Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Zdalnie, Automatycznie Chowana, Zmienna Tablica Rejestracyjna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok. ostatnio padł mi siłownik w tablicy, ale nic dziwnego jak wkładają tam siłowniki z 2006r ... 

Dziś kupiłem na ulicy Nowej (taki sklep "autoalarmy") nowiutki siłowniczek za całe 18zł, wymieniłem i już wszystko działa :smile: 

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...

Opublikowano

Troche czasu minelo od zakupu, ogolnie ramka sprawuje sie dobrze, jedyny problem to ze czasami na dziurach opada do polowy ... To samo przy lataniu na gumie. Przyczyna jest zbyt slaby magnes. podtrzymujacy tablice.

Opublikowano

Mam ten sam problem ... 

Jeździjmy tak, aby było nas więcej a nie mniej ...

Opublikowano

Wymienic na malego neodymka i po klopocie

"Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe,
ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..."

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja kiedy dosiadłem moją Irenę, to pierwsze o czym pomyślałem to tablica z roletką (choć  nie wiedziałem, że takie już robią :smile: ) mój pomysł jednak był z roletką nie w kolorze czarnym, ale z wizerunkiem numeru z kosmosu :smile: Taka nie przyciągałaby oczu tych z radiowozów :P

• 10 lat później...
Opublikowano
W dniu 6.04.2013 o 22:23, Lans napisał(a):

Paczki odebrane:

Elektryczne mocowanie tablicy rejesrtacyjnej. Wersja wzmocniona z dwoma siłownikami i diodą wskazującą położenie tablicy. :

Dołączona grafika

Kierunkowskazy LED + rezystory. :

Dołączona grafika

Po krótkim obejrzeniu instrukcji, stwierdziłem że nie potrzeba zbyt dużych zdolności żeby to zainstalować, więc zabrałem się do montarzu.

Jak na prawdziwego fachowca przystało  na pocztek... :cheers:  :cheers:

Pierwszą rzeczą jaką musiałem zrobić było przedłużenie przewodów, gdyż okazały się zbyt krótkie.

Następną przykręcenie mocowania kierunkowskazów, przy których nie było śrub, ani zbyt wiele miejsca do przykręcenia <_< Żeby tego dokonać trzeba zdemontować siłowniki.

Dołączona grafika

Kolejną czynnością było rozprowadzenie przewodów elektrycznych. Zamontowanie diody i włacznika .

Dołączona grafika

Przy montarzu ramki pojawiły się kolejne problemy, musiałem dorobić mocowanie gdyż nie bardzo o tym pomyśleli...

Dołączona grafika

Punkt przedostastni, podłączenie elektryki - kolejny wzrost ciśnienia w organiźmie, schemat załączony z instrukcją okazał  się niezgodny z tym co dostałem :smile:

Ale nie taki diabeł straszny...

Dołączona grafika

Punkt ostatni :smile: : test -  :dance: Gra i buczy ! :dance:

Moim zdaniem była to dobra inwestycja. Urządzenie wygląda solidnie.

Mam nadzieję że  będzie godnie służyło i portwela chroniło   :riding:  :riding:

Witam może pan podać linka z ta chowana tablica tez chciałem zakupić 

Opublikowano
W dniu 19.09.2023 o 00:53, tomas napisał(a):

Witam może pan podać linka z ta chowana tablica tez chciałem zakupić 

Myślę, że już nie bardzo. Cytowany post ma 10 lat ponad 😕

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano (edytowane)

To gówno nazywa się "myk blacha" poszukaj w necie są jeszcze inne prostsze rozwiązania. 

Edytowane przez Wojtas (wyświetl historię edycji)

motor.gif"Jadąc motocyklem ile się da, w ciągu 5 minut przeżywasz więcej niż inni przez całe życie"