Skocz do zawartości

Wymiana Podeszw

sylwia

Rekomendowane odpowiedzi

Podłączam się pod pytanie gdyż sam muszę wykonać taką operację na swoich kapciach.

Zakładam, że pewnie szewc coś takiego zrobi ale który i gdzie go można znaleźć?

Dzięki za wszelkie info.

Pozdro!

Krzysztofu ty masz szewca jakoś w okolicy w wieżowcu przy traktorowej obok Alior banku zdaje się. Ciężko wypatrzyć bo to tylko drzwi bez żadnych mega szyldów ale jeszcze niedawno tam był :smile:

Można spróbować na Berlińskiego 6 (Bałuty okolice Bałuckiego Rynku) zakład wygląda kiepsko ale facet naprawiał za grosze wszystkie udziwnione buty mojej małżonki także może i takie rzeczy też umie. Niestety nie mam nr tel to było kilka lat temu i trzeba by sprawdzić czy jeszcze tam sobie dłubie.

Polecam Trapera na zielonej. Sprawdzony wielokrotnie przez nas. Drogi, ale za porządną robotę trzeba zapłacić.

hmm...

Pan z "Traper-Serwis" Pracowni Szewskiej" spojrzał na buty i powiedział, że motocyklowych nie robią. Nowe trzeba kupić.

Czyli Traper z Zielonej 25 odpada.

Krzysztofu ty masz szewca jakoś w okolicy w wieżowcu przy traktorowej obok Alior banku zdaje się. Ciężko wypatrzyć bo to tylko drzwi bez żadnych mega szyldów ale jeszcze niedawno tam był :smile:

Wracam z roboty zamulony to pewne rzeczy mi umykają. Sprawdzę to.

Ja swoje robiłem w tamtym miesiącu na Rzgowskiej nr ok.91 koszt 30 zł. ładna robota.

Tak się składa ze jutro będę na Chojnach wybadam lokalizacje i dam wieczorem znać co ustaliłem.

można i na drewnowskiej tylko butów nie wyważam co innego z kółkami 

ps.krzysztofu pamięć cię zawodzi co i gdzie można zrobić?

Pamięć mam świetną ale krótką i wybiórczą :smile: hehehe wiem wiem drogi kolego że jak problem z gumą to do Ciebie ;) 

Aktualnie poszukuję gumiarza od podeszw.  :decayed: 

Świetna sprawa, że SiDi robi takie elementy do wymiany.

masz szewca jakoś w okolicy w wieżowcu przy traktorowej obok Alior banku zdaje się. Ciężko wypatrzyć bo to tylko drzwi bez żadnych mega szyldów ale jeszcze niedawno tam był :smile:

Ola nie wiem skąd masz te informacje ale dzisiaj byłem, sprawdziłem i nie ma. Co więcej, pokonałem swoją nieśmiałość i zagadałem do "laski" tak na oko w wieku 60+ (pomyślałem, że na pewno jest rdzenną mieszkanką zacnego Teofilowa) i Pani mi powiedziała że tego szewca to tutaj nie ma od ho ho albo dłużej B)

Wiec Ola moje pytanie brzmi, jak niedawno byłaś na Teo? :blink:

Udalo sie :-)

Wileńska 45

Szacowany koszt 30 zl

Rozumiem, że na razie oddałaś. Po odbiorze to się pochwal czy polecasz. Bo jeśli tak, to na Twoją odpowiedzialność też skorzystam :hihi:

• 3 tygodnie później...

To i ja się podzielę moją naprawą butów. Cena 25 zł, w tym: szycie kawałka uszkodzonej skóry + nowe podbicie obcasów + załatanie 2 uszkodzeń w podeszwie przedniej części stopy. Wg mnie robota ok, mogło by być lepiej ale trzyma się bardzo solidnie i na bank starczy na kolejne sezony. Wykonawcą jest szewc z kamienicy obok (Pabianicka 46 chyba). A po robocie wygląda to tak (niestety zdjęcia na szybko robione telefonem stąd słaba jakość):

post-423-0-64259200-1397564121_thumb.jpg

post-423-0-88271100-1397564123_thumb.jpg

post-423-0-61589900-1397564125_thumb.jpg

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

• 1 rok później...