znaczy co jedziemy mu najebać ??

Podejrzewam, że gdyby w Polsce proceder obijania ryja takim sprzedawcom był powszechny to byłoby ich mniej. No ale nie jest...

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Kilka osob zadzwonilo do goscia z zapytaniami i pompa byla,jeden nawet powiedzial ze jego oponka jest zalozona na tyl k**wa.

Poza tym moto po wypadku krzywe bylo nie do reanimacji wiec poszlo do zyda po opitoleniu wiekrzosci akcesoriow .

Zdjecia przed zonkiem; http://www.bikepics.com/members/kacza/04zx12r/ i filmik

Z tego co wiem aukcja wycofana.

Edytowane przez renpa1971 (wyświetl historię edycji)

Skoro większość sprawnych elementów została sprzedana to sprzedający de facto papiery sam przyczynił się do zaistniałej sytuacji.

Dlaczego nie oddał szrota na złom tylko usiłował jeszcze zarobić na papierach?

Sam puścił bąka a teraz się krzywi i szuka winnego bo śmierdzi...

Stayin' Alive

Instruktor motocyklowy w MotoInstruktor, Szkoła MotocyklowaTurbo i KULIKowisko.pl

Jeśli instruktor siadaąąaz kursantem na tylne siedzenie, podczas zajęć w ruchu drogowym, to ok.
Jeśli jedzie autem i mądrzy się przez radio, to amator i niewiele przekaże podczas zajęć.

Co do szkolenia w aglomeracji łódzkiej, to ja proponuję szkołę Turbo, gdzie szkoli motoTomasz.

Tomasz akcesoryjnych tzn, pokretla zawieszenia, klamki,power comander ,oplot stalowy,nakladka na zbiornik carbon .

A nie owiewki i czesci od motocykla.

No i właśnie potwierdziłeś to, co napisałem wcześniej. Poprzedni właściciel sprzedał części luzem a następnie moto-złom handlarzowi.

Ciekawe czy w umowie sprzedaży było zaznaczone, że pojazd w chwili sprzedaży jest uszkodzony...?

Jeżeli nie to na miejscu handlarza ściągnąłbym te fotki z neta wraz z deklaracją uszkodzenia przed sprzedażą na forum i wpakowałbym poprzedniego na minę. Wystarczy, że oświadczy, że kupił jako bezwypadkowy w stanie w jakim jest obecnie. Jeżeli od sprzedaży minęło mniej niż 6 miesięcy to poprzedni jest ugotowany...

Reasumując:

Po sprzedaży akcesoriów poprzedni właściciel powinien zezłomować sprzęt jeżeli wiedział, że nie nadaje się do naprawy lub sprzedać z adnotacją, że pojazd jest uszkodzony w sposób uniemożliwiający ponowne użytkowanie.

Tymczasem jest winny wprowadzenia na rynek sprzętu zagrażającego bezpieczeństwu użytkownika.

Stayin' Alive

Wzial z ubezpieczenia pieniadze i motocykl sprzedal jako uszkodzony , reanimacja byla nioplacalna dla wlasciciela a dla handlarza nie wiem .

h*j go walilo czy koles bierze na graty czy do reanimacji Poniewaz nie dostal pieniedzy takich jak oczekiwal z ubezpieczalni to opylil po wycenie zabawki upiekszajace ten motocykl (nie mylic z czesciami) by nie stracic na tym.

Dal ogloszenie ze sprzeda moto po wypadku i pojawil sie handlarz ,pokombinowal z glowka ramy i z innymi uszkodzeniami i sprzedaje .

ps jaka sprzedaz na forum k**wa,jakie czesci luzem?

kolego ja tylko chce uchronic potencjalnego kupca od wpakowania kasy w szrota

zreszta wspanialomyslni handlarze nie takie sztuki sprowadzali  odbudowywali i sprzedawali w pl

Edytowane przez renpa1971 (wyświetl historię edycji)

Skoro większość sprawnych elementów została sprzedana to sprzedający de facto papiery sam przyczynił się do zaistniałej sytuacji.

Dlaczego nie oddał szrota na złom tylko usiłował jeszcze zarobić na papierach?

Sam puścił bąka a teraz się krzywi i szuka winnego bo śmierdzi...

Ponieważ na szrocie dostał by 500 zł,Ciekawe jak Ty byś to zrobił? oddać za 500? czy opylić za 5000 czy 10000 zł-i mnie wali co kto z tym zrobi.Zapewne oddał byś Taki na szrot za parę złotych?

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE

A jeszcze niedawno, w temacie przerejestrowywania, pisaliście o polaczkowatości, kombinatorstwie itp...

Z takim podejściem to tylko kupować te forumowe igły.

Ja nie sprzedałbym sprzęta, który uznałbym za wrak. Po to są adwokaci i firmy zajmujące się odszkodowaniami, żeby wywalczyć kwotę, która zrekompensuje poniesioną stratę i pozwoli na zezłomowanie wraku.

No ale po co złomować skoro można zarobić dwa razy...

P.S. Nie pisałem nic o sprzedaży części na forum tylko o deklaracji na forum, że sprzęt był w stanie takim a takim.

Tyle mam do napisania w tym temacie. Dziękuję, dobranoc.

Stayin' Alive

Może mam skrzywioną, polaczkowatą i komunistyczną mentalność ale moim zdaniem sprzedanie komuś rozbitego motocykla w postaci wraku jest podejściem uczciwym, kupujący bierze to co widzi, stan nie jest ukrywany. Oczywiście warto w umowie zaznaczyć że sprzedawany jest wrak motocykla. Natomiast sprzedawanie wyklepanego szrota z opisem BEZWYPADKOWY jest klasycznym oszustwem.

Gdyby gość w ogłoszeniu napisał że motocykl po naprawie powypadkowej nie byłoby sprawy, ale czy wtedy by sprzedał. U nas sprzedają się tylko bezwypadkowe, które nigdy nawet na parkingu nie leżały z przebiegiem nie większym niż 25tys km

A jeszcze niedawno, w temacie przerejestrowywania, pisaliście o polaczkowatości, kombinatorstwie itp...

Liczba Mnoga,Wiem Ze każdy chce być uczciwym ale Zapamiętaj że Uczciwy ma Najgorzej

http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE

To jest w większości wina ubezpieczyciela. Bo wypłacają różnice miedzy wartością przed szkodą (max zaniżoną)a po szkodzie(max zawyżoną). Poszkodowanego zostawiają ze złomem. Powinni zapłacić po cenie w/g stanu z przed wypadku a złom uprzątnąć do utylizacji.

Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy.  501-629-877

http://www.autopowypadku.pl

Krzychu a pamietasz ,ubezpieczyciel przejmowal szrota a pozniej jakims cudem wyplywal sprzet zreanimowany kiedys ktos opisywal na MK ze jego moto wyplynelo na aukcji po przejeciu przez ubezpieczyciela .

• 5 tygodni później...

Ja oficjalnie przez TU miałem wykaz chętnych (z wew.aukcji)na zakup mojej ZX-12 tyle, że u mnie był szlif bez uderzenia. Moim zdaniem reanimacja po uderzeniu gdzie zachodzi możliwość uszkodzenia ramy powinna być przestępstwem. 

Ale o czym piszemy skoro ala-rzeczoznawca chciał mierzyć grubość lakieru miernikiem na plastikach - coś mu nie wychodziło.  :fever:

Miałeś wypadek? Pomogę uzyskać odszkodowanie z OC sprawcy.  501-629-877

http://www.autopowypadku.pl

Ale o czym piszemy skoro ala-rzeczoznawca chciał mierzyć grubość lakieru miernikiem na plastikach - coś mu nie wychodziło. 
:biggrin: już Kiedyś z czymś takim się spotkałem i pan jeszcze w jakim szoku był :biggrin:

Moim zdaniem reanimacja po uderzeniu gdzie zachodzi możliwość uszkodzenia ramy powinna być przestępstwem.

No no i posiadanie sprzętu, którym można dokonać gwałtu też powinno być przestępstwem ;)

Jak zaczniemy karać za możliwości to będzie wesoło. Sprzedanie komuś wraku jako motocykl można podciągnąć pod wyłudzenie ale z drugiej strony po to się bierze mechanika by ocenić stan maszyny

a jak ktoś się napali i kupuje w ciemno no to kogo tu winić ??

Nie popieram procederu sprzedawania złomu ale głupoty kupujących tez nie.