Koser Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Witam.Mam pytanie jaki wybrać motocykl o pojemności 50cc? Ponieważ nie wiem jaki wybrać a bardzo dużo mi się podoba. Chciałbym abyście napisali jakie motocykle i opinie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Co za leń. Może chociaż podaj jakieś modele które Ci się podobają. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Czerwony, podobno czerwone sa najszybsze A jaka kwota dysponujesz ? Edytowane 15 Marca 2014 przez Bulba (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koser Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Najbardziej to biegówki takie jakby ścigacze.A tak ogólnie to nie jestem leń tylko pytam się o opinie innych ponieważ w internecie są różne dziwne wypowiedzi na temat różnych motocykli.Kwota to tak do 4500zł Podobają mi się mniej więcej: Aprilia RS 50, Yamaha TZR 50, Zipp Pro 50, Derbi GPR Edytowane 15 Marca 2014 przez Koser (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitket987 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Suzuki RG fajna maszyna i w tej kwocie będzie dobry egzemplarz, jest też Yamaha Tzr ale będzie trzeba tu dobrze czegoś poszukać. Oczywiście wszystko starsze roczniki bo nowsze motocykle w tej kwocie to głównie china. A jeśli Cię takie interesują to nawet nieźle opinie o Zipp Pro 50 słyszałem. Musisz się zastanowić moc czy ekonomia. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Aprilia, Yamaha i Derbi to 2 suwy, zipp 4 suw. Wolisz mieć moc kosztem dźwięku czy dźwięk kosztem mocy ? Też trzeba wziąć pod uwagę czy zależy ci na pojeździe nowym czy używanym. Za tą cenę kupisz nowego zippa ale już pozostałe które wymieniłeś nie. Ja np byłem wielkim przeciwnikiem chińczyków lecz po poszukiwaniach markowego, przejechaniu 300 km stwierdziłem że trudno biorę Zippa. Decyzji nie żałuje. Spalanie jak na kieszeń ucznia jest minimalne. Maksymalnie do 2,5 litrów na 100km. Co do awaryjności. Ja zrobiłem 4 tyś bezawaryjnie. Jedynie co to wymieniłem napęd. Jak będziesz dbał o wszystko na bieżąco to powinien się odwdzięczyć tym samym Na początku jednak po kupnie warto posprawdzać wszystko i ew. po dokręcać by nie było żadnych problemów. Pozdrawiam. PS: Z 4t możesz jeszcze zobaczyć Leone Rk 50, Romet RR 50, GB Street, Romet Zetka itp Edytowane 15 Marca 2014 przez Dominikf6 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koser Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Aprilia, Yamaha i Derbi to 2 suwy, zipp 4 suw. Wolisz mieć moc kosztem dźwięku czy dźwięk kosztem mocy ? Też trzeba wziąć pod uwagę czy zależy ci na pojeździe nowym czy używanym. Za tą cenę kupisz nowego zippa ale już pozostałe które wymieniłeś nie. Ja np byłem wielkim przeciwnikiem chińczyków lecz po poszukiwaniach markowego, przejechaniu 300 km stwierdziłem że trudno biorę Zippa. Decyzji nie żałuje. Spalanie jak na kieszeń ucznia jest minimalne. Maksymalnie do 2,5 litrów na 100km. Co do awaryjności. Ja zrobiłem 4 tyś bezawaryjnie. Jedynie co to wymieniłem napęd. Jak będziesz dbał o wszystko na bieżąco to powinien się odwdzięczyć tym samym Na początku jednak po kupnie warto posprawdzać wszystko i ew. po dokręcać by nie było żadnych problemów. Pozdrawiam. PS: Z 4t możesz jeszcze zobaczyć Leone Rk 50, Romet RR 50, GB Street, Romet Zetka itp Na mocy zależy mi bardziej żeby jakoś nie zamulał 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitket987 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Zipp na dobrą sprawę nie zamula te 70km/h spokojnie pojedzie 2-suwy jak yamaha polecą te 85-90 ale też i więcej spalą. No i ten dźwięk :-D 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoslav Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 kilku moich znajomych jeździło swego czasu TZR 50 - i wiem, że byli bardzo zadowoleni ze sprzętów 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitket987 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 znajomy również jeździ na tzr i wszystko jest ok z tym że po zmianie cylindra na większy pali mu od 5 litrów w górę :-D 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominikf6 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 A jak włożysz 72 to 85 pójdzie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Hmm znajomy ma lub będzie miał jakąś fajnie wyglądającą 50cc wyglądającą na supersporta. Na urlopie miałem okazję tym parę jeździć i spisuje się calkiem oki. Jak dla mnie + to że siedzi się jak na prawdziwym motocyklu więc można nabrać prawidłowego nawyku trzymania maszyny kolanami. Nie jest to Aprilla itp klasa ale całkiem fajny sprzęt w stylu zipp pro 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Zipp Pro 50 to dobra propozycja. Znam dwóch posiadaczy i zacna maszynka. A co do cylindrów 70 - taniocha. Nie wiem czy wiecie, ale tylko w komunistycznej europie jest norma 50cc bez dowodu. W chinach ta norma wynosi 70cc i 50tki są produkowane tylko na rynek europejski. Silniki 70cc są więc standardem w tych motocyklach i właśnie dlatego jest ich dużo i za grosze Pytanie, czy podobają Ci się plastiki czy nakedy? Bo Zipp Pro to nie jedyna sensowna propozycja 50cc od Zippa. Jeśli jednak rozważasz ekonomię i celujesz w 50cc w 4t to zamiast Zippa Pro 50 rozważ kupno Nekena albo ZV50. Większa moc, mniej plastików więc i mniejsza masa a co za tym idzie osiągi lepsze do Zippa Pro (Pro: 3,3 KM, Neken 3,9KM, ZV 3,5 KM). Ale oba to nakedy więc co kto lubi. No i za Nekena czy ZV zapłacisz u ZIppa 1200-1500 zł mniej niż za pro więc w tej cenie zrobisz sobie modyfikacje Jeśli jednak zależy Ci na mocy to powinieneś olać Zippa i mierzyć Appka RS50 albo TZR. 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krayzys Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) Koser widzę że teraz to scigacza chcesz . A parę dni temu marzyłeś o supermoto czy cross;) A ja podpisuje się pod wypowiedź Aidek"a Ps. Ja tam jak będę kupował jeszcze jakieś 50cc to brał bym zippa pro bo fajnie tanio robisz go nawet na 100cc albo rometa rr Edytowane 16 Marca 2014 przez Krayzys (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quki Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Simson SR-50 Ale się tym lasowałem na kwadracie jak miałem 13 lat Można na Allegro trafić rodzynek : http://allegro.pl/simson-sr50-nowy-nowy-ddr-folia-na-siedzeniu-i4057154667.htmlhttp://allegro.pl/simson-sr50-nowy-nowy-ddr-folia-na-siedzeniu-i4057154667.html http://allegro.pl/wyjatkowy-simson-sr50-hamulce-tarczowe-i4054544810.html http://otomoto.pl/simson-inny-sr-50-skuter-jedyny-taki-95-r-M3936329.html 0 Cytuj Panie władzo, ma pan rację, niestety, zdarzyło mi się przekroczyć prędkość. Zdaję sobie sprawę z tego, że było to bardzo nieodpowiedzialne, że naraziłem innych uczestników ruchu na niebezpieczeństwo, ale... Jechałem szybko, gdyż...lubię zapie..lać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi